به گزارش خبرنگار مهر، سعید نمکی، روز دوشنبه در حاشیه اجلاس روسای دانشگاههای علوم پزشکی در پاسخ به سوالی درباره اقدامات وزارت بهداشت درباره کروناویروس، اظهار کرد: اولینمورد کرونا ویروسی در سال ۲۰۰۲ تحت عنوان سارس در کشور چین شناخته شد و مرگ و میر قابل ملاحظهای نیز در این کشور ایجاد کرد.
وی افزود: این ویروس در سال ۲۰۱۲ در عربستان که مخزن آن نیز در شتر شناخته شده بود مرگ و میر ایجاد کرد و تقریباً در منطقه این ویروس به گونههای مختلفی میچرخد.
نمکی ادامه داد: اخیراً نیز اعلام شد نوع جدیدی از این ویروس که یک ویروس کرونای جدید است، شایع شده که در کشور چین و در ایالتهای خاصی شیوع یافت. ما از همان ابتدا همکاران خود را بسیج کرده و در مبادی ورودی کشور نیروهایی را نیز مستقر کردیم تا موارد مشکوک را شناسایی و زیر نظر قرار دهند.
وزیر بهداشت با اشاره به اینکه امروز به وزارت امور خارجه اعلام کردیم که اخذ ویزا برای شهروندان کشور چین مقید به داشتن کارت تندرستی و عاری بودن از ویروس کرونا باشد، تصریح کرد: آموزش به عنوان رکن اصلی پیشگیری از این ویروس است. ویروس کرونا به اندازه ویروس آنفولانزا قدرت کشندگی و بیماریزایی را تا به امروز نداشته است. هر چند این ویروس نیز سرایت بالایی دارد اما کشندگی و بیماریزایی بودن آن کمتر است.
وی با اعلام اینکه تاکنون با همت همکاران و تلاش مردم این ویروس را مهار کردیم و تا این لحظه هیچ موردی از بیماری را نداشتیم، افزود: از مردم میخواهیم با شستن دست ها و پرهیز از روبوسی و دست دادن، تا حد امکان مسائل بهداشتی را رعایت کنند.
وزیر بهداشت با بیان این مطلب که یکی از گرفتاری های ما مطالباتی است که در ازای ارائه خدمت به سازمان های بیمه گر داشتیم، گفت: یکی از این مطالبات، مطالبه از سازمان تأمین اجتماعی است. خوشبختانه با پیگیری های صورت گرفته بخشی از این مطالبات وصول شده و ما بلافاصله این اعتبار را برای وصول مطالبات پرسنلی و بخش های دارویی پرداخت کردیم.
وی افزود: بخشی نیز در قالب ۵ هزار میلیارد تومان اوراق از باقیمانده مطالبات در حال دریافت هستیم که این مبلغ را نیز در اسرع وقت توزیع خواهیم کرد.
نمکی در ادامه ابراز امیدواری کرد تا پایان سال جاری حداکثر بیش از سه چهار ماه از معوقات برای پرداخت کارانه، اضافه کار پرسنل در بیمارستان های دولتی و بخش های دارویی نداشته باشیم که این ۳-۴ ماه معوقه بسیار بهتر از ۱۸ یا ۱۲ ماه معوقه و منطقی تر است.
وی با اشاره به مهم ترین دستاوردهای وزارت بهداشت در آستانه دهه فجر، تصریح کرد: ما در سالهای قبل از انقلاب در مقایسه با امسال توانستیم میزان مرگ و میر گروه های آسیب پذیر را به یک دهم برسانیم و از سوی دیگر نیز پوشش واکسیناسیون که در سال های بعد از پیروزی انقلاب ۲۵ درصد بود، امروز در کشور به ۱۰۰ درصد افزایش یافته است. از طرفی دیگر تخت های بیمارستانی ما تقریباً به عدد مطلوبی در منطقه رسیده است.
نظر شما