۲۵ فروردین ۱۳۸۶، ۸:۰۹

مبارزه با ایدز؛ دغدغه رهبران دینی و سردمداران سیاسی

مبارزه با ایدز؛ دغدغه رهبران دینی و سردمداران سیاسی

خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه: با گذشت 20 سال از انتشار ویروس ایدز ، همچنان به آن به عنوان پدیده ای مخوف و مهلک نگریسته می شود. روند رو به رشد این بیماری در پی بی توجهی به ارزشهای دینی، فرهنگی و بهداشتی تبدیل به دغدغه اصلی رهبران دینی و سردمداران سیاسی شده است، به گونه ای که این دو گروه را گردهم آورده تا برای مبارزه با این پدیده راه حلهایی اساسی بیندیشند.

به گزارش خبرنگار مهر، با گذشت بیست سال از پیدایش ویروس اچ آی وی و تشخیص بیماری ایدز نهیبی بر سازمانهای بین المللی و بهداشت جهانی وارد آمد تا به منظور کنترل و به حداقل رساندن انتشار این بیماری به دنبال راههای اساسی رفته و تمامی جوانب برخورد با این بیماری را بررسی کنند.

تحقیقات و بررسیها نشان می دهند که برخی از افراد ناقل این بیماری مطرود و یا دچار اختلال می شوند که دست به خودکشی زده و به انواع بزهکاریها روی می آورند . تبعات عدم کنترل آن حتی منجر به از هم گسیختن نظام خانواده و نظام یک کشور می شود. این امر فعالیتهای مسئولان و رهبران سیاسی را تحت الشعاع خود قرار داد، به گونه ای که از همه اقشار مختلف اعم از جامعه شناسان، پزشکان، روانپزشکان، روانشناسان و حتی رهبران دینی کمک خواستند تا آنها را در راستای مهار این بیماری خوفناک یاری کنند.

تحقیقات به عمل آمده حاکی از این است که دین بخش مهمی از زندگی انسان را تشکیل می دهد، به طوری که می تواند بر سلامتی، افکار و روحیات فرد تأثیر گذارد. پس می توان نتیجه گرفت افرادی که دارای ارتباطات و تعلقات دینی قوی هستند، نسبت به سایرین کمتر دچار بیماریهای روحی و روانی و حتی بیماریهای جسمی می شوند.

از سوی دیگر بهداشت و توجه به ارزشها و قوانین فرهنگی از عواملی است که می توانند برای مبارزه با بیماری ایدز مددرسان باشند.

در راستای کنترل بیماری ایدز محققان بر این باور هستند که اهتمام به اعتقادات و ارزشهای دینی از عوامل مهم در مبارزه با افزایش بیماری ایدز است. از این رو سازمانهای بین المللی سازمانهای دینی را تشویق کردند تا ضمن حمایت از بیماران مبتلا به ایدز، زمینه های لازم برای مبارزه و افزایش این بیماری را فراهم آورند.

این در حالی است که افراد ناقل ویروس اچ آی وی که دارای تعلقات دینی هستند، روابط خارج از ارتباطهای خانوادگی خود را محدودتر کرده و در نتیجه نسبت به مبتلایانی که اعتقادات دینی ضعیف دارند، کمتر ناقل ویروس ایدز هستند. از سوی دیگر مبتلایانی که اعتقادات اخلاقی قوی دارند، احساسات نوع دوستانه پررنگی داشته و سعی می کنند تا افرادی که با آنها تماس دارند به این ویروس مبتلا نشوند و شاید ترویج این احساسات می تواند یکی از مؤلفه های جلوگیری از گسترش این بیماری باشد.

این تحقیقات دامنه دار تا جایی پیش رفت که مبارزه با این بیماری سازمان بهداشت جهانی را به خود معطوف داشته و آن را بر آن داشت تا با سازمانهای دینی منسجم شده و آنها را تشویق کند تا برنامه های عمومی برای ناقلان این بیماری ارائه دهند؛ چرا که عدم توجه به اعتقادات و ارزشهای دینی عامل مهمی در راستای شکست سیاستهای بهداشتی و دینی عنوان شد که باید زمینه های این شکست ریشه یابی و مسئولان برای از بین بردن آن اقداماتی در نظر گیرند.

اهمیت این بیماری و خطرات ناشی از افزایش این بیماری تا حدی پیش رفت که حتی روزی به نام روز جهانی ایدز انتخاب شد و تمامی کشورهای جهان تشویق شدند تا به منظور جلوگیری از شیوع این بیماری راههایی مطرح کرده و با برگزاری نشست، همایش و ارائه اطلاعات و آگاهی دهی نسبت به این مسئله اقدام کنند. روز مبارزه با ایدز فرصتی است تا کشورهای مختلف تحقیقات و پژوهشهای خود را در این راستا بیان و راه حلهای مناسبی اتخاذ کنند.

از سوی دیگر برگزاری نشست "راههای مبارزه با بیماری ایدز" که چندی پیش در قاهره برگزار شد، زمینه ای برای گرد آوری رهبران دینی و برخی از رؤسای سیاسی شد تا در سایه همکاری با یکدیگر راه حلهای خود را پیشنهاد دهند؛ چرا که رهبران دینی از گروههای مختلف و از کشورهای اسلامی می توانند عامل مهمی برای جلوگیری از شیوع این بیماری در سطح بسیار وسیع باشند.  

با توجه به اینکه افزایش بیماری ایدز از دغدغه های اصلی رهبران دینی و سیاسی است، گروههای فعالی از سوی کشورهای اسلامی و غیر اسلامی تأسیس شدند تا اطلاعات بسیاری درباره این بیماری ارائه دهند. به ویژه که در هند رهبران دینی مسلمان و رهبران دینی هندو که از تأثیرگذار ترین گروه به شمار می روند به ارائه اطلاعاتی درباره پیشگیری بیماری ایدز پرداختند؛ زیرا آنها اعتقاد دارند ابتلاء به بیماری ایدز ناشی از زندگی ناپاک و غیر اخلاقی است که رهنمودهایی در متون مذهبی وجود دارد که انسان به سوی یک زندگی معنوی هدایت می شود و افرادی که در راه راست قرار می گیرند از شر چنین بیماریهایی مصون خواهند بود.

کد خبر 469709

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha