فریدون الله یاری در گفت وگو با خبرنگارمهر با اشاره به اینکه تپه اشرف یکی از تپه های باستانی اصفهان قدیم است، اظهار داشت: تپه اشرف از نظر باستان شناسی و تاریخی مهم است به طوری که در طی چهار فصل کاوش که در این منطقه انجام شده به سازه های معماری با قدمت دوره هخامنشیان دست یافتیم.
وی افزود: با کاوش های انجام شده افق های نو از اصفهان باستانی پیش روی ما قرار گرفته است و تپه اشرف مکان ارزشمندی است.
مدیرکل میراث فرهنگی با مطرح کردن جنبه هایی از سایت باستانی تپه اشرف، تصریح کرد: استمرار کاوش ها نیازمند مطالعات دقیق و مستدل است تا با توجه به داده ها برای کاوش اقدام شود و از سوی دیگر برای کاوش های باستان شناسی در این منطقه نیازمند اعتبارات کافی هستیم.
وی با تاکید بر حفاظت از کاوش های باستانی در سایت تپه اشرف گفت: بعد از کاوش های باستان شناسی لازم است دست یافت های کاوشی حفاظت و نگهداری شود؛ نمایش، بازدید و حفاظت کاوش های باستانی نیازمند تمهیدات ویژه ای است.
الله یاری با اعلام ایده «سایت موزه» در تپه اشرف ابراز داشت: تبدیل شدن ایده تپه اشرف به «سایت موزه» نیازمند منابع اعتباری کافی است تا این پروژه به اتمام برسد.
وی با استقبال از پیشنهاد شهردار منطقه ۴ از حمایت همه جانبه در اتمام کاوش های باستان شناسی تپه اشرف بیان داشت: اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان این آمادگی را دارد تا در قالب تفاهم نامه با شهرداری زمینه تبدیل شدن تپه اشرف به سایت موزه را فراهم کند.
گفتنی است سارویه یا کهن دژ یا تپه اشرف نام بنایی بسیار کهن به مساحت هفت هکتار در کنار پل شهرستان و در کناره شمالی زاینده رود است. این بنا کتابخانه بزرگی بوده است که در آن کتابهای فراوانی نگهداری می شده است که تنها بقایایی از آن به صورت تپه ای باقی مانده است که به نام «تپه اشرف» معروف است. ابن رسته در قرن سوم هجری درباره سارویه نوشت: «در شهر جی بنای کهنه ای به شکل قلعه وجود داشته است موسوم به ساروق یا سارویه. چون این بنا بسیار کهنه است نمی توان بانی آن را معلوم کرد و گویند قبل از طوفان نوح ساخته شده است.»
نظر شما