۱۳ آذر ۱۳۹۸، ۱۴:۵۸

معاون وزیر جهاد:

واردات بخش کشاورزی و غذا از ۷ میلیارد دلار گذشت

واردات بخش کشاورزی و غذا از ۷ میلیارد دلار گذشت

معاون وزارت جهاد با اشاره به اینکه واردات بخش کشاورزی و غذا، از هفت میلیارد دلار در هفت ماهه ابتدای سال جاری گذشته است، گفت: وزن صادرات زیربخش‌ غذا و کشاورزی، از ۳.۵ میلیون تن گذشت.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به سهم ۱۱.۴۲درصدی بخش کشاورزی از صادرات غیرنفتی کشور در هفت ماهه نخست سال ۱۳۹۸ گفت: در هفت‌ماهه نخست امسال، محصولات بخش کشاورزی و غذا با وزن تقریبی ۳ میلیون و ۵۸۲ هزار تن، به ارزش ۲ میلیارد و ۷۹۴ میلیون دلار، به کشورهای عراق، افغانستان، امارات متحده عربی، پاکستان، فدراسیون روسیه، هند، ترکیه، ویتنام، ترکمنستان و آلمان صادر شد. همچنین واردات محصولات بخش کشاورزی و غذا با ۱۳ میلیون و ۶۹۰ هزار تن و به ارزش ۷ میلیارد و ۴۵۹ میلیون دلار، ۲۹.۷۶درصد از واردات غیرنفتی ۲۵.۲ میلیارد دلاری را به خود اختصاص داده است.

عبدالمهدی بخشنده در ادامه به اقلام عمده صادراتی بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: محصولات جالیزی با حدود ۸۷۱ هزار تن، گوجه‌ فرنگی تازه و فرآوری شده با حدود ۴۰۰ هزار تن، پیاز و موسیر با حدود ۲۶۳ هزار تن و سیب‌زمینی تازه و فرآوری ‌شده با حدود ۲۰۱ هزار تن و سیب با حدود ۱۱۴ هزار تن رتبه پنج محصول مهم از نظر وزنی را در صادرات محصولات کشاورزی از آن خود کردند. از نظر ارزشی نیز محصولات لبنی با ۳۲۰ میلیون دلار، پسته ۲۹۱ میلیون دلار، محصولات جالیزی ۲۷۱ میلیون دلار، گوجه فرنگی تازه و فرآوری شده ۲۳۹ میلیون دلار و زعفران ۱۰۷ میلیون دلار برای کشور ارزآوری داشته‌اند.

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به وزن هر یک از زیربخش‌های کشاورزی در صادرات محصولات کشاورزی و غذا، افزود: در زیربخش زراعی با وزن بالاتر از ۲ میلیون و ۵۶۵ هزار تنی و به ارزش یک میلیارد و ۲۷۰ میلیون دلاری، گروه سبزیجات با یک میلیون و ۳۲۰هزار تن و به ارزش ۶۵۵ میلیون دلار برای کشور ارزآوری داشته‌اند که از این مجموعه می‌توان به محصولات جالیزی با ۸۷۱ هزار تن و ارزش ۲۷۱ میلیون دلار، گوجه فرنگی تازه و فرآوری شده با ۴۰۰ هزار تن به ارزش ۲۳۹ میلیون دلار، سیب‌زمینی تازه و فرآوری شده با ۲۰۱ هزار تن به ارزش ۹۵ میلیون دلار، پیاز و موسیر ۲۶۳ هزار تن به ارزش ۱۳۱ میلیون دلار و همچنین گیاهان دارویی پرورشی با ۳۱ هزار تن به ارزش ۲۳ میلیون دلار اشاره کرد.

این مقام دولتی در ادامه با اشاره به وزن ۵۹۵ هزار تنی صادرات زیربخش باغی به ارزش ۹۵۰ میلیون دلار، گفت: صادرات محصولات باغی همچون پسته با بیش از ۳۴ هزار تن وزن به ارزش ۲۹۱ میلیون دلار، زعفران با وزن ۱۰۱ تن به ارزش ۱۰۷ میلیون دلار، خرما با وزن ۸۴ هزار تن به ارزش ۷۵ میلیون دلار، سیب با وزن ۱۱۴ هزار تن به ارزش ۶۹ میلیون دلار و انگور تازه و خشک شده با وزن ۵۲ هزار تن به ارزش ۶۵ میلیون دلار منجر به ورود ارز به کشور شده است. همچنین چای ایرانی با وزن ۴ هزار تن، ۴ میلیون دلار ارز را برای کشور به ارمغان آورده است.

بخشنده با اشاره به وزن ۳۵۴ هزار تن صادرات محصولات دام و طیور و ارزآوری ۴۵۳ میلیون دلاری این زیربخش برای کشور افزود: صادرات شیر و محصولات لبنی با وزن ۲۶۷ هزار تن، ارزآوری ۳۲۰ میلیون دلاری را برای کشور رقم زده که از این مجموعه می‌توان به صادرات پنیر و کشک با وزن ۴۵ هزار تنی به ارزش ۹۱ میلیون دلار، شیر و خامه با وزن ۶۳ هزار تنی به ارزش ۷۹ میلیون تن و صادرات بستنی با وزن ۲۵ هزار تن به ارزش ۶۱ میلیون دلار اشاره کرد. همچنین ماست با وزن ۱۲۳ هزار تن به ارزش ۶۹ میلیون دلار صادر شد. از سویی صادرات تخم مرغ با وزن ۲۳ هزار تن به ارزش ۳۴ میلیون دلار، گوشت مرغ با وزن ۲۲ هزار تن به ارزش ۲۳ میلیون دلار برای کشور، ارزآوری داشته‌اند.

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی افزود: سه زیربخش شیلات، جنگل و مرتع و دامپزشکی به ترتیب با وزن ۵۸ هزار تن، ۹ هزار تن و ۱۱۰ تن، ارزآوری ۱۰۶ میلیون دلاری، ۱۵ میلیون دلاری و یک میلیون دلاری را به همراه داشته‌اند.

به گفته وی، وزن صادرات زیربخش‌های کشاورزی و غذا در مجموع به ۳ میلیون و ۵۸۲ هزار تن از لحاظ وزنی رسیده است که در حدود ۲ میلیارد و ۷۹۵ میلیون دلار برای کشور ارزآوری داشته‌اند.

پنج قلم وارداتی کشور در بخش کشاورزی

بخشنده با اعلام پنج قلم عمده وارداتی از لحاظ وزنی تا انتهای مهر ۱۳۹۸ در بخش کشاورزی نیز گفت: ذرت دامی به میزان ۴ میلیون و ۸۶۹ هزار تن، جو به میزان یک میلیون و ۸۴۰ هزار تن، لوبیای سویا به میزان یک میلیون و ۶۸۳ هزار تن، شکر تصفیه نشده به میزان یک میلیون و ۲۲۰ هزار تن و کنجاله سویا به میزان یک میلیون و ۱۰۲ هزار تن وارد کشور شده، اما بیشترین سهم ارزی به‌منظور واردات محصولات موردنیاز و ضروری صنعت‌ کشاورزی به ذرت دامی به ارزش یک میلیارد و ۲۰۷ میلیون دلار، برنج نیمه‌سفید یا کامل سفید شده به ارزش یک میلیارد و ۳۶ میلیون دلار، لوبیای سویا به ارزش ۷۲۶ میلیون دلار، کنجاله سویا به ارزش ۴۸۸ میلیون دلار و جو به ارزش ۴۷۷ میلیون دلار تعلق یافته است.

کد خبر 4788772

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha