۲۷ فروردین ۱۳۹۸، ۱۱:۴۴

گزارش مهر از مراسم رونمایی تقریظ رهبری بر کتاب «در کمین گل سرخ»

مومنی: شکل‌گیری مکتب هنر و ادبیات انقلاب، مدیون توجهات رهبری است

مومنی: شکل‌گیری مکتب هنر و ادبیات انقلاب، مدیون توجهات رهبری است

آئین رونمایی از تقریظ رهبر معظم انقلاب اسلامی بر کتاب «در کمین گل سرخ» نوشته محسن مومنی‌شریف امروز در گلزار شهدای بهشت زهرا برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، هشتمین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت رونمایی از تقریظ رهبر معظم انقلاب بر کتاب در کمین گل سرخ صبح امروز در گلزار شهدای بهشت زهرای تهران برگزار شد.

در ابتدای این مراسم عطارزاده معاون دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله خامنه‌ای در سخنانی با خوش‌آمد گویی عنوان داشت: رهبر معظم انقلاب اسلامی در سال‌های گذشته و اکنون به بزرگداشت مقام ایثارگران و شهدا اهتمام ویژه داشتند و پاسداشت هشتم ادبیات جهاد و مقاومت نیز در همین راستاست.

در ادامه علیرضا مختارپور معاون مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی در سخنانی گفت: شاید گفته شود در شرایط فعلی کشور که سیل بسیاری از استان‌ها را در بر گرفته و گرفتاری بسیاری ایجاد کرده است، چرا باید چنین مراسمی برگزار شود. باید بگویم که روز گذشته رهبر انقلاب در بیانات خود با اشاره به خیل سیل‌آسای حضور مردم در مناطق آسیب‌دیده، آن را نتیجه روحیه بسیج‌شوندگی دانستند که شهدا آن را به مردم آموخته‌اند. مراسم امروز ما نیز برای تجلیل از معلمان این راه جهاد و شهادت و در تقارن با سالروز شهادت این شهید و روز ارتش برگزار می‌شود.

مختارپور همچنین با اشاره به مقاله‌ای که به تازگی درباره شهید صیاد شیرازی تألیف کرده است، عنوان کرد: من در این مقاله پنج عرصه شامل تعهد و تخصص، توجه با عرصه محاسبات عادی جهان، مساله ابقاء و انحلال ارتش در روزهای نخست پیروزی انقلاب اسلامی، ولایت‌پذیری و مدیریت را مورد توجه قرار داده و بیان کرده‌ام که مهمترین عنصری که ایشان را در زندگی به چنین جایگاهی رساند، عنصر نماز بود که برای وی عمل تکلیفی صرف نبود، بلکه حکم آب و هوا برای زنده ماندن داشت.

در ادامه این مراسم امیر سرتیپ آراسته، رئیس هیئت معارف ارتش نیز به بازگویی چند خاطره از شهید صیاد شیرازی پرداخت.

در ادامه مراسم محسن مؤمنی‌شریف رئیس حوزه هنری و نویسنده کتاب «در کمین گل سرخ» در سخنانی عنوان کرد: شهید صیاد شیرازی یک نظامی به تمام معنی بود. او پیش از انقلاب در تمامی دوره‌های نظامی رتبه نخست را به دست آورده بود و تنها در دوره پایانی، دوم شد که بعدها خودشان گفتند در آن نیز حکمتی بوده است.

مومنی‌شریف در ادامه با تاکید بر اینکه در سالهای پیش از انقلاب اسلامی امکان فعالیت در حوزه هنر از فعالیت در عرصه نظامی هم سخت‌تر بود و انحصار موجود، اجازه فعالیت افراد مؤمن و متعهد را نمی‌داد، افزود: اگر ما امروز به جایی رسیده‌ایم آن را مدیون انقلاب اسلامی هستیم وگرنه اگر ما خدایگان نویسندگی و شعر هم بودیم در شرایط پیش از انقلاب به جایی نمی‌رسیدیم.

وی ادامه داد: امروز شاهد ادبیات انقلابی پیشرو با مخاطب فراوان هستیم که من شکل‌گیری و تداومش را مدیون رهبر انقلاب اسلامی می‌دانم. ایشان این ادبیات را مهندسی کرده‌اند. شخصیتی هستند که ادب و هنر را می‌فهمند و به کارایی آن اعتقاد دارند. توجه ایشان به ادبیات و هنر انقلاب اسلامی امروز آن را صاحب مکتب کرده است و امیدوارم که ما نیز امروز قدر آن را بدانیم.

رئیس حوزه هنری در ادامه بخشی از مقاله در دست تدوینش درباره ادبیات انقلاب اسلامی را قرائت کرد.

مهدی صیاد شیرازی، فرزند سردار شهید صیاد شیرازی نیز در بخش دیگری از این مراسم در سخنانی با اشاره به اینکه تقریظ رهبر انقلاب بر این کتاب در سال ۸۵ نوشته شده است و رهبر انقلاب در دیدار با خانواده شهید از تألیف آن ابراز رضایت کردند، عنوان کرد: پدر بزرگوار ما سه خصوصیت کلی و مهم داشت؛ نخست تعبد و توجه ایشان به نماز اول وقت که گاه برای ایشان سختی‌هایی را هم فراهم ساخته بود، دوم جدیت ایشان در اعتقاد به نظام اسلامی در همه مسئولیت‌هایشان که همه را با حسن انجام دادند و خصوصیت سوم نیز ارادت ایشان به امام خمینی (ره)، امام خامنه‌ای و به طور کلی جایگاه والای ولایت در نزد ایشان بود.

در ادامه این مراسم امیر سرلشکر موسوی، فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی نیز در سخنانی عنوان کرد: یکی از شخصیت‌های برجسته و ممتاز تاریخ ایران و انقلاب اسلامی شهید صیاد شیرازی است. جدای از موضوعات شخصی، به باور من خلوص در بندگی خدا عامل اصلی ساختن شخصیت او بود و بسیاری از ویژگی‌های دیگر وی نیز در ذیل همین قرار می‌گیرد و همین خلوص بود که چنین عزت و بصیرتی به او داد و قدرت تشخیص و عمل او و نیز دشمن‌شناسی و توان تشخیص او نیز حاصل از همین مساله بود.

وی ادامه داد: بسیاری از فرماندهان ارتش که در ماجرای سیل اخیر در زمره نخستین یگانهایی بودند که به کمک مردم شتافتند، در زمره شاگردان شهید صیاد شیرازی و در کلاس درس او بودند. همه می‌دانستند که اگر شهید صیاد زنده می‌بود، امروز آستین بالا می‌زد و به کمک مردم می‌شتافت و ما نیز که امروز از رهروان و ثمرات خلوص و بندگی اوییم باید در جایگاهی قرار بگیریم که اگر او می‌بود قرار می‌گرفت. باید کاری را انجام دهیم که اگر او می‌بود، انجام می‌داد.

در پایان این مراسم، متن تقریظ رهبر انقلاب اسلامی به خانواده سردار شهید علی صیاد شیرازی و محسن مؤمنی شریف، نویسنده کتاب «در کمین گل سرخ» تقدیم شد.

کد خبر 4592403

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha