۲۰ اسفند ۱۳۹۸، ۲۳:۲۱

رئیس سازمان نظام روان شناسی خبر داد

آمادگی ۳۰ هزار روان شناس برای مدیریت اضطراب کرونا در کشور

آمادگی ۳۰ هزار روان شناس برای مدیریت اضطراب کرونا در کشور

رئیس سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور، از آمادگی ۳۰ هزار عضو سازمان نظام روان شناسی برای ارائه خدمات به هموطنان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد حاتمی، در برنامه زنده علمی پزشکی شبکه خبر، اظهار داشت: بزرگ‌ترین نگرانی ما اکنون استرس حاصل از وحشت ویروس کرونا است. استرس سیستم ایمنی را ضعیف می‌کند و در این حالت سیستم دفاعی بدن مختل می‌شود و سیستم هموستاز بدن به هم می‌خورد. قند خون، مواد غذایی، چربی و اکسیژن از حالت تعادل خارج می‌شود و علائمی مانند فشار خون، افزایش درجه حرارت، افزایش ضربان قلب، تنگی نفس، دردهای مفصلی و عضلانی، استفراغ، اسهال، درد شکمی، خستگی شدید، درد قفسه سینه و سردرد در افراد تشدید می‌شود.

وی ادامه داد: با توجه به شرایط بحرانی، علائم نادرست تفسیر می‌شود و در نتیجه بر سیستم ایمنی فشار زیادی وارد می‌شود. فرد فاجعه انگاری کرده، افکار منفی را تجربه می‌کند، وسواس، نگرانی و اختلالات روانی ظاهر می‌شود، هوشیاری مختل می‌شود و زندگی به نوعی فلج می‌شود. البته این شرایط در زنان، کودکان، نوجوانان، جوانان، بزرگسالان و سالمندان تفاوت دارد.

حاتمی در پاسخ به این سوال که در این شرایط چه کاری باید انجام داد، گفت: مهم‌ترین کاری که باید انجام داد پذیرش واقعیت است. استرس منطقی مفید است. انسان‌های ذهن آگاه زودتر با واقعیت کنار می آیند و هوشیار می‌شوند. باید استرس را مدیریت کنیم. انسان‌های خلاق و باهوش همیشه شرایط نامناسب یا شکست را برای موفقیت آتی خود تبدیل به فرصت می‌کنند. روان شناسان معتقدند فرد باهوش کسی است که بتواند به سرعت خود را با شرایط جدید سازگار کند، بنابراین سبک زندگی جدید را برای خانواده باید ترسیم کنیم. در سبک زندگی جدید خیلی از کارهای سرگرم کننده را می‌توان در منزل انجام داد. مانند؛ نوشتن خاطرات خوب، کتاب خوانی، قصه خوانی، ورزش، تغذیه خوب و خواب مناسب، البته همه اینها باید با توجه و متناسب با شرایط افراد تنظیم شود.

رئیس سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور، خاطر نشان کرد: امیدوارم خانواده‌ها رابطه خوب و صمیمی و توأم با عشق و آرامش را درون خانه ایجاد کنند.

دانشیار دانشگاه خوارزمی، گفت: سبک زندگی جدید با گذشته متفاوت است. با فرزندان رابطه صمیمی و دوستانه برقرار کرده و سخت گیری نکنید.

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره میزان استفاده کودکان از فضای مجازی و بازی‌های رایانه‌ای در این ایام، اظهار داشت: والدین گرامی در شرایط کنونی سخت گیری نکنند. قبلاً گفته ایم که کودکان بازی‌های رایانه‌ای را تحت نظارت والدین در ساعت‌های محدودی انجام دهند، اکنون بهتر است با توجه به این که فرزندان وقت بیشتری در منزل دارند، از بازی‌های رایانه‌ای استفاده کنند.

حاتمی گفت: سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور از همان روز اول کمیته مقابله با بحران کرونا در سازمان تشکیل داد و اقدامات زیادی از جمله؛ همکاری با شهرداری تهران، صدا و سیما، تشکیل کمیته‌های مقابله با بحران استانی، تهیه بسته‌های آموزشی و همکاری با ستاد ملی مقابله با بحران کرونا که مقرر شد ۷۰۰ روان شناس و مشاور داوطلب به سامانه ۴۰۳۰ معرفی تا همکاری خود را با سامانه آغاز کنند.

وی خاطر نشان کرد: در این دو هفته سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور نشان داد که چقدر قدرتمند است و اکنون ۳۰ هزار روان شناس و مشاور در سراسر کشور آماده ارائه خدمت به مردم هستند. ما آمادگی داریم در صورت همکاری نهادهای حاکمیتی، مدیریت استرس و اضطراب کرونا را در کشور بر عهده گیریم.

کد خبر 4875215

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha