اکبر فتحی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به وجود کودهای تقلبی در بازار اظهار داشت: قانون ثبت کود در سال ۹۳ پس از کش و قوس های فراوان توسط وزیر کشاورزی ابلاغ شد، کارگروه های نظارت در استان ها پیش بینی شده بود که در استان آذربایجان شرقی نیز با حضور نمایندگان حراست و بازرسی، مدیریت زراعت، موسسه تحقیقات خاک و آب، تعزیرات حکومتی و نماینده صنعت، معدن و تجارت به صورت دائم و مستمر از مراکز عرضه کود بازدید می کنند.
وی افزود: این نظارت در استان آذربایجان شرقی به نحو احسن صورت می گیرد به طوری که در سال ۹۶ رتبه اول کشور و در سال گذشته رتبه دوم کشوری در امر نظارت کودی را کسب کردیم.
رئیس جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه هر کیسه کود که شماره نداشته باشد در زمره کالای تقلبی است، خاطر نشان کرد: برخی مراکز تولیدی کود به جای کود اصلی، خاک معمولی را درون کیسه ها بسته بندی کرده و با قیمت های بسیار پایین در اختیار کشاورزان قرار می دهند؛ زراعت کاران هم به دلیل عدم آشنایی با مواد کودی، در اراضی کشاورزی استفاده کرده و موجب ضرر و زیان به خود و محصولاتشان می شوند.
فتحی همچنین آلودگی اراضی کشاورزی، بر هم زدن بافت خاک و به خطر افتادن سلامت خاک را از جمله تهدیدهای استفاده از کود تقبلی در اراضی کشاورزی برشمرد.
رئیس جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه کشاورزان در صورت مشاهده کود تقلبی به سامانه پیامکی ۳۰۰۰۲۶۲۶ اطلاع دهند، افزود: حدود ۱۸۰ کارگزاری سازمانی در آذربایجان شرقی کودهای رسمی را توزیع می کنند که به صورت دائم به رصد و پایش بازار مشغول هستند و کود کشاورزی از طریق مجاری رسمی در اختیار کشاورزان قرار می گیرد.
وی ادامه داد: ۹۰ درصد از کودهای تقلبی موجود، در کارخانجات داخلی تولید می شود که آذربایجان شرقی هم جزو استان هایی است که به تولید این مواد مشغول است.
فتحی در پایان به نقش دلالان در توزیع کودهای تقلبی در بین کشاورزان اشاره کرد و اذعان داشت: بیشتر کارگاه هایی که به تولید کود غیرمجاز اقدام می کنند در فرایند توزیع و پخش نقشی نداشته و به وسیله دلالان در سطح بازار توزیع می شود.
نظر شما