به گزارش خبرگزاری مهر، محمد شریعتمداری در چهل و یکمین گردهمایی کانونهای بازنشستگی آموزش و پرورش استانهای کشور که در تهران برگزار شد، اظهار داشت: آزمون وسع در میان چندین روش مطرح، عادلانه ترین روش بوده و براساس آن خانوارهای ضعیفتر و در دهکهای پایینتر درآمدی برای بسته حمایت معیشتی مشخص شدند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: با احتساب درصد خطا در آزمون انجام شده، قطعاً ۶۰ میلیون نفری که در این طرح قرار گرفته و مشمول شدهاند نسبت به سایر افراد جامعه کم برخوردارتر بودهاند. این به معنی این نیست که سایرین ثروتمند و برخودارند، بلکه نشان دهنده این است که بخش زیادی از جمعیت کشور در سطوح متوسط به پایین درآمدی قراردارند.
وی با تاکید بر اینکه روش کنونی نسبت به سایر روشها به عدالت نزدیک تر است، گفت: این آزمون به صورت مداوم و هر دو ماه یکبار انجام میشود و در فرآیند اجرا به طور قطع درصد خطای آن کاهش مییابد. بر همین اساس هم اگر در ماههای آتی افرادی شامل طرح شوند، مجدداً برای آنها بسته حمایتی فعال خواهد شد.
شریعتمداری تصریح کرد: در حال حاضر، ۱۱ میلیون و ۹۰۰ هزار خانوار ایرانی فاقد خودرو هستند و بخش اعظمی از جمعیت کشورمان مالک هیچ خانه و زمینی نیستند؛ بنابراین اگر خانواری به هر شکل دارای خانه و ماشین شخصی است و درآمد او از موارد اعلام شده بالاتر است، پس نسبت به بخش اعظم جامعه، برخوردار است، هرچند وضعیت بسیار خوبی هم نداشته باشند.
ارائه پیشنهاد ۶ هزار میلیارد تومانی برای همسان سازی حقوق بازنشستگان به مجلس
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه بازنشستگی یکی از مسائل مهم و اساسی کشور است، گفت: تبیین مسائل و مشکلات پیشکسوتان جامعه یکی از اصول اساسی دولت است و قطعاً اگر در این زمینه بی توجهی صورت گیرد قابل قبول نیست و به ناامیدی در میان این قشر دامن میزند.
وی در ادامه تاکید کرد: شاغلین امروز، آینده خود را در بازنشستگان جامعه میبینند و خود این مساله جدی کشور است. برونداد مطالعات و بررسیهای علمی و پژوهشی نشان میدهد که مشکلات استخراج شده با فاصله خیلی کم، مطابق با دغدغههای امروزی بازنشستگان است.
شریعتمداری، اجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان را یکی از دغدغههای مهم جامعه عنوان کرد و گفت: در اولین بودجه پیشنهادی دولت به مجلس، عدد بودجه کل چیزی حدود ۴۷۰ هزار میلیارد تومان بود که تصور میشد با توجه به شرایط اقتصادی کشور، بودجه خوبی تدوین شده است اما وقتی شرایط تحریم و مشکلات فروش نفت پیش آمد، این عدد در گام اول به ۴۰۱ هزار، در گام دوم به ۳۸۰ هزار و در نهایت به ۳۰۱ هزار میلیارد تومان کاهش یافت و منابع و مصارف کشور را دچار تغییر کرد.
شریعتمداری با بیان اینکه در ابتدا دولت پیشنهاد ۶ هزار میلیارد تومانی را برای همسان سازی حقوق بازنشستگان تقدیم مجلس کرده است، افزود: قطعاً کانونهای بازنشستگی در تعامل با مجلس و نمایندگان میتوانند روندی را طی کنند که به بهبود بودجه و اعتبارات این بخش کمک کند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: قطعاً بازنشستگان زیر فشار زیادی هستند و این موضوعی است که غیرقابل انکار است. برای همه ما شرایط بازنشسته عزیزی که فرزند دانشگاهی دارد یا حتی عائله مند معلول دارد قابل تصور نیست و همه تلاش ما برطرف شدن مشکلات است که امیدواریم با همدلی و همکاری در جهت کاهش مشکلات گام برداریم.
شریعتمداری ادامه داد: پایین بودن افزایش حقوق و دستمزد نسبت به تورم طی سالهای مختلف وجود داشته که دولت تلاش کرد در سالهای اخیر این رویه را تغییر دهد. اما این دوسال با توجه به شرایط اقتصادی و تحریمها، افزایش حقوق بیش از تورم اتفاق نیافتاده و امسال هم این افزایش حقوق شاغلین و بازنشستگان ۱۵ درصد درنظر گرفته شده است.
وی بیمه تکمیلی درمان را دغدغه دوم بازنشستگان و پیشکسوتان جامعه عنوان کرد و با بیان اینکه بازنشستگان آموزش و پرورش ستون فقرات کشور هستند، گفت: در بحث بیمه تکمیلی با توجه به اینکه سهم بازنشستگان ثابت مانده و سهم صندوق بازنشستگی کشوری افزایش یافته، تاحدودی سقف تعهدات بهبود یافته اما این میزان کفاف درمان بازنشستگان را با توجه به هزینههای درمان نمیدهد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از سرپرست صندوق بازنشستگی کشوری خواست تا با برگزاری نشست مشترک با نمایندگان کانونهای بازنشستگی نسبت به ارائه راه حل جامع برای بهبود کیفیت خدمات و افزایش سقف تعهدات بیمه تکمیلی بررسی کنند.
شریعتمداری، تاکید کرد: اعضای هیأت مدیره صندوق بازنشستگی از برجستهترین چهرههای علمی و اقتصادی هستند و چند سال است که این هیأت مدیره در حال فعالیت است و اگر مدیرعاملی هم انتخاب شود باید زیر نظر این هیأت مدیره کار کند.
وی تصریح کرد: شخص آقای ایزدی سالها رئیس هیأت مدیره صندوق بودهاند و همین دوره، برنامه راهبردی صندوق بازنشستگی که مهمترین مسائل این صندوق از اصلاح امور جاری و ساختاری تا بحثهای اکچوئری بوده بالاخره بعداز شش ماه به نتیجه رسیده و من برای اولین بار در جلسات متعدد چندساعته برای به سرانجام رسیدن این برنامه مهم شرکت داشتم و برنامه خوبی با کمک هیأت مدیره و مدیران صندوق تدوین شده است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: ما با صندوقی مواجه هستیم که ۱۷ درصد آورده آن از محل کسورات بازنشستگی و ۵ درصد از محل سودآوری شرکتها است و مابقی وابسته به بودجه عمومی و دولت است. بنابراین اینکه بیان شود وضعیت بد شرکتها سبب این مشکلات شده، مطلب درستی نیست.
شریعتمداری با تاکید بر اینکه مسیر شفافیت خواسته من از مدیرعامل صندوق بازنشستگی بوده و این مسیر در دوره سرپرست فعلی صندوق نیز با جدیت دنبال شده است، گفت: وقتی حق بیمه یک صندوق از ابتدای تشکیل تاکنون عدد ثابت ۲۲ درصد به جای ۳۰ درصدی که در تأمین اجتماعی و به صورت سه جانبه گرایی دریافت باشد، همین مشکلاتی را ایجاد میکند که امروز با آن مواجه هستیم.
شریعتمداری با بیان اینکه عزل و نصب و مدیریت یک بنگاه کار مدیرعامل صندوق نیست و صندوقها باید سهامداری کنند، گفت: در برنامه راهبردی صندوق بازنشستگی این مساله به خوبی تبیین شده و این صندوق نیز به زودی همانند تأمین اجتماعی سیاست مدیریت سهام را به جای بنگاه داری کنونی اجرایی خواهد کرد.
وی یکی از مشکلات بازنشستگان را خستگی در پیگیری امور اداری عنوان کرد و گفت: باید فرآیندی در بخش خدمات و ارتباط با بازنشستگان طراحی شود تا شخص بازنشسته با کمترین مشکل و در کمترین زمان، خدمت مورد نظر خود را دریافت کند.
شریعتمداری همچنین انتخاب نماینده کانونهای بازنشستگی هر استان را به عنوان مشاور امور بازنشستگی در مدیریت استانی صندوق بازنشستگی کشوری، مدیریتهای استانی ادارات تعاون، کار و رفاه اجتماعی و آموزش و پرورش استانها عاملی برای مشارکت بازنشستگان در امور و استفاده از دانش و تجربه گران قیمت این عزیزان دانست.
وی گفت: اگر این مراحل اجرایی شود، میتوان در شورای عالی رفاه نیز برای انتخاب مشاور استاندار در امور بازنشستگی به نتیجه رسید و این برنامه را عملیاتی کرد. تهیه دستورالعمل و شیوه نامه استفاده از امکانات در اختیار ادارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در استانها، حمایت از پایان نامههای دانشگاهی مقطع ارشد و دکتری فرزندان بازنشستگان کشوری، استفاده از طرحهای پژوهشی و کاربردی فارغ التحصیلان مقطع دکتری برای سیاست گذاری در حوزه رفاه، اشتغال و صندوقهای بازنشستگی و همچنین حمایت از طرحهای علمی کانونهای بازنشستگی با محور بیان دغدغهها استانی و منطقهای کانونها و ارائه راه حل مناسب، از جمله بحثهای وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این نشست بود.
نظر شما