۷ خرداد ۱۳۹۸، ۱۴:۳۷

مدیرکل گمرکات خراسان‌جنوبی:

صادرات از خراسان‌جنوبی ۵۴ درصد کاهش یافت

صادرات از خراسان‌جنوبی ۵۴ درصد کاهش یافت

بیرجند- مدیرکل گمرکات خراسان‌جنوبی گفت: صادرات خراسان‌جنوبی در دوماهه سال ۹۸ حدود ۱۵ میلیون دلار بوده است که کاهش ۵۴ درصدی را نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان می‌دهد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد علی خاشی صبح سه شنبه در نشست هم اندیشی فعالان اقتصادی خراسان‌جنوبی با رایزن بازرگانی ایران در افغانستان اظهار کرد: میزان صادرات به کشور افغانستان از گمرکات خراسان‌جنوبی در دوماهه نخست سال ۹۸ بالغ بر ۴۲ میلیون و ۵۰۰ هزار دلار به ارزش ۳۵۰ هزار تن بوده است.

مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی با اشاره به کاهش ۷۱ درصدی مالی و ۵۰ درصدی وزنی صادرات به کشور افغانستان نسبت به مدت مشابه سال گذشته از گمرکات استان بیان کرد: پیمان‌سپاری ارزی و ممنوعیت‌های صادراتی برخی کالاها از جمله علل کاهش صادرات است.

خاشی با اشاره به اینکه ممنوعیت صادرات برخی کالاها چون خوراک دام و طیور بر فعالیت اقتصادی خراسان‌جنوبی تأثیر زیادی گذاشت، ادامه داد: برخی از ممنوعیت‌ها ملی و برخی نیز از طرف دولت افغانستان اعمال شد.

وی افزود: از حدود ۴۲ میلیون دلار صادرات به کشور افغانستان از گمرکات خراسان‌جنوبی حدود ۱۵ میلیون دلار مربوط به خراسان‌جنوبی و ۲۷ میلیون دلار نیز مربوط به کالاهای موضوع ماده ۱۶ بوده است.

مدیرکل گمرکات خراسان‌جنوبی بیان کرد: صادرات خراسان‌جنوبی در دو ماهه نخست سال ۹۷ حدود ۳۲ میلیون دلار بوده که در دو ماهه سال ۹۸ به ۱۵ میلیون دلار رسیده است که کاهش ۵۴ درصدی در ارزش و ۲۵ درصدی در وزن را نشان می‌دهد.

خاشی ادامه داد: در مورد کالاهای موضوع ماده ۱۶ نیز طی دوماهه سال گذشته ۱۱۳ میلیون دلار صادرات داشتیم که در مدت مشابه سال جاری به ۲۷ میلیون دلار رسیده است.

وی با اشاره به اینکه افغانستان بیشتر به دنبال گمرک رسمی تا بازارچه است، گفت: با این وجود طبق اعلام دولت به گمرک افغانستان شرایط بازگشایی بازارچه یزدان تا شهریور ۹۸ باید فراهم شود.

مدیرکل گمرکات خراسان‌جنوبی اظهار کرد: یکی از درخواست‌های فعالان اقتصادی این است که بخشی از صادرات به افغانستان را از طریق مرز دوکوهانه انجام بدهند.

علیرضا خامه رز عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی بیرجند نیز در این نشست هم‌اندیشی بیان کرد: مرز ماهیرود قبل از اعمال محدودیت صادرات برخی کالاها معبر عبور صادرات ۵۰ درصد کالاها به کشور افغانستان بود.

وی با اشاره به اینکه در حوزه ترانزیت کالا از خراسان‌جنوبی به افغانستان مشکلی وجود ندارد، ادامه داد: گاه مرز خراسان‌جنوبی با افغانستان دستخوش مسائلی می‌شود که ارتباطی با استان ندارد.

عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی بیرجند اظهار کرد: متأسفانه برخی از برندهای صادراتی ایران و خراسان جنوبی در افغانستان جعل می‌شود که در این زمینه نیز باید تدبیری اندیشیده شود.

خامه زر با اشاره به اینکه فعالان اقتصادی در قراردادهای خود با طرف افغانستانی داوری اتاق ایران در صورت بروز اختلاف را قید کنند، یادآور شد: مسیر افزایش واردات کالا به ایران باید توسط فعالان اقتصادی افغانستانی طی شود.

کد خبر 4627829

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha