به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «فلسفه ملال» نوشته لارس اسوِنسن با ترجمه افشین خاکباز بهتازگی توسط نشر نو به چاپ هفتم رسیده است.
چاپ اول اینکتاب در سال ۹۴ به بازار آمد و چاپهای پنجم و ششمش بهترتیب تیرماه و بهمنماه سال ۹۷ عرضه شدند. این ناشر علاوه بر کتاب پیش رو، ترجمه کتاب «فلسفه تنهایی» را هم از لارس اسونسن منتشر کرده است.
مولف «فلسفه ملال» نظر درباره چرایی نوشتن آن، ملال عمیقی را ذکر کرده که او را گرفتار خودش کرده بوده است. اما آنچه باعث شده اهمیت چنین موضوعی را درک کند، مرگ یکی از دوستان نزدیکش به دلیل مشکلات ناشی از ملال بوده است. لارس اسونسن معتقد است در دل فرهنگ ملال زندگی میکنیم، و «فلسفه ملال» تلاش فروتنانهاش برای کنار آمدن با این فرهنگ است. متن این کتاب، در واقع مقالهای است که او در دورانی نوشته که توجهش را به مساله فراغت معطوف کرده بود: «پس از پایان یک طرح پژوهشی طولانی میخواستم استراحت کنم... و دست به هیچ کاری نزنم. ولی معلوم شد که این کاری نشدنی است و نمیتوانم هیچ کاری نکنم. بنابراین فکر کردم بهتر است کاری بکنم و کتاب حاضر حاصل این فکر بود.»
لارس اسونسن فیلسوف و نویسنده میانسال نروژی است که باور دارد ما انسانها اغلب برای بیان چیزهایی که ما را عذاب میدهند از مفاهیمی که به خوبی پرورده شده باشند، بیبهرهایم. در واقع، تعداد اندکی به دقت به مفهوم ملال اندیشیدهاند. معمولا ملال برچسبی سفید است که بر هرچه نتواند علاقه ما را برانگیزد میچسبانیم. ملال، بیش و پیش از هرچیز، بهجای اینکه موضوع اندیشههای نظاممند ما باشد چیزی است که با آن زندگی میکنیم. با این وجود میتوانیم بکوشیم تا مفهومهایی را برای ملال ایجاد کنیم تا بهتر بفهمیم هنگامی که در چنگال ملال گرفتاریم چه چیزی ما را عذاب میدهد. این کتاب برای این نوشته شده که مخاطب بیاندیشد ملال چیست، چه زمانی ایجاد میشود، چرا چنین است، چرا انسان به آن گرفتار میشود، چگونه بر او مستولی میشود و چرا نمیتوان با نیروی اراده بر آن غلبه کرد.
«مسئله ملال»، «داستانهای ملال»، «پدیدارشناسی ملال» و «اخلاقِ ملال» عناوین فصلهای اصلی این کتاب هستند.
چاپ هفتم این کتاب با ۲۲۲ صفحه و قیمت ۳۲ هزار تومان عرضه شده است.
نظر شما