۲۰ اسفند ۱۳۹۷، ۱۴:۰۰

آملی ها با « تخم مرغ رنگی» به پیشواز بهار رفتند

آملی ها با « تخم مرغ رنگی» به پیشواز بهار رفتند

آمل- شهروندان آملی با برگزاری جشنواره بزرگ تخم مرغ رنگی به صورت خانوادگی به استقبال نوروز رفتند.

به گزارش خبرنگار مهر، جشنواره تخم مرغ رنگی از سوی سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری آمل با حضور بیش از ۴۰۰ نفر از دانش آموزان مقطع راهنمایی، هنرستان و هنرمندان مطرح آملی به همراه خانواده‌های آنان در مجموعه فرهنگی سرای مهر شهرداری آمل برگزار شد.

هاشم جمشید پناه رئیس سازمان سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری آمل در گفتگو با خبرنگار مهر هدف از برپایی این جشنواره را حفظ و احیای سنت‌های نیک بومی و ایجاد شور و نشاط در میان شهروندان اعلام کرد و افزود: این جشنواره برای نخستین سال از سوی سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری آمل در آستانه نوروز برگزار شد.

وی گفت: شرکت کنندگان در این جشنواره با بهره گیری از ایده‌های خلاقانه در قالب نگاه به فرهنگ و ارزش‌های فرهنگی شهر، نوآوری و نگاه هنرمندانه خود را با تخم مرغ آرایی به نمایش گذاشتند.

رئیس سازمان سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری آمل ادامه داد: در این جشنواره در بخش رنگ آمیزی تخم مرغ نوجوانان و جوانان و افراد بزرگسال در بخش‌های جداگانه به یاد روزهای نه چندان دور آمل با شور و حرارت خاصی هنرنمایی کردند.

جمشیدپناه با اشاره به اینکه جشنواره تخم مرغ رنگی در دو بخش دانش آموزی و خانواده و بخش حرفه‌ای بر روی تخم مرغ‌های حدود ۱۸۰ سانتی متری با حضور هنرمندان مطرح شهری برگزار شد، گفت: تخم مرغ‌های بزرگ رنگ شده که تعداد آنها بیش از ۱۰ عدد هست، پس از نقاشی با موضوعات نوروز برای زیبا آرایی شهری در آستانه بهار طبیعت در میدان‌ها و ورودی شهر آمل نصب خواهد شد.

رنگ آمیزی تخم مرغ و هدیه کردن آن و نیز تخم مرغ بازی در تعطیلات نوروزی از آئین‌ها و سرگرمی هائی بود که در تمامی مناطق مازندران در سال هائی نه چندان دور متداول بود.

اگر چه سنت رنگ کردن تخم مرغ و گذاشتن آن بر سر سفره هفت سین هنوز در میان برخی از خانواده‌ها کم و بیش دیده می‌شود ولی رد پای آئین تخم مرغ بازی خیلی وقت است که گم شده است.

سنت تخم مرغ بازی در گذشته به حدی جدی بود که جوانان ساکن در محلات مختلف علاوه بر اجرای این سرگرمی در محله و روستای خود، با جوانان دیگر محلات هم در قالب مسابقه اجرا می‌کردند.

برنده این مسابقه کسی بود که محکم‌ترین تخم مرغ را برای جنگیدن با رقیبان انتخاب می‌کرد و به همین یکی از سرگرمی‌ها و مشغله‌های جوانان و نوجوانان در روزهای پیش از نوروز انتخاب تخم مرغ مناسب و پختن و رنگ آمیزی آن بود تا بتوانند در مسابقات سربلند بیرون بیایند.

جایزه این مسابقه، تصاحب تخم مرغ‌هایی است که هنگام مسابقه و برخورد و کوبیدن تخم مرغ‌ها به هم شکسته می‌شد. بعضی مواقع مسابقه دهندگان جوایز دیگری مانند دادن ضیافت و یا خرید کادو و یا بخشش بدهی قبلی را هم پیشنهاد می‌کردند.

این مسابقه به صورت دو نفره و حذفی برگزار می‌شود و فردی که تخم مرغش به خاطر محکمی در یک محله به مرحله نهایی می‌رسد، برای مسابقه به همراه جوانان محل خود به محلات دیگر می‌روند و حریف می‌طلبند.

وقتی دو نفر برای تخم مرغ جنگی مقابل هم قرار می‌گیرند، یک نفر باید تخم مرغ را درون دستش قرار داده و محکم بگیرد به گونه‌ای که تنها یک سر تخم مرغ قابل رؤیت باشد و نفر مقابل با تخم مرغش محکم بر آن می کوبد. هر تخم مرغی که بشکند به معنای باخت صاحب تخم مرغ است.

در گذشته‌های نه چندان دور برخی از جوانان در طول ایام نوروز با شرکت در مسابقات تخم مرغ جنگی، ده‌ها عدد تخم مرغ کاسب می‌شدند.

کد خبر 4565253

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha