۷ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۱۳:۱۲

تا نیمه نخست سالجاری در منطقه ۲۲ اتفاق خواهد افتاد؛

بهره‌برداری از بیش از ۴۰ پروژه تفریحی و گردشگری

بهره‌برداری از بیش از ۴۰ پروژه تفریحی و گردشگری

شهرداری منطقه ۲۲ تهران اعلام کرد که در تلاش است تا به رونق گردشگری در منطقه کمک کند. در همین زمینه نیمه نخست سال قرار است بیش از ۴۰ پروژه این منطقه رونمایی شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، روابط عمومی شهرداری منطقه ۲۲ تهران اعلام کرد که در تلاش است تا به رونق گردشگری در منطقه کمک کند. در همین زمینه نیمه نخست سال قرار است بیش از ۴۰ پروژه این منطقه رونمایی شود که بخش مهمی از این طرح‌های آماده بهره برداری به توسعه و ساخت نقاط گردشگری جدید اختصاص دارد.

از جمله این پروژها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

«بوستان آسمان» بر فراز آسمان

بوستان آسمان نزدیک به ۱۶ هزار مترمربع وسعت دارد. این بوستان با مشارکت بخش خصوصی و با کمک حق‌السهم‌های شهروندان مجتمع آسمان با هزینه‌ای بالغ بر ۵ میلیارد تومان به بهره برداری می‌رسد. بوستان آسمان محوطه‌هایی مثل زمین بازی و وسایل ورزشی دارد. علاوه بر این قسمت‌ها بخشی هم برای انجام بازی‌های محلی در این بوستان ساخته شده است. ایجاد فضای سبز‏ و مبلمان و دیگر مدل‌های شهری از دیگر اقدامات معاونت خدمات شهری برای راه اندازی این بوستان به شمار می‌رود. این فعالیت‌ها تا پایان فصل بهار به اتمام خواهد رسید و ساکنان این مجتمع می‌توانند از آن استفاده کنند.

پیاده روی در ارتفاعات تیناز

«دیارگاه تیناز» حد فاصل بوستان آبشار و لتمال کن در مسیری کوهستانی واقع شده است. این پروژه با هدف حمایