۲۴ فروردین ۱۳۹۸، ۱۴:۳۳

توسط انتشارات دانشگاه ادیان و مذاهب اسلامی صورت گرفت

ترجمه و انتشار کتاب مرجع شهید انصارالله و شیعیان یمن به فارسی

ترجمه و انتشار کتاب مرجع شهید انصارالله و شیعیان یمن به فارسی

کتاب «آشنایی با مذهب زیدیه» نوشته مرتضی‌بن‌زید محطوری‌ با ترجمه علی اسودی از سوی دانشگاه مذاهب اسلامی منتشر شد. نویسنده این کتاب از مراجع شیعیان و گروه انصارالله یمن بود که به شهادت رسید.

به گزارش خبرنگار مهر، انتشارات دانشگاه مذاهب اسلامی کتاب «آشنایی با مذهب زیدیه» نوشته سید مرتضی‌بن‌زید محطوری الحسنی را با ترجمه علی اسودی در شمارگان ۵۰۰ نسخه، ۱۵۶ صفحه و بهای ۲۰ هزار تومان منتشر کرد.

نویسنده این اثر علامه شهید محراب مرتضی بن زید محطوری از بزرگان مذهب زیدیه است. علامه محطوری الحسنی یکی از مراجع حوثی‌های یمن و جنبش انصارالله بود که در ۲۹ اسفند ۱۳۹۳ در حادثه تروریستی مسجد بدر و مسجد الحشحوش در صنعا که داعش مسئولیت آن را بر عهده گرفت، به شهادت رسید.

«آشنایی با مذهب زیدیه» کتابی است مختصر که در آن به معرفی شخصیت زید بن علی، زندگی و احوال وی؛ چگونگی پیدایش مذهب زیدیه، مهم‌ترین اصول و رموز این مذهب اشاره تاریخی داشته است.

از بخش‌های مهم این اثر نگاه و توجه نویسنده به قرآن و استدلال‌های قرآنی و تفسیری و حدیثی در مذهب زیدیه است. معرفی مهم‌ترین آثار زیدیه در رشته‌های علوم اسلامی، معرفی شخصیت‌ها و دانشمندان اثرگذار زیدی مذهب؛ مراحل فقاهت و روش زید در استدلال از بخش‌های دیگر این کتاب است.

علامه مرتضی بن زید محطوری در ۱۳ رمضان سال ۱۳۷۳ هجری قمری مصادف با سال ۱۹۵۴ میلادی در روستای بنی اسد در منطقه محابشه یمن بدنیا آمد. او دارای مدرک دکترای دانشگاه قاهره در رشته اصول فقه بود. او در دانشکده الهیات و حقوق، دانشگاه صنعاء به تدریس اشتغال داشت و رئیس مرکز علمی و فرهنگی بدر، مسجد بزرگ بدر بود. این عالم برجسته یکی از تشکیل دهندگان شورای مجمع تقریب مذاهب اسلامی در یمن بود که توانست ارتباطات خوبی با علمای جهان اسلام برقرار کند.

وی همچنین از فقه زیدی و فقه شیعه به عنوان دو بال برای یک جسم یاد کرده و در این باره نوشته است: «هیچیک از کتاب‌های مهم زیدی را نمی‌بینید مگر اینکه از امام باقر (ع) و امام صادق (ع) در آن آمده و بهترین سند برای رسیدن به آموزه‌های اسلامی، اهل بیت (ع) هستند.»

شهید محطوری الحسنی همچنین مؤسس کرسی فقه زیدی در دانشگاه مذاهب اسلامی ایران بود.

کد خبر 4589421

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha