۲۴ دی ۱۳۹۷، ۸:۳۸

رئیس دانشگاه فرهنگیان در گفتگو با مهر مطرح کرد؛

باید هزینه تربیت «معلم فاخر» را بپردازیم/ از بودجه راضی نیستیم

باید هزینه تربیت «معلم فاخر» را بپردازیم/ از بودجه راضی نیستیم

رئیس دانشگاه فرهنگیان با انتقاد از بودجه این دانشگاه در لایحه بودجه سال ۹۸ گفت: باید هزینه معلم فاخر تربیت کردن را بپردازیم، این بودجه ما را نسبت به پذیرش دانشجو در سال آینده مردد می‌کند.

حسین خنیفر در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره میزان دانشجویان سال ۹۷ این دانشگاه و تکمیل ظرفیت بهمن ماه اظهار داشت: بنده وقتی به دانشگاه فرهنگیان آمدم دیدم ۲۵ هزار جای خالی در این دانشگاه وجود دارد. در کل ۹۸ مرکز و پردیس در سراسر کشور داریم که بسیار صندلی هایش خالی بود. تلاش کردیم و ردیف گرفتیم. همه از جمله سازمان سنجش، آموزش و پرورش، سازمان برنامه و بودجه، کمیسیون تحقیقات مجلس، بیت رهبری و آموزش و پرورش کمک کردند تا ما امسال در مجموع به ۴۱ هزار پذیرش معلم برسیم. 

وی ادامه داد: این تعداد دانشجو یا از طریق آزمون سراسری جذب شدند و یا کسانی که در آزمون استخدامی قبول شدند و باید یک دوره یکساله دروس پداگوژی را در این دانشگاه بگذرانند. مانند گذشته هم اجازه ندادیم این معلمان بعد از دو ماه آموزش سر کلاس ها بروند. بلکه باید دوره را تمام کنند. 

وی درباره پذیرش بهمن ماه این دانشگاه و این موضوع که عنوان می شود عموما رتبه های بالا متقاضی حضور در این دانشگاه نیستند و عموما رتبه های بالا پذیرش می شوند نیز بیان کرد: امسال ما زیر تراز ۶۵۰۰ را در دانشگاه پذیرش نکردیم. پس این حرف هایی که زده می شود صحیح نیست. شرط پذیرش در دانشگاه داشتن معدل ۱۵ به بالاست. ما چون استخدام رسمی داریم، ۴ سال تحصیل افراد جزء سوابقشان محسوب می شود و نکته های تشویقی بسیاری که وجود دارد، اتفاقا استقبال خوبی از طرف رتبه های خوب دانشگاهی داریم. به ما اجازه دادند ۵ هزار دانشجو در تکمیل ظرفیت بهمن ماه بگیریم. مین الان خبر دارم دانشجوهایی هستند که از دانشگاه تهران دارند انصراف از تحصیل می دهند که در تکمیل ظرفیت ما شرکت کنند. امسال رتبه دوم علوم انسانی از شهر زاهدان به این دانشگاه آمد. 

خنیفر ادامه داد: برخی می گویند این افراد به دلیل تضمین اشتغال به این دانشگاه می آیند. من می گویم به هر بهانه ای بیایند که اتفاقا بهانه اشتغال بسیار هم خوب است، مهم این است که بهترین رتبه ها بیایند. اتفاقا در دانشگاه فرهنگیان عرضه کم و تقاضا زیاد است. 

رئیس دانشگاه فرهنگیان درباره بندی از لایحه بودجه ۹۸ که ذیل بند «ز» ماده ۲۱  در بخش دوم ذکر شده که «به دولت اجازه داده می شود دانشگاه های وابسته به دستگاه های اجرایی را به وزارت علوم،تحقیقات و فناوری منتقل نماید» و این موضوع که پیشتر معاون توسعه و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش درباره احتمال واگذاری دانشگاه فرهنگیان به آموزش عالی آن را منوط به صحبت های کارشناسی دانست، گفت: به گمانم منظور از این بند دانشگاه های علمی- کاربردی که بانک ها، شهرداری و... تاسیس کردند باشد تا این پراکندگی در کشور جمع شود. دانشگاه فرهنگیان از ابتدا مستقل بوده و هویت آن آموزش و پرورشی است. ما از زمانی که به صورت دانشگاه در آمدیم به نوعی دو زیست شدیم. از یک طرف قوانین وزارت علوم در بحث ترمیک بودن، سیلابس های درسی، بحث ارتقاء تحصیلی، استخدام اساتید و... را پی می گیریم و از طرفی مامویت ما تربیت نیروی انسانی برای آموزش و پرورش است. در واقع اگر به ما دانشجو بدهند تربیت می کنیم و اگر ندهند مثل سال هایی که این اتفاق رخ داد، دانشگاه هم نیمه تعطیل می شود. 

