به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت (مفدا)، نشست دبیران شوراهای صنفی دستیاران و دانشجویان Ph.D در حضور دکتر سیماسادات لاری معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت و رحمان خدابندهلو مدیرکل دانشجویی برگزار شد.
دکتر سیماسادات لاری معاون فرهنگی ودانشجویی وزارت بهداشت در جمع اعضای مجمع دبیران شوراهای صنفی دستیاران و دانشجویان Ph.D گفت: امیدوارم اعتماد و تعامل بین ما و شما تقویت شود و فعالیت شوراهای صنفی طوری پیش رود که حقوق و مطالبات صنفی و رفاهی دانشجویان، تأمین شود.
وی گفت: کار و خدمتی که رزیدنتها و دانشجویان Ph.D به مردم درفضاهای بیمارستانی میکنند ارزش و اجر معنوی زیادی دارد.
لاری ناکافی بودن حقوق و حقالزحمه را جزو مسائل مشترک بین دانشجویان Ph.D و دستیاران پزشکی عنوان کرد و گفت: رزیدنتها و دستیاران کار بسیار سختی دارند و با شببیداریها خدمات زیادی به مردم در زمینههای پزشکی ارائه میدهند و باتوجه به شرایط تورم، حقوق و حق الزحمه آنها کافی نیست و من به دلیل اینکه خود و همسرم پزشک هستیم و این دوران را سپری کردهایم، شرایط را کاملا درک میکنم.
وی افزود: به هرحال دوران رزیدنتی دوران سختی است و اکنون نیز با توجه به شرایط اقتصادی کشور، حقوق و حق الزحمهای که شما دریافت میکنید، با توجه به هزینههای بالای زندگی کفایت نمیکند اما بنده خوشبین هستم و فکر میکنم بتوانیم از این بحرانها خارج شویم چرا که ما مردمی هستیم که در شرایط سخت و بحرانی بهتر میتوانیم به جلو حرکت کنیم. به هرحال این سختیها و بحرانها میتواند به همه ما شوک ایجاد کند تا شاید دقتمان را در جهت سازندگی بیشتر کنیم.
معاون وزیر بهداشت گفت: زمانی که به معاونت فرهنگی ودانشجویی وزارت بهداشت آمدم، با مسؤولان ارشد وزارت بهداشت جلسه داشتم هم از ناکافی بودن حقوق رزیدنتها سخن میگفتند. از این رو باید درخصوص پایین بودن حقوقهای دریافتی، مستنداتی جمع آوری کنید تا با برگزاری جلسات متعدد با مسؤولان و مدیران ارشد معاونت آموزشی وزارت بهداشت، در راستای حل این مشکلات گام برداریم.
وی گفت: باتوجه به اینکه باید برای بودجه سال ۹۹ ، برنامهریزی لازم را انجام دهیم، باید مستنداتی جمع آوری کنیم تا در آنجا با کمک این مستندات، فرصت چانهزنی با نمایندگان در راستای افزایش حقوق دریافتی دستیاران و دانشجویان Ph.D داشته باشیم.
لاری به مشکلات بیمهای و عدم پوشش بیمه دستیاران و دانشجویان Ph.D برخی از دانشگاهها اشاره کرد و گفت: در این خصوص نامهای به دکتر نمکی وزیر بهداشت نوشته و ارسال کردهایم که در آن نامه به این مشکلات اشاره و تاکید زیادی شده است. بهزودی جلسهای با معاونان توسعه و درمان وزارت بهداشت داریم که امیدوارم برآیند برگزاری این جلسه مثبت و در راستای احقاق حقوق مطالبات دستیاران و دانشجویان باشد.
معاون وزیر بهداشت به موضوع خوابگاههای دانشجویی اشاره کرد و گفت: موضوع خوابگاه، بحث مهم و پیچیدهای است و دانشجویان PH.D هم با این مشکل مواجه هستند. ما مشکلات زیرساختی در بحث خوابگاهها در سطح دانشگاههای علوم پزشکی داریم و شاید بتوان گفت ۳۱ درصد خوابگاههای ما فرسوده و غیرقابل استفاده هستند. حدود ۴۳ درصد خوابگاههای ما در سطح دانشگاههای علوم پزشکی به تعمیرات وتجهیزات نیاز دارند و متاسفانه در بودجه، بخش تجهیزات وتعمیرات حذف شده است که باید پیگیریهای لازم در این خصوص صورت گیرد.
لاری گفت: صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت تلاش دارد با اختصاص وام به دانشگاهها، به تعمیرات و تجهیزات خوابگاههای دانشجویی بپردازد. امیدوارم با تغییر نگرش و مدیریت در صندوق رفاه، شاهد تحولات خوبی در حوزه خوابگاهها باشیم.
وی گفت: اولویت ما در معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در حوزه خوابگاهها، دانشجویان ورودی جدید و همچنین دختران هستند و بعد از آن اگر فضا وخوابگاه موجود باشد به دانشجویان Ph.D میدهیم و مطمئن باشید مسوولان فرهنگی ودانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی در زمینه اعطای خوابگاههای دانشجویی به مخاطبان خود از هیچ کوششی دریغ نمیکنند.
معاون دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت به ضرورت ساخت خوابگاه متاهلین اشاره کرد و گفت: باید زیرساختهای لازم برای تحقق این امر مهم فراهم شود. موضوع خوابگاه متاهلین در شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز مطرح شد و اگر واقعا میخواهیم در راستای فرهنگ ازدواج در کشور بخصوص در میان دانشجویان کاری کنیم، باید زیرساختهای لازم برای ساخت خوابگاهها برای متاهلین را فراهم کنیم و در این مسیر باید افکار مؤسسات خیریه و خیرین را از احداث درمانگاه به ساخت خوابگاههای متاهلین سوق دهیم.
لاری به موضوع جداسازی شوراهای صنفی دستیاران و همچنین دانشجویان Ph.D که مورد مطالبه نمایندگان شورای صنفی است اشاره کرد و گفت: در این خصوص نیز باید راهکارهای لازم اندیشیده شود. لازم است مسائل و مشکلاتی که دانشجویان Ph.D مطرح کردند پیگیری شود. از نمایندگان شوراهای صنفی خواهش میکنم به طور جداگانه و فهرستوار، مشکلات را مکتوب نوشته و در اختیار معاونت فرهنگی و دانشجویی قرار دهید تا از طریق شورای مرکزی، این مشکلات به معاونت آموزشی وزارت بهداشت انتقال داده شود.
معاون فرهنگی ودانشجویی وزارت بهداشت به لزوم تغییر و بازنگری برخی مفاد آییننامه شورای صنفی اشاره کرد وگفت: اصلاح و بازنگری آییننامهها به معاونت دانشجویی مربوط میشود و بدون شک باید برخی موارد آن مورد بازنگری قرار گیرد که برای اصلاح برخی مفاد آن به کمک دانشجویان نیازمندیم.
وی به تشکیل شورای مرکزی مجمع دبیران شوراهای صنفی دستیاران و دانشجویان Ph.D اشاره کرد و گفت: بعد از تشکیل شورای مرکزی به شما قول میدهم به فراخور موضوعات مختلف و مطالبات صنفی، آموزشی و پژوهشی، با دعوت از معاونان و مدیران ارشد معاونت آموزشی وزرت بهداشت بتوانیم خیلی از مشکلات آموزشی مرتبط را مرتفع کنیم.
نظر شما