۵ خرداد ۱۳۹۸، ۱۴:۳۰

در برنامه معنای زندگی بررسی شد؛

چرا مدرنیته اضطراب را به ارمغان آورده است؟

 چرا مدرنیته اضطراب را به ارمغان آورده است؟

حجت الاسلام آغوی گفت: مدرنیته سبب افزایش نیازهای بشر امروز نشده بلکه احساس نیازهای کاذب را افزایش داده است و این امر باعث عدم احساس آرامش شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، «معنای زندگی» در نوزدهمین برنامه سری جدید خود، شب گذشته، شنبه ۴ خرداد، با اجرا و کارشناسی سید محمد تقی موحد ابطحی میزبان حجت الاسلام و المسلمین محمد مهدی عباسی آغوی، استاد حوزه و روانشناس بود تا به موضوع «آرامش و معنای زندگی» بپردازند.

حجت الاسلام عباسی در پاسخ به اینکه تفاوت بین انسان سنتی و مدرن چیست و چرا مدرنیته اضطراب را به ارمغان آورده است؟ گفت: مدرنیته سبب افزایش نیازهای بشر امروز نشده است بلکه احساس نیازهای کاذب را افزایش داده است و این امر باعث عدم احساس آرامش شده است. مجموع این احساس نیازها، دلهره و اضطراب می‌آفریند. به نظر می‌رسد ارتباط بشر دیروز با خدا بهتر بود از آن جهت که موانعی که او را از خدا باز می‌داشت کمتر بود اما امروز موانع درونی و بیرونی رسیدن ما به خدا بیشتر شده است لذا ما برای کسب آرامش مجدد باید ببینیم چه چیزی به زندگی ما آرامش بیشتری می‌دهد.
جاری شدن توحید در تمام مظاهر زندگی، عامل آرامش

وی در مورد عدم نفوذ توحید در مجاری زندگی روزمره ما افزود: آلپورت می‌گوید که اگر ما می‌خواهیم به آرامش برسیم باید به سراغ نظام دینی برویم به این دلیل که ماورایی است و جامع همه نیازهای ماست و کثرت‌ها را به وحدت می‌رساند. دلیل نا آرامی ما این است که جایی که قرار است از آن عبور کنیم می‌خواهیم بایستیم و به فکر عالم دیگر که محل ایستادن است نیستیم. تمام انبیا برای جاری کردن کلمه‌ی توحید و مبارزه با طاغوت آمده اند. این یعنی آرامش فردی و اجتماعی. یعنی اگر فرد و جامعه می‌خواهند آرامش و امنیت داشته باشند، توحید باید در تمام مظاهرشان جریان پیدا کند و فقط مخصوص توحید در عبادت نباشد. اما متأسفانه سبک زندگی ما با این قضیه تعارض دارد زیرا ما دین را بخشی از زندگیمان قرار داده ایم به جای آنکه زندگیمان را بخشی از دینمان قرار دهیم.

حجت الاسلام عباسی ضمن برشمردن نمونه‌هایی از پرداختن به آرامش در آموزه‌های دینی و قرآن، به چگونگی به آرامش رسیدن از نگاه دین پرداخت: بر اساس تحقیقی، کسانیکه عواطف مثبت نسبت به دین داشته اند، دستگاه قلبی عروقی و گوارشی آنها عملکرد بهتری داشته است. دین می‌گوید شما باید به تمام ابعاد وجودی خود اهمیت بدهی. دنیا و آخرت باید در کنار هم باشند. انسان دارای سه بُعد جسم، نفس و عقل است. توجه به هر سه این موارد موجب آرامش انسان است. از بُعد شناختی، باور به خداوند برای ما آرامش بخش است. توکل، باور به تقدیر و معاد و صبر نیز از دیگر عوامل ایجاد آرامش هستند. ظلم به حقوق دیگران و گناه از عوامل از بین بردن آرامش هستند.

حجت الاسلام عباسی در مورد نیازهای معنوی در سبک زندگی اسلامی توضیح داد: نیازهای معنوی ما تنها محدود به رابطه‌ی ما با خدا نیست بلکه رابطه‌ی من با خودم، تعیین معنا برای زندگی و صبر در شرایط دشوار، جز نیازهای معنوی محسوب می‌شوند.

برنامه «معنای زندگی» به تهیه کنندگی محسن کرمی، محصولی از گروه فرهنگ و اندیشه شبکه ۴ سیما است که در ماه رمضان هر روز ساعت ۱۹ راهی آنتن این شبکه می‌شود.

کد خبر 4626588

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha