به گزارش خبرنگار مهر، «اسپیرولینا» یک میکروجلبک سبز-آبی به شکل مارپیچ است که دومین گونه جلبکی به شمار می رود و با موفقیت در مقیاس صنعتی در حال تولید است و حاوی مقادیر بسیار بالای پروتئین (حدود ۶۵ درصد) دارد.
این جلبک به لحاظ میزان آنتی اکسیدان، قوی ترین ماده موجود شناخته شده در طبیعت است. رقیب اصلی این محصول در طبیعت تخم مرغ است. هر ۱۰ گرم تخم مرغ حاوی ۳۰۰ میلی گرم کلسترول دارد در حالی که هر ۱۰ گرم اسپیرولینا حاوی ۳۵ میلی گرم کلسترول است. اسپیرولینا به حدی غنی از مواد غذایی است که ناسا آن را به عنوان غذای آینده و super food شناخته است.
اسپیرولینا به دلیل میزان بالای پروتئین خود می تواند جایگزین مناسبی برای تامین پروتئین گیاه خواران و ورزشکاران باشد. این محصول واردات رسمی ندارد و از رهبران بازار این محصول در دنیا می توان کشورهای آمریکا، ژاپن، هند، میانمار و چین را نام برد.
این جلبک با توجه به محتوای پروتئینی خود توجه بسیاری از صنایع به خصوص صنایع غذایی انسانی، دامی، شیلات، سلامتی، دارویی و آرایشی را به خود جذب کرده است.
تاثیرات اسپیرولینا در سلامتی شامل افزایش قوای سیستم ایمنی بدن، آنتی اکسیدانی، ضدسرطانی، آنتی باکتریال است. تاثیرات مثبت اسپیرولینا بر دیابت، التهابات آلرژیک، مسمومیت فلزات سنگین و آسیب های نوری نیز به اثبات رسیده است.
این محصول در گریدهای متفاوتی همچون گرید انسانی، صنایع غذایی (نوشیدنی، کوکی، کاپ کیک، چیپس، ماکارونی و ...)، گرید حیوانی، برای تولید غذای دام و طیور و آبزیان، گرید دارویی به عنوان مکمل پروتئینی و در گرید آرایشی بهداشتی برای تولید ماسک صورت، گرم های مرطوب کننده تولید می شود.
در حال حاضر بانک ملی جلبک ایران، این جلبک را تولید می کند. اندازه بازار این محصول بسیار زیاد است. به طور مثال در صنعت مرغداری سالانه ۵۴۰ تن اسپیرولینا قابلیت استفاده دارد.
نظر به اینکه در کشور حدود ۵۰۰ سالن مرغداری فعال وجود دارد که میزان مصرف هر سالن برای یک دوره ۱۰۸ کیلوگرم پودر اسپیرولینا است، تولید آن می تواند صرفه جویی ارزی زیادی به همراه داشته باشد.
نظر شما