به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «تقلب (اخلاق در زندگی روزمره)» نوشته دبورا ال.رود بهتازگی با ترجمه مریم تقدیسی توسط انتشارات ققنوس منتشر و راهی بازار نشر شده است. نسخه اصلی اینکتاب در سال ۲۰۱۸ توسط انتشارات دانشگاه آکسفورد منتشر شده است.
دبورا ال. رود نویسنده اینکتاب، استاد و پروفسور حقوق دانشگاه استنفورد است که سعی کرده در کتاب پیشرو، تحلیلهای موشکافانهای درباره پدیده و مفهوم تقلب ارائه دهد. او با مراجعه به نظرسنجیهای معتبر به عوامل رواج تقلب در عرصههای مختلف اجتماعی پرداخته و راهکارهایی هم برای مقابله با اینپدیده ارائه داده است. او معتقد است نوع بشر در ابداع انواع و اقسام تقلب واقعا خلاق بوده است.
ایننویسنده در مقدمه کتابش میگوید انتخابشدن دونالد ترامپ به ریاستجمهوری آمریکا، یکی از موارد شاخص بیاهمیتبودن تقلب از نظر آمریکاییهاست. چون بوق و کرنای مداوم افشای فریبکاریها، سوءاستفادههای غیرقانونی و کلاهبرداری تشکیلات ترامپ در معامله با پیمانکاران تاثیر چندانی در ممانعت از حمایت از او نداشت.
ال. رود اظهار تعجب میکند که در فلسفه اخلاق به مساله تقلب توجه چندانی نشده است. او میگوید تقلب را نمیتوان با دروغ مصلحتی مقایسه کرد چون در عرف جامعه، تقلب به هیچصورتی قابل توجیه نیست. ولی ممکن است در برخی موقعیتها از نظر ناظر بیطرف از لحاظ اخلاقی قابل توجیه باشد.
کتاب «تقلب» ۹ فصل اصلی دارد که عناوینشان بهترتیب عبارت است از: «مقدمه»، «تقلب در ورزش»، «تقلب در سازمانها»، «تقلب در مالیات»، «تقلب در محیطهای آموزشی و سرقت ادبی در زمینههای حرفهای»، «نقض حقوق مولفان و مصنفان»، «تقلب در بیمه و وام مسکن»، «تقلب در ازدواج» و «نتیجهگیری».
فصل اول کتاب شامل ۴ بخش با اینعناوین است: تقلب یعنی چه؟، حوزه تقلب، علل تقلب و رفتارهای متقلبانه، راهکارها. فصل دوم هم ۴ بخش با عناوین شگردهای تقلب، دوپینگ، ورزشکاران تیمهای دانشگاهی، فرصتهای از دسترفته دارد. سومین فصل کتاب ۳ بخش با عناوین شکلهای تقلب، شرایطی که باعث اشاعه تقلب در سازمانها میشود، راهکارهای اصلاحی را در بر میگیرد. چهارمین فصل هم ۳ بخش را شامل میشود که بهاینترتیباند: ماهیت و فراوانی تقلب، علل تقلب، راهکارها.
فراوانی تقلب، چهکسانی تقلب میکنند و چرا؟، واکنشنشاندادن به تقلبهای دانشجویان و دانشآموزان، تقلب در تحقیقات، سرقت ادبی هم عناوین ۵ بخش پنجمین فصل کتاب «تقلب» هستند. در ششمین فصل هم ۳ بخش فراوانی تخلفات، دلایل نقض حقوق مولفان و مصنفان، واکنش به نقض حقوق مولفان و مصنفان درج شدهاند. هفتمین فصل کتاب که «تقلب در بیمه و وام مسکن» نام دارد، ۷ بخش را با اینعناوین شامل میشود: انواع تقلب، دلایل تقلب، بیمه اتومبیل، کلاهبرداری در زمینه جبران خسارت کارگران، کلاهبرداری در بیمه سلامت، تقلب در وام مسکن، راهکارها.
فراوانی تقلب در ازدواج، دلایل خیانت، پیامدهای خیانت، تقبیح عمومی، مجازاتهای قانونی، مجازاتهای سیاسی هم عناوین هشتم فصل کتاب هستند. نهمین فصل کتاب همانطور که دیدیم، «نتیجهگیری» نام دارد و ۲ بخش دلایل تقلب و واکنش به تقلب را در بر میگیرد.
در قسمتی از اینکتاب میخوانیم:
هیچیک از دو الگوی هنجاری و اقتصادی نمیتوانند رفتارهای مالیاتی را بهطور کامل توجیه کنند. برخی از مردم در پرداخت مالیات تقلب میکنند چون معتقدند سیستم مالیاتی ناعادلانه است. به گفته محققانی به نامهای جوئل اسلِمِرود و یان باکیجا: «تبعیت از هزارتوی مقررات مالیاتی مایوسکننده، پرهزینه و پرزحمت است.» پیچیدگی قوانین مالیاتی ایالات متحده به اینمعناست که آمریکاییها در مجموع میزان چشمگیری از زمان و پول خود را صرف پرداختن به امور مالیاتیشان میکنند: سهمیلیارد ساعت در سال، و دوازدهمیلیارد دلار در زمینه خدمات و نرمافزارهای مالیاتی. آمریکاییها بهطور متوسط ۲۷ تا ۳۰ ساعت را صرف اینکار میکنند. و چنین زمانی با توجه به زبان اختصاصی و پیچیده آییننامههای مالیاتی تعجبآور نیست. کیفرخواست اخیر تی.آر.رِید علیه سیستم مالیاتی آمریکا مثالهای بسیاری در اینزمینه ارائه میکند...
اینکتاب با ۳۳۵ صفحه، شمارگان هزار و ۱۰۰ نسخه و قیمت ۳۸ هزار تومان منتشر شده است.
نظر شما