۱۷ خرداد ۱۳۹۸، ۰:۳۸

مهر گزارش می دهد

مطرح‌ترین گزینه‌ها برای سرپرستی وزارت آموزش و پرورش

مطرح‌ترین گزینه‌ها برای سرپرستی وزارت آموزش و پرورش

بطحایی دیروز از سمت خود در دولت استعفا داد و بلافاصله گمانه‌زنی‌ها برای سرپرستی وزارت آموزش و پرورش آغاز شد؛ گزینه‌هایی که یکی از آنها تا روز شنبه باید کلیددار این وزارتخانه شود.

به گزارش خبرنگار مهر، روز پنج شنبه شایعاتی درباره استعفای بطحائی در فضای مجازی مطرح شد، هرچند در ابتدا مسئولان وزارت آموزش و پرورش سعی در تکذیب این خبر داشتند اما بالاخره این خبر توسط دولت تأیید شد. حال با پذیرش استعفای وزیر آموزش و پرورش از سوی حسن روحانی رئیس‌جمهور، که گفته شده به منظور شرکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی این استعفا صورت پذیرفته است، گمانه زنی‌ها برای انتخاب سرپرست وزارت آموزش و پرورش شروع شده است.

قرار است شنبه سرپرست وزارت آموزش و پرورش معرفی شود و به نظر می‌رسد وزیر آموزش و پرورش هم اسامی افرادی را به عنوان سرپرست اعلام کرده باشد اما در نهایت این تصمیم دیگر خارج از اراده سید محمد بطحائی است.

تا کنون نام گزینه‌های احتمالی به عنوان سرپرستی وزارت آموزش و پرورش در فضای مجازی می چرخد علی زرافشان معاون اسبق آموزش متوسطه که هم اکنون در کتابخانه ملی مشغول به فعالیت است، مهدی نوید ادهم دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش، حسین خنیفر رئیس دانشگاه فرهنگیان، علیرضا کاظمی معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش است. هر چند نام علی الهیار ترکمن در میان گزینه‌ها به چشم نمی‌خورد اما سید محمد بطحائی پیش از وزارت آخرین سمتی که به عهده داشت سمتی بود که این روزها الهیار ترکمن به عهده دارد و اینکه در بیشتر مواقع سرپرست یک وزارتخانه در این شرایط از میان معاونان وزیر انتخاب می‌شوند که آشنایی نسبی به شرایط وزارتخانه را داشته باشند. از همین رو تمام معاونان وزیر آموزش و پرورش در واقع می‌توانند به عنوان جایگزین‌های احتمالی مطرح شوند.

از جمله معاونین سابق عبدالرسول عمادی رئیس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش است که چندی نیز سرپرست معاونت متوسطه این وزارتخانه بود که از سمت خود استعفا کرد. همچنین مجتبی زینی وند رئیس مرکز مدارس غیردولتی، رضوان حکیم زاده معاون آموزش ابتدایی، حجت الاسلام ذو علم رئیس مرکز پژوهش های آموزش و پرورش و… به عبارت دیگر گمانه زنی در این شرایط دامنه وسیعی را در بر می‌گیرد و گاه رسانه‌ها گزینه مورد تأیید خود را به عنوان گزینه مطرح می‌کنند نه بر اساس شنیده‌های موثق. این وضعیت در فضای مجازی هم دیده می‌شود.

از سوی دیگر شاید به نظر برسد که این روزها با نزدیک شدن به تعطیلات تابستانی فراغتی برای آموزش و پرورش ایجاد می‌شود و می‌توان گزینه نهایی وزارتخانه آموزش و پرورش را سر فرصت تا نزدیکی مهرماه تعیین کرد اما واقعیت این است با حجم کارهای بر زمین مانده آموزش و پرورش از جمله معوقات فرهنگیان، رسیدگی به وضعیت معیشتی فرهنگیان، تعیین تکلیف وضعیت دانشجو معلمان و حقوق آنها، اجرای سند تحول بنیادین، کمبودهایی که در حوزه تأمین معلم برای آغاز سال تحصیلی وجود دارد، ساختار جدیدی که هنوز تعیین تکلیف تغییرات آن ادامه دارد و طرح‌های هر کدام از معاونت‌ها، تعیین وزیر برای این وزارتخانه حیاتی است.

خصوصاً با توجه به گستردگی ذی نفعان این وزارتخانه و گستردگی جغرافیایی آن این اهمیت دوچندان می‌شود و در عین حال با توجه به چالش‌های این ماه‌های اخیر، به نظر یکی از سخت‌ترین کارهای دولت، انتخاب جایگزینی شایسته برای این وزارتخانه است؛ شاید جایگزینی که به خاطر حضور در مجلس شورای اسلامی، ناگهان و بدون برنامه و اعلام قبلی چنین وزارتخانه حساسی را رها نکند!

یک عزم ملی برای حل مشکلات وزارت آموزش و پرورش لازم است

میرحمایت میرزاده سخنگوی کمیسیون اجتماعی آموزش و پرورش در گفتگو با خبرنگار مهر در واکنش به خبر استعفای وزیر آموزش و پرورش و قانون سه ماهه معرفی وزیر جدید برای این وزارتخانه از طرف دولت به مجلس برای رأی اعتماد و اینکه چه گزینه‌ای برای وزارتخانه آموزش و پرورش مناسب‌تر است، گفت: طبیعی است اگر هر چه زودتر این وزارتخانه با وزیر اداره شود بهتر از سرپرست است. مشکلات آموزش و پرورش بسیار زیاد است و یک عزم ملی برای حل مشکلات آن لازم است.

وی ادامه داد: به نظر وزیری مناسب این وزارتخانه است که هم ده را دیده باشد، هم شهرستان و هم مرکز را و در تمام سطوح این وزارتخانه تجربه داشته باشد. کسی که ساختار آموزش و پرورش را بشناسد و سابقه اجرایی در این نهاد داشته باشد. عموم مشکلات این وزارتخانه وقتی آغاز می‌شود که اطلاعات لازم از بدنه آموزش و پرورش را افراد ندارند. همچنین لازم است آن فرد اعتماد فرهنگیان را داشته باشد.

به گزارش خبرنگار مهر، از ظهر دیروز گمانه زنی‌ها درباره استعفای وزیر آموزش و پرورش آغاز شد که در نهایت نیز منابع آگاه در هیئت دولت آن را تأیید کردند و هیچ معاون و مشاوری در وزارت آموزش و پرورش آن را تأیید نکرد و حتی امیر نعمت الهی معاون حوزه وزارتی و اطلاعات آموزش و پرورش نیز در دسترس پاسخگویی نبود. کمی بعد بدون آنکه معاونت اطلاع رسانی آموزش و پرورش خبر استعفا را تأیید کند در اطلاعیه ای دو خطی خبر کذب بودن پذیرش استعفا از سوی رئیس جمهور را ابتدا در گروه تلگرامی خبرنگاران آموزش و پرورش و نهایتاً روی پرتال آموزش و پرورش قرار داد اما چند ساعت بعد سخنگوی دولت خبر از موافقت رئیس جمهور با استعفای وزیر آموزش و پرورش داد و معاونت ارتباطات این وزارتخانه در اقدامی غیرحرفه ای خبر مربوط به تکذیب را از پرتال وزارت آموزش و پرورش حذف کرد.

کد خبر 4634241

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • معلم ناامیدشده IR ۰۸:۰۰ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۷
      0 0
      انشاا...یک وزیر شجاع و مدافع معلمان بیاد
    • نظرعلى فلاوردى IR ۱۵:۰۸ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۸
      0 0
      اقاى بطحايى دليل قانع كننده داشت ولى شجاعت نداشت استعفاء بدهد مصلحتى كار كرد. بهانه گرفت در رفت