به گزارش خبرنگار مهر، قاسم برید لقمانی، ظهر شنبه در نشست صمیمانه فناوران و مدیران شرکت های دانش بنیان و نوآفرین با محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس جمهور اظهار داشت: دانشگاه ها امروز باید به دانشگاه نسل سوم تبدیل شوند و عزم ما هم برای رسیدن به این هدف جزم است و در این مسیر چهار هدف اصلی را دنبال می کنیم.
وی با بیان اینکه در فرآیند جذب، ترفیع و ارتقاء اعضای هیئت علمی این موضوع را مدنظر داریم، افزود: در مورد ترفیع و ارتقاء اعضای هیئت علمی، همان کاری که مقالات علمی انجام می دهد را مطالبه می کنیم و اعضای هیئت علمی باید برای رفع یکی از مشکلات صنایع، پروپوزال ارائه دهند.
برید لقمانی، بازنگری در سرفصل کتب دانشگاهی را نیز از دیگر مقوله های مهم در مسیر تبدیل دانشگاه ها به دانشگاه نسل سوم برشمرد و بیان کرد: باید علاوه بر بحثهای تئوری، مهارت محوری را نیز مدنظر قرار دهیم که در این راستا عزم جدی برای برگزاری دورههای مهارتی و تخصصی در دانشگاه یزد داریم.
رئیس دانشگاه یزد ادامه داد: ایجاد مراکز نوآوری در دانشگاه به کمک پارک علم و فناوری یزد نیز بر اساس یک تفاهمنامه انجام شد و اکنون دو ساختمان مجهز و فعال شده و نزدیک به ۴۰ شرکت دانش بنیان در آن مستقر هستند و کار احداث ساختمان سوم نیز آغاز شده و ظرف هشت ماه آینده به مجموعه اضافه می شود.
وی، ایجاد اشتغال و کارآفرینی برای دانشجویان و فارغ التحصیلان را از اولویت های مهم دانشگاه نسل سوم برشمرد و افزود: خوشبختانه پیوند خوبی میان صنعت و دانشگاه برقرار شده و در شرایطی که در میان دانشجویان جدید الورود، فضای یأس و نا امیدی مشاهده می شود، در میان فعالان شرکت های دانش بنیان مستقر در دانشگاه یزد، انگیزه و نشاط وجود دارد.
برید لقمانی، ارتباط صنعت و جامعه را نیز از موارد مهم برای تبدیل دانشگاه ها به دانشگاه نسل سم دانست و بیان کرد: در یزد فرصت مطالعاتی اساتید در صنعت بر اساس مصوبه وزارت علوم فراهم شده و اکنون چهار نفر از اساتید و اعضای هیئت علمی دانشگاه یزد در صنعت، کار مطالعاتی انجام می دهند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تشکیل کانون های تفکر در دانشگاه یزد که برای اولین بار در سطح کشور شکل گرفت، افزود: از جمله اتفاقاتی که کانون ها انجام داده اند، بررسی طرح آمایش استان یزد هچنین تدوین سند شهر هوشمند بوده است.
رئیس دانشگاه یزد تصریح کرد: فعالیت های دانش بنیان باید محور همه تحولات باشد و امروز خوشحالیم که بخش خصوصی از دانشگاه می خواهد که در دانشگاه مستقر شود و این را به فال نیک می گیریم.
برید لقمانی با تاکید بر گسترش فعالیت های فناورانه در دانشگاه، بیان کرد: دانشگاه یزد اکنون به سه کارگاه نوآوری و فناوری نیاز دارد که هر کارگاه پنج تا شش میلیارد تومان هزینه دارد که انتظار داریم با توجه به نیازهای امروز استان یزد، این مهم در سفر رئیس جمهور به یزد مصوب شود.
نظر شما