گزارش تحلیلی؛

تل‌آویو از جنگ وحشت دارد/ «کاتز» و «بِنِت» فقط رجزخوانی می‌کنند

تل‌آویو از جنگ وحشت دارد/ «کاتز» و «بِنِت» فقط رجزخوانی می‌کنند

این روزها در حالی که وزیر خارجه و وزیر جنگ صهیونیست‌ها علیه ایران رجزخوانی می‌کنند اما محافل امنیتی و نظامی صهیونیست‌ها اذعان دارند که این رژیم به شدت از نبرد با حزب‌الله لبنان هراس دارد.

خبرگزاری مهر-گروه بین الملل لبنان و فلسطین اشغالی مرزی به طول ۷۹ کیلومتر دارند که همواره طی دوره های مختلف بر اثر سیاست های توسعه طلبانه رژیم صهیونیستی پرتنش بوده است. عقب نشینی رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۰۰ میلادی (۱۳۷۹ خورشیدی) از جنوب لبنان نیز پایان تجاوزکاری های این رژیم در مناطق مرزی با لبنان نبود زیرا هنوز بخش هایی از خاک لبنان در اشغال رژیم صهیونیستی است.

در حالی که هر روز مقامات صهیونیست به ویژه اسرائیل کاتز وزیر خارجه این رژیم و نفتالی بنت وزیر جنگ این رژیم به رجز خوانی علیه ایران می پردازند اما منابع عالی رتبه نظامی و امنیتی این رژیم به شدت نگران هر گونه جنگ با حزب الله هستند.

در تازه ترین موضع گیری؛ اسحاق بریک ژنرال بازنشسته اسرائیلی ضمن اذعان به اینکه ارتش رژیم صهیونیستی به هیچ وجه برای جنگ آمادگی ندارد، تاکید کرد که این رژیم به سبب صدها موشک ایران در منطقه با تهدیدی وجودی مواجه است.

شبکه ۷ تلویزیون رژیم صهیونیستی به نقل از بریک بیان کرد: دکترین ارتش رژیم صهیونیستی بعد از جنگ ۲۰۰۶ این بوده که نباید از هیچ جنگی همانند جنگ‌های گذشته ترس و هراسی داشت و بر همین اساس، نیروهای ارتش تنها باید آماده مقابله با حزب الله در لبنان و حماس در غزه باشند.

بریک با اذعان به اینکه ارتش رژیم صهیونیستی فاقد یک دکترین امنیتی است، عنوان کرد که یکی قصد آماده‌سازی ارتش برای دو جبهه را دارد و یکی دیگر در تدارک صدها تانک است و معلوم نیست که این وسط کابینه امنیتی چکاره است. کابینه امنیتی صرفا به یک بازیچه تبدیل شده است و امروز فاقد کمترین تاثیرگذاری حقیقی بر ارتش و دکترین نظامی است و شورای امنیت قومی هم مدت‌ها است که اهمیتی به دکترین امنیتی نمی‌دهد.

این ژنرال بازنشسته اسرائیلی با اشاره به اینکه رژیم صهیونیستی با تهدیدی وجودی مواجه است، اذعان کرد: طی سال‌های اخیر یک کمربند موشکی در اطراف اسرائیل ایجاد شده است که برخی از این موشک‌ها بزرگ و برخی کوچک هستند و امروز احتمال شلیک ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ موشک از جمله موشک‌هایی به وزن ۵۰۰ تا ۶۰۰ کیلوگرم به سمت مناطق نظامی و استراتژیک وجود دارد.

اسحاق بریک افزود: ما توان پاسخ دادن نداریم زیرا نیروی هوایی قادر به توقف حملات موشکی نیستما توان پاسخ دادن نداریم، زیرا نیروی هوایی قادر به توقف حملات موشکی نیست و موشک‌های ما نیز توان مقابله با این حملات موشکی را ندارد. دشمن اصلی اسرائیل حزب الله است که توان نظامی زیادی دارد.

همزمان برخی منابع امنیتی در تل آویو اعلام کردند که حزب الله لبنان توان جنگی فوق العاده دارد به ویژه که در کنار نیروهای روسی جنگیده است. افسران اسرائیلی بسیار نگران هستند زیرا می دانند که در برابر نظامیان تحت امر آنها، رزمندگان حزب الله دست بالا را دارند.

این منابع بیان کردند: نگرانی عمیق تر آن است که نیروی زمینی اسرائیل وارد جنگ گسترده ضد حزب الله لبنان شود که نمی توانند کاری از پیش ببرند و نیروهای زرهی وارد جنگ فرسایشی خونینی خواهد شد. ارتش اسرائیل تاحد توان می کوشد که وارد جنگ زمینی با حزب الله و حماس نشود زیرا در برابر آنها کار بسیار سختی دارد.

عاموس هارئیل تحلیلگر امور نظامی هارتص نیز اعلام کرد: نیروی زمینی اسرائیل از مشکلاتی رنج می برد که عملیات زمینی را به مثابه کابوسی می داند که همواره تلاش می کند که از آن فرار کند.

وی به نقل از منابعی از تل آویو آورده است: جنگ غزه در سال ۲۰۱۴، توان نیروی زمینی اسرائیل را نشان داد که این آخرین حلقه از سلسله روند ناامید کننده ای است که با جنگ سال ۲۰۰۶ لبنان شروع شده است. 

از سوی دیگر روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارنوت به نقل از «یووال اشتاینس» وزیر انرژی این رژیم اعلام کرد: «موشک های حزب الله ممکن است که کل اسرائیل را هدف قرار دهد. اسرائیلی ها، حزب الله را دشمن بسیار خطرناک و بسیار مجرب می دانند».

پایگاه صهیونیستی «والا» با اشاره به دقت بالای موشک های حزب الله لبنان می نویسد: «حزب الله توان هدف قرار دادن اهداف و تاسیسات حساس و مهم اسرائیل را دارد و جنگ ۲۰۰۶ در مقایسه با جنگ بعدی به مثابه تفریح است جنگ ۲۰۰۶ در مقایسه با جنگ بعدی به مثابه تفریح است».

«یورا آیلند» ژنرال صهیونیست اذعان کرد: جنگ آتی با حزب الله همانند جنگ سال ۲۰۰۶ نخواهد بود و ضربه مهلکی به اسرائیل وارد خواهد شد زیرا حزب الله توان جنگی و تاکتیک های جنگی خود را در سطح مطلوبی قرار داده و بهتر از اسرائیل کار کرده است. ارتش اسرائیل موفق به پیروزی و شکست دادن حزب الله نخواهد شد مگر اینکه تغییرات راهبردی انجام دهد و توان بازدارندگی خود را بهبود بخشد. چالش بزرگی که وجود دارد مربوط به تغییر ماهیت جنگهاست. پس از جنگ اکتبر۱۹۷۳ اوضاع به گونه ای دیگر بوده است و بخش طراحی عملیات نظامی باید شیوه کلاسیک خود را تغییر دهد.

معاریو نیز درباره این برآوردها آورده است: حزب الله ۱۲۰ هزار موشک دارد که روزانه ۷۰۰ موشک شلیک می کند که بیشتر آنها از نوع گراد(کاتیوشا) هستند و برد آنها به ۴۵ کیلومتر می رسد و هر کدام ۱۰ تا ۱۵ کیلومواد منفجره دارند. این موشکهای بسیار دقیق هستند و احتمال انحراف آنها چند متر بیشتر نیست.

ناکامی گنبد آهنین و فلاخن داوود در برابر موشک های حزب الله

این رسانه می نویسد: حزب الله توان جنگ برای چندین هفته را دارد حتی اگر نیمی از موشکهایش را نیروی هوایی اسرائیل ساقط کند. سامانه گنبد آهنین با مشکلات شدیدی در برخورد با این حجم موشک روبرو خواهد شد به ویژه که ذخایر موشکهای که باید این موشکها را رهگیری کنند، محدود است به ویژه که سامانه فلاخن داود نیز در رهگیری دو موشک میان برد سوری ناکام ماند و نشان داد که آمادگی لازم را حیث عملیاتی ندارد».

به اذعان محافل صهیونیستی؛ بیش از نیمی از اسرائیلی ها در صورت بروز جنگ میان حزب الله و اسرائیل به سوی مناطق کم خطرتر به طوراتوماتیک وار فرار خواهند کرد.

این در حالی است که اقتصاد رژیم صهیونیستی آنهم در صورتی که در جبهه های دیگر اوضاع آرام باشد با مشکلات عدیده ای به سبب توقف کارخانه ها، قطع جریان برق، کمبود آب و دیگر مشکلات ناشی از جنگ از جمله توقف پروازها روبرو خواهد شد.

علاوه بر این صهیونیستها نگران سکوها و تاسیسات دریایی هستند به ویژه که طبق گزارش رسانه های رژیم صهیونیستی؛ تاسیسات میدان تمار در ۲۳ کیلومتری از ساحل، تاسیسات کریش و تنین در ۴۰ کیلومتری و لویتان در ۱۰ کیلومتر از ساحل قرار دارند. صهیونیستها برای حمایت از سکوهای گازی هزینه های هنگفتی کرده اند اما هنوز به شدت نگران هستند.

ارتش رژیم صهیونیستی با وجود اینکه برتری هوایی خود را تاکنون حفظ کرده اما کارایی لازم را در برابر زیرساختهای نظامی مخفی و پنهان ندارد. نیروی هوایی این رژیم شاید بتواند اهداف زیادی که قابل مشاهده هستند نابود کند اما در برخورد با جنبش ها و گروههای مسلحی که شیوه جنگ فرسایشی را دنبال می کنند و دست به تحرکات پنهان می زنند، عاجز است.

اسرائیلی ها به توان ارتش خود اعتمادی ندارند و این پس از چند تجربه شکست خورده است و آنها ورود به جنگ طولانی مدت بدون تحقیق نتیجه ملموسی را بر نمی تابند.

کد خبر 4795329

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha