به گزارش خبرنگار مهر، عبدالرضا میقانی عصر امروز در نشست هماندیشی پروژه مشارکت محور برای کاهش فشار بر مراتع بهمنظور حفظ گونه ارزشمند یوز آسیایی به میزبانی انجمن توسعه و آبادانی مهدیشهر ضمن بیان اینکه این شهرستان با محیطزیست گرهخورده است و استنباط این ادعا وجود خواستگاه عریضترین بخش از جنگلهای هیرکانی دارای ثبت جهانی یونسکو در شمال شهرستان مهدیشهر است، اظهار داشت: ایجاد مراکز پژوهشی و تحقیقی زیستمحیطی برای احیای گونههای حیاتوحش در دستور کار قرار دارد.
وی افزود: آمادگی در برابر خشکسالیهای سنوات گذشته و وقوع وقایع طبیعی ازجمله سیل، تگرگ، طوفان و غیره از اهداف مهمی است که در اجرای پروژه مشارکت محور برای کاهش فشار بر مراتع دنبال میشود.
فرماندار مهدیشهر جلوگیری از بروز خسارت به گونههای گیاهی و جانوری را از دیگر اهداف این پروژه برشمرد و گفت: کنترل دام مازاد بر ظرفیت مراتع، جلوگیری از تخریب مراتع و جنگلها و آموزش نیروهای انسانی در راستای توسعه پایدار و تأکید بر رعایت ضوابط زیستمحیطی از دیگر برنامههای این طرح است.
میقانی در ادامه با اشاره به ظرفیتهای مهدیشهر بیان کرد: منطقه حفاظتشده پرور دارای کد ثبت ملی با مساحت ۳۷ هزار هکتار با برخورداری از تنوع اقلیمی ذخایر حیاتی، زیستمحیطی و حیاتوحش و دارای نادرترین گونههای گیاهی و جانوری ایران جزو مناطق حفاظتشده چهارگانه کشور محسوب میشود.
وی بابیان اینکه از ویژگیهای بارز این منطقه وجود عشایر ایل سنگسری است که بیشترین طول کوچ عشایر به طول یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر را شامل میشود، تأکید کرد: این شهرستان دارای بزرگترین باغهای انار و گردو است که از دیگر ظرفیتهای مردم این منطقه است.
فرماندار مهدیشهر با تأکید بر اینکه مشارکت سازمانهای مردمنهاد، بخش خصوصی و نهادهای بینالمللی برای برنامهریزی و مدیریت صحیح در راستای بهرهبرداری از منابع طبیعی از رویکردهای مهمی است که در این منطقه دنبال میشود، تصریح کرد: ایجاد زیرساختهای لازم شرایط مطلوبی را برای زندگی جوامع بومی و گونههای زیستی از دیگر مواردی است که در راستای تحقق اهداف حفاظت از محیطزیست در دستور کار قرار دارد.
نظر شما