به گزارش خبرنگار مهر، یکی از نهادهای دانشجویی موجود در دانشگاهها که از مقبولیت در میان مسئولان دانشگاهی نیز برخوردار است، شورای صنفی دانشجویان است. این شورا که به دور از جنجال های سیاسی و اهداف خاص تشکیلاتی تنها برای آسایش و آرامش زندگی دانشجویی فعالیت می کنند این روزها نقش کمرنگی در هدایت صحیح دانشجویان در مسائل صنفی آموزشی و نه سیاسی دارند.
جمعی از فعالان شوراهای صنفی در گفتگو با مهر گفتند : شورای صنفی در 5 دانشگاه شهر تهران فعال نیست یا انتخابات آن با تعلل دانشجویان و مسئولین دانشگاهها مواجه شده است. کلیه مسئولین وزارت علوم تاکنون اظهار به ضروری بودن فعالیت شوراهای صنفی در دانشگاهها داشته اند. اکنون شوراهای صنفی باید نسبت خود را با گستره حقوق دانشجویی را مشخص کرده و حدود پایبندی به آراء دانشجویانی که موجب انتخاب آنها می شوند را تعیین کنند.
بر طبق جمع بندی صورت گرفته از اظهارات دانشجویان و فعالان دانشجویی دانشگاههای تهران انتخابات شورای صنفی دانشجویان بالغ بر 2 سال است که در دانشگاه های خواجه نصیرالدین طوسی و تربیت مدرس برگزار نشده و دانشگاه شهید بهشتی نیز چند سالی فاقد شورای صنفی است. دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی نیز انتخاباتی برای شورای صنفی دانشجویان برگزار نکرده و مدیریت این دانشگاه شورایی را بدون برگزاری انتخابات به عنوان مشاور خود در امور صنفی و رفاهی تعیین کرده است.
دانشگاه علامه طباطبایی دیگر دانشگاهی در تهران است که فعالان صنفی آن از دی ماه سال 85 تصمیم به برگزاری انتخابات شورای صنفی دانشجویان دارند اما تا کنون انتخابات آنها برگزار نشده است. ثبت نام کاندیداهای شورای صنفی دانشجویان در این دانشگاه در اسفند ماه سال گذشته صورت گرفته اما تا کنون تاییدیه کاندیداها از کمیته انضباطی این دانشگاه صادر نشده است. بر طبق آیین نامه وزارتی شوراهای صنفی دانشجویان مصوب سال 82، کاندیداهای انتخابات شوراهای صنفی نباید حکم قطعی در کمیته انضباطی داشته باشند.
محمد مهدی مومن زاده نایب دبیر شورای صنفی دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی به مهر گفت: انتخاباتی که مقرر بود در آذر ماه سال گذشته برگزار شود هنوز برگزار نشده است. کمیته انضباطی دانشگاه از 16 اسفند ماه 85 تا کنون پاسخ استعلام در خصوص وضعیت انضباطی کاندیداهای شورای صنفی را اعلام نکرده است و جدول زمان بندی برگزاری انتخابات شورای صنفی که 5 و 6 اردیبهشت ماه را برای این انتخابات در نظر گرفته بود محقق نشد.
یکی از دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی نیز از اینکه برگزاری انتخابات شورای صنفی این دانشگاه به ابتکار معاونت فرهنگی آن صورت می گیرد، انتقاد کرد و گفت: کل اقدامات در خصوص اطلاع رسانی، ثبت نام و تایید و رد صلاحیت کاندیداهای شورای صنفی توسط مدیریت انجام می شود. مسئول امور دانشجویی که از کاندیداها ثبت نام می کند حداقل معدل را 14 در نظر گرفته است، این در حالی است که آئین نامه آن را 13 درنظر گرفته است.
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران نیز بالغ بر 2 سال از آخرین انتخابش می گذرد. انتخابات شورای صنفی دانشجویان کوی دانشگاه نیز قرار است در اردیبهشت ماه برگزار شود. پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران هم که شورای صنفی ندارد.
بر طبق این گزارش، اتحادیه شوراهای صنفی دانشجویان دانشگاههای تهران که مورد تایید وزارت علوم نیست، بالغ بر 5 ماه از موعد برگزاری انتخابات دوره آن سپری می شود و حرکتی که نشان دهنده ادامه فعالیت های آن باشد دیده نمی شود. حتی انتخابات شورای مرکزی این اتحادیه برگزار نشده است.
تغییرات مداوم دبیران شوراهای صنفی دانشجویان دانشگاه هایی نظیر صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک تهران) و تهران در سال گذشته می تواند از دیگر مولفه هایی باشد که موجب ایجاد وقفه و سلب انرژی از فعالیت های شوراهای صنفی دانشجویان در دانشگاههای تهران شده باشد. استعفای دبیران شوراهای صنفی دانشجویان علم و صنعت ایران، الزهرا(س) و صنعتی امیرکبیر از دیگر وقایع سال گذشته شوراهای صنفی بود.
نظر شما