به گزارش خبرنگار مهر، بیستمین کنگره و جشنواره بینالمللی رویان از امروز در سالن همایشهای رازی با حضور محققان داخلی و خارجی برگزار شد.
اسامی برگزیدگان این جشنواره به شرح زیر است:
پروفسور جما ایوانس از کشور استرالیا با عنوان طرح «اثر منفی محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته حاصل از چاقی و باروری زنان». وی رئیس آزمایشگاه بازسازی آندومتر در مرکز بهداشت باروری در مؤسسه تحقیقات پزشکی هادسون استرالیا است. او در سال ۲۰۰۸ موفق به دریافت دکتری از دانشگاه ادینبورگ شد. زمینه اصلی تحقیقات وی بر روی درک چگونگی آماده شدن دیواره رحم در هنگام لانهگزینی جنین و کنترلکنندههای اصلی در ارتباط بین رحم و جنین متمرکز شده است.
پروفسور برایان هرمان از کشور آمریکا با عنوان طرح «بررسی ترنسکریپتوم تکسلول در سلولهای اسپرماتوژنیک موش و انسان؛ سلولهای بنیادی اسپرماتوگونیال تروژن هستند». وی متولد آوریل ۱۹۷۷ و دانشیار رشته زیستشناسی باروری در دانشگاه تگزاس در ایالات متحده آمریکا است. وی کمک استادیار پزشکی تولید مثل در دانشگاه واشنگتن، کمک دانشیار آناتومی و سیستمهای سلولی در مرکز سلامت سنآنتونیو و مدیر مرکز ژنومیکس در دانشگاه تگزاس است. وی سه دوره پسادکتری خود را در سال ۲۰۱۰ در دانشگاه پیتسبرگ در رشتههای علوم تولیدمثل به پایان رساند.
پروفسور پتیت هروه از کشور فرانسه با عنوان طرح «عدم تطبیق با کمبود گلوکز و استفاده سریع انرژی ذخیره شده سلول علت زندهمانی اندک سلولهای بنیادی مزانشیمی بعد از پیوند». پروفسور هروه مدیر پژوهش و رئیس بخش در پژوهشگاه ملی تحقیقات پزشکی و بهداشتی فرانسه است. وی عضو انجمن مهندسی بافت اروپا و انجمن اروپایی تحقیقات در زمینه دیابت است. همچنین وی در زمینه کشت سلولهای بنیادی مزانشیمی، فناوری بیورآکتور، مدلهای حیوانی کوچک و بزرگ در تحقیقات ارتوپدی و مهندسی زیستپزشکی که مربوط به تقویت بقای سلول پیوند است، به پژوهش و تحقیق مشغول است.
دکتر مهدی توتونچی از ایران به عنوان برگزیده داخلی با عنوان طرح «استفاده از مطالعات ژنومیک برای درک سازوکارهای مؤثر در نقایص اسپرم». وی بعد از کسب مدرک کارشناسی ارشد خود، در رشته ژنتیک مولکولی در بخش ژنتیک و سلولهای بنیادی رویان مشغول به فعالیت شد. در آنجا با همکاری گروهی از محققان، موفق به تولید اولین سلول بنیادی پرتوان القایی در ایران شد و سپس محصولات خود را در رشته زیستشناسی سلولی و تکوینی آغاز کرد.
دکتر روحالله فتحی امروز در بیستمین جشنواره و کنگره بینالمللی رویان اظهار داشت: امسال ۳۰ درصد شرکتکنندگان داخلی و ۱۷ درصد مقالات دریافت شده به بیستمین کنگره بینالمللی رویان، افزایش داشته است.
وی با بیان اینکه همچنین کیفیت طرحهای ارسال شده به این کنگره رشد داشته است، افزود: از نظر داوران برجسته ایرانی و بینالمللی، طرحهای دریافتی دو تا سه نمره افزایش داشته است.
دبیر اجرایی کنگره بینالمللی رویان با بیان اینکه پیش از برگزاری این جشنواره، کارگاههای مختلفی برای شرکتکنندگان داخلی و خارجی برگزار شده است، تصریح کرد: ما توانستیم در این فضای سخت و دشوار، ارتباطات بینالمللی را حفظ و با سخنرانان و مدرسان خارجی ارتباط برقرار کنیم.
معاون آموزشی پژوهشگاه رویان خاطرنشان کرد: شرکتکنندگان خارجی از کشورهای عراق، سوریه، لبنان و مدرسان از کشورهایی همچون ایتالیا، آلمان و ترکیه هستند.
نظر شما