۳ آبان ۱۳۹۸، ۰:۵۷

در گفتگو با مهر مطرح شد؛

ضرر موبایل فروشان از نوسانات بازار/ لزوم توجه به مالکیت ریجستری

ضرر موبایل فروشان از نوسانات بازار/ لزوم توجه به مالکیت ریجستری

گرگان- رئیس صنف موبایل فروشان گرگان گفت: به دلیل تلاطم های اخیر بازار، تقریبا ۷۰ درصد واحد های فروش موبایل، کالا خود را با ضرر به فروش می رسانند.

مصطفی باقری نیا در دیدار با تحریریه خبرگزاری مهر از ثبات بازار موبایل در گرگان خبر داد و اظهار کرد: علت این ثبات را می توان، اجرای طرح ریجستری، وارادات گوشی موبایل توسط شرکت هایی مشخص با ارز نیمایی و همچنین ثبات دو ماهه نرخ دلار، دانست.

رئیس صنف موبایل فروشان گرگان گفت: بهترین شرایط برای خرید گوشی موبایل توسط مصرف کننده، حالت ثبات است؛ زیرا که خریدار در هنگام افزایش و یا کاهش قیمت ها از خرید خود، دست نگه می دارد.

نوسانات بازار به موبایل فروشان ضرر زیادی زد

وی با بیان اینکه ثبات فعلی بازار به نفع همه است، ادامه داد: به دلیل تلاطم های اخیر بازار، تقریبا ۷۰ درصد واحد های فروش موبایل، کالا خود را با ضرر به فروش می رسانند زیرا که هم با نرخ بالا تر گوشی های موبایل را خرید کرده اند و هم اینکه با گذشت زمان و عرضه مدل های جدید تر تلفن های همراه، قیمت گوشی های قبلی دچار افت می شوند.

باقری نیا از وجود ۳۰۰ واحد صنفی تلفن همراه در گرگان خبرداد و گفت: مطمئنا همیشه در هر صنفی، تعدادی واحد، بدون مجوز فعالیت می کند ولی قانون هر واحد صنفی را برای شروع به کار، ملزم به اقدام برای اخذ پروانه کسب می کند.

وی افزود: ما جدا از حضور کمیسیون بازرسی اصناف که توانایی برخورد با متخلفین را دارد، یک کمیسیون بازرسی پنج نفره داریم تا بر بازار نظارت کنند که البته نحوه برخورد با متخلفین، به سیاست مدیریتی بر می گردد.

باقری نیا ادامه داد: بر اساس قانون هر واحد صنفی قبل از شروع به کار موظف به اخذ مجوز است اما به دلیل پروسه گرفتن مجوز که چیزی در حدود یک ماه طول می کشد، گاهی تخلف هایی دیده می شود.

وی به حجم بالای اشتغال زایی در حرفه موبایل فروشی اشاره کرد و گفت: در هر موبایل حداقل سه نفر مشغول به کار هستند که سرویس دهنده نرم افزاری، تعمیرکار سخت افزار و فروشنده را شامل می شود به عبارتی دیگر سه خانواده از کنار هر واحد صنفی کسب درآمد دارند.

رئیس صنف موبایل فروشان گرگان در خصوص یکپارچه سازی قیمت موبایل در بازار گفت: این موضوع یکی از معضلات ما است و متاسفانه اختلاف قیمت در سطح شهر مشهود است که حتی پیشنهاد شده که قیمت تلفن همراه، مانند صنف طلا فروشان به صورت آنلاین اعلام شود، منتهی به دلیل اختلاف قیمت خرید گوشی توسط موبایل فروشان، کار کمی سخت است و موانعی بر سر راه وجود دارد.

وی ادامه داد: با اجرای طرح ریجستری و یکسان شدن قیمت خرید، بحث یکپارچه سازی قیمت ها کمی آسان تر شده است. 

بررسی ۱۱۶ شکایت از موبایل فروشان گرگان

باقری نیا به موضوع رسیدگی به شکایات پرداخت و تصریح کرد: ما برای رسیدگی به شکایات، کمیسیون رسیدگی به شکایات پنج نفره ای داریم که این کمیسیون، موظف است طی دو روز پرونده را بررسی کند و در نهایت در ۱۰ روز، به نتیجه برسد.

وی افزود: در ۶ ماه ابتدا سال، ۱۱۶ پرونده رسیدگی شد که ۸۰ مورد به رضایت ختم و در باقی پرونده ها نیز تخلف واحد صنفی محرض شد. بیشترین شکایاتی که در حوزه موبایل انجام می شود، به دلیل عدم توافق ابتدایی میان واحد صنفی و خریدار است.

رئیس صنف موبایل فروشان گرگان تاکید کرد: در هنگام تحویل گوشی به تعمیرکار، رسیدی به خریدار باید تحویل داده شود که توافق فی ما بین را نشان می دهد و خریدار مطلع باشد که تعمیر چه مدت زمانی طول می کشد؛ مشتری باید بداند تعمیر موبایل، چه خطرات احتمالی را برای موبایل دارد و در صورت بروز مشکل هنگام تعمیر، کمیسیون فنی صنف، موظف به رسیدگی مشکلات است.

باقری نیا در مورد فعالیت بعضی صفحات فضای مجازی که اقدام به فروش موبایل و لوازم آن می کنند هم گفت: به مردم، خرید از صفحات اینترنتی را توصیه نمی کنم زیرا بازرسی درستی فعلا امکان پذیر نیست و فقط می توانیم به کارشناسی کالا خریداری شده بپردازیم.

هنگام خرید موبایل به برچسب فروشگاه های مجاز توجه شود

وی همچنین گفت: از خریداران محترم خواهش می کنم که در هنگام خرید، به برچسب هایی که نشان دهنده مجاز بودن فروشگاه های فروش موبایل است و باید بر شیشه واحد های صنفی نصب شود، توجه کنند تا مشکلی در خرید آن‌ها پیش نیاید و در صورت بروز مشکل، از پشتیبانی صنف، بهره مند شوند.

رئیس صنف موبایل فروشان گرگان در ادامه در مورد مشکلات پیش آمده در خصوص طرح ریجستری، گفت: سامانه پایایش ریجستری در ابتدا با مشکلات فراوانی شروع به کار کرد و در طول پیشرفت این طرح، مشکلات کم تر شد ولی خب در طول رفع این مشکلات، عده ای آسیب دیدند که اجتناب ناپذیر است.

وی در خصوص موضوع انتقال مالکیت برای موبایل تصریح کرد: موبایل باید به نام مالک ریجستری شود و در هنگام فروش موبایل، باید کد انتقال مالکیت لحاظ شود تا مالکیت گوشی مشخص شده و دیگر ادعای مالکیت برای شخص دیگر، امکان پذیر نباشد.

باقری نیا در پایان به کمیسیون آموزش صنف موبایل فروشان اشاره کرد و گفت: به دلیل سرعت پیشرفت و به روز شدن حوزه موبایل، ما سالیانه در کمیسیون آموزش، دوره هایی را برگزار خواهیم کرد تا هم بر تخصص موبایل فروشان افزوه شود و هم از میزان شکایات کم شود.

کد خبر 4750226

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha