به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه صبح نو نوشت: گروههای جهادی دیگر پای ثابت همه بحرانها هستند. از سیل و کرونا گرفته تا زلزله و کمک به محرومان؛ هرکدام از این گروههای جهادی قصهای دارد. از جایی شروع شدهاند و با تخصصهای مختلف کارهای گوناگونی انجام دادهاند. با این حال اما هدف همه آنها یک چیز است و آن هم کمک به هموطنان خود و محرومیتزدایی است. حجتالاسلام محمد صدارت هم یکی از کسانی است که به همت او یک گروه جهادی تشکیل شده و تاکنون چند بحران را در کشور تجربه کردهاند. در این گزارش قصه این گروه جهادی را میخوانیم.
سیلی که شاید خانههای مردم را با خود برده باشد اما امید را با خودش به شهر آورد. امیدی که حاصل کار تمام نیروهای جهادی در منطقه است. در چند سال اخیر که کشور ما با بحرانهای مختلفی دستوپنجه نرم کرد. از زلزله در کرمانشاه گرفته تا سیل در گلستان، از زمینلرزه در کوهبنان تا آبگرفتگی در کوتعبدالله اهواز و سیل در سیستانوبلوچستان؛ نیروهای جهادی اما رکن اصلی کمکهایی است که در مواقع بحران برای مردم آسیب دیده انجام میشود. گروههای جهادی مختلفی با اهداف و تخصصهای متفاوت در بحرانها اقدام به کمکرسانی به مردم کردهاند. رفتهرفته در چند سال اخیر تعداد این گروهها بیشتر شده تا جایی که رهبر انقلاب از عمومی کردن این گفتمان جهادی سخن گفتند. بدیهی است که از مهمترین اهداف اجرای این اردوها خدماترسانی به مردم مناطق محروم است. حضور گروههای جهاد در مناطق محروم و سیلزده سبب میشود مردم نیز مشارکت کنند و جهت رفع مشکلات خود پای کار بیایند.
حجتالاسلام محمد صدارت؛ روحانی است که این روزها فعالیتهای جهادی در مناطق بحرانزده را انجام میدهد.
صدارت درباره چگونگی آغاز فعالیتهای خود گفت: «در سیل سیستانوبلوچستان خیلیها در قالب گروههای جهادی به این مناطق اعزام شدند اما تفاوت گروهجهادی که ما تشکیل دادیم این بود فراخوانش را از اعضای فعال شبکههای اجتماعی انتخاب کردیم. این گروه جهادی از اوایل امسال و همزمان با سیل خوزستان تشکیل شده و آغاز بهکار کرد.»
وی ادامه داد: «بعد از سیل خوزستان، به بحرانهای پس از سیل لرستان ورود کردیم. مسجدی که من امام جماعت آن هستم را بهعنوان قرارگاه خود انتخاب کردیم و اعضای گروه کمکهای خود را به این مسجد ارسال میکردند و پس از آن این کمکها را به پلدختر بردیم. در مسیر بازگشت از پلدختر با مشکل باغات لرستان روبهرو شدیم. باغهای انجیر شهرستان معمولان دچار خسارتهای زیادی شده بود که البته این مواجهه بدون برنامهریزی قبلی بود.» صدارت توضیح داد: «گروههای جهادی به مناطق دیگر رسیدگی کردهبودند و این بخش از مناطق آسیبدیده بدون کمک مانده بود. به همین دلیل تصمیم گرفتیم در آن منطقه مستقر شویم و دوباره در فضای مجازی فراخوان بدهیم. افراد از شهرهای مختلف یکییکی خود را به ما رساندند و یک برنامه ۵۰ روزه برای نجات درختان انجیر این باغها ایجاد کرده و انجام دادیم.»
نجات باغات موز در بلوچستان
صدارت درباره فعالیتهای خود در سیل سیستانوبلوچستان گفت: «من مدتی برای شناسایی مشکلات به مناطق سیلزده سیستانوبلوچستان رفتم تا دوباره فعالان فضای مجازی را بسیج کنیم برای امدادرسانی در این مناطق است.»
این فعال شبکههای اجتماعی یادآور شد: «یکی از مشکلاتی که در استان سیستانوبلوچستان وجود داشت باغات موز در بخش زرآباد بود. افراد دیگری که در آنجا رفته بودند و جهاد سبز ما را در لرستان دیده بودند از ما خواستند تا برای باغات موز در این استان هم اقدامی کنیم. یک ماه برای شناسایی باغات و صحبت با کشاورزان وقت گذاشتیم اما چند عامل سبب شد که نتوانیم نیروهای انسانی را راهی زر آباد کنیم.» وی ادامه داد: «اولین عامل دور راه و بعد مسافت بود که از استانهایی مانند تهران نزدیک به ۳۰ سال راه بود و همچنین هزینه بسیار بالایی را میطلبید. اما هماکنون کاری که برای این باغات انجام میدهیم جمعآوری کمکهای مالی است که کشاورزان بتوانند کارگر بگیرند و درختان خود را نجات دهند و برای تعمیرات پمپها با مشکل مواجه نشوند.»
صدارت در تشریح فعالیتهای دیگری که در حال انجام است، گفت: «اقدام دیگری که در حال انجام آن هستیم جمعآوری مواد بهداشتی برای اهالی این استان است. بخشهای زیادی از استان سیستانوبلوچستان بهداشت عمومی ضعیفی پابرجاست. مردم ازنظر معیشتی دستشان خالی است و این روزها مواد بهداشتی و شویندههای مختلف را به این مناطق ارسال میکنیم تا بتوانند خودشان را در برابر ویروس کرونا ایمن کنند. همچنین آموزشهای پیشگیری از کرونا به مردم این مناطق از دیگر برنامههایی است که در دست انجام داریم.»
این روحانی درباره اقدامات خود در آینده نزدیک گفت: «اقدام ویژهتری که قصد داریم برای عید نوروز انجام دهیم، ساخت منزل مسکونی و مدرسه در مناطق سیلزده است که این روزها برای شیوع ویروس کرونا و پیشگیری از انتشار هرچه بیشتر این ویروس امکان برگزاری اردوهای جهادی نداریم. منتظر هستیم تا شیوع این ویروس برطرف شود تا سفر سلامتتری در این زمینه
داشته باشیم.»
صدارت درباره استفاده از ظرفیتهای جهادی بومی گفت: «یکی از مشکلاتی که ما داشتیم این بود که سیل سیستانوبلوچستان در نقاط مختلفی از استان رخ داده که هر کدامشان ۴ تا ۵ ساعت با یکدیگر فاصله داشتند، گویی که این سیلها ۵استان مختلف را درگیر خود کرده است. منطقهای که ما در آن ساکن بودیم در جنوب این استان و نزدیک به استان هرمزگان بود. از طرفی خود استان هرمزگان و کرمان هم تا حدودی درگیر وقوع سیل در استان خود شده بود. بهطور کلی گروههای بومی فعال بودند اما حجم آنها بسیارکمتر از میزان کاری بود که در این استان باید انجام میشد. با این وجود در روستای زرآباد کنارک از اهالی بومی آنجا یک گروه جهادی در حال شکلگیری است و ما هماکنون فعالیتهای سیستانوبلوچستان را از طریق این افراد دنبال میکنیم.»
نظر شما