وی بیان کرد: من نمی دانم ما مشمول این قانون می شویم یا نه ولی اگر به همین صورت باقی بمانیم قطعا بهتر است و به صورت ماتریکسی با دو وزیر کار می کنیم. رشد این دانشگاه هم به حمایت مستقیم دولتها بستگی دارد. خوشبختانه امسال حمایت شدیم و بحث التهاب اشتغال از یک سو و التهاب کمبود معلم را تا حدی خواباندیم. 

خنیفر درباره اینکه آیا از بودجه ای که امسال برای این دانشگاه پیش بینی شده رضایت دارد یا نه نیز اظهار کرد: این بودجه ۵۰ درصد بودجه پیشنهادی ماست. هیچ کس از بنده سوال نکرد ۴۱ هزار دانشجویی که سال ۹۷ گرفتم را چگونه در این سال می خواهیم سامان دهیم چون بودجه سال ۹۷ بر اساس این تعداد دانشجو بسته نشده بود. اسفند سال قبل برای ۲۵ هزار دانشجو به طور کلی بودجه بسته شده بود نه برای ۷۰ هزار دانشجویی که امروز داریم. در این ۷ ماه توانستیم این دانشگاه را اداره کنیم. بحث های بیمه، خوابگاه، ناهار و صبحانه، نونوار کردن پردیس ها و خوابگاه ها و... که برخی تبدیل به انباری شده بود همه را انجام دادیم. 

وی گفت: متاسفانه بودجه اصلا رضایت بخش نیست. یکی از دلایلی که ممکن است واقعا نسبت به گرفتن دانشجو برای سال آینده تردید کنیم همین بحث بودجه است. من که نمی خواهم برای دولت مشکل مطالبات ایجاد کنم. امسال با هزار مصیبت دانشگاه را اداره کردیم اما اگر بودجه ای باشد ادامه می دهیم چون بنده به تعداد نفرات اعداد و ارقام می دهم و وقتی می گویم ۱۴۱۶ میلیارد تومان به تعداد دانشجو و سرانه دانشجو بودجه لازم است، این اعداد کاملا مشخص است چگونه و کجا هزینه می شود. 

خنیفر ادامه داد: دانشجوی من تحمل کرده است در خوابگاهی که باید ۱۰ نفر در آن باشند، ۱۸ نفر باشد و با مناعت طبعشان تحمل می کنند. اینکه ما این نیاز را نبینیم واقعا وارد یک چرخه تکراری می شویم. بودجه نیست، دانشجو نمی گیریم و با بحران کمبود معلم رو به رو می شویم مثل همین امسال و بعد می کوشیم دانشجو جذب کنیم و ردیف بگیریم و دوباره این چرخه تکرار می شود. باید هزینه معلم فاخر تربیت کردن را بپردازیم. 

وی با انتقاد از اینکه به سمتی می رویم که آموزش در همه سطوح از آموزش عمومی تا آموزش عالی غیرانتفاعی شود، بیان کرد: هیچ کشوری چنین رویه ای را در آموزش پیش نمی گیرد که ما گرفته ایم. نمی شود از مردم تا این اندازه انتظار داشت. یک تفکر انقلابی باید نظام تعلیم و تربیت را به کلی شخم بزند. در فنلاند متوجه شده اند هر وقت معلم بی دغدغه داشتند، دانش آموز شاد هم دارند و هر کلاس این شکلی در یک زندان را می بندد و صدها هزار پرونده قضایی را کم می کند.

کد خبر 4511132

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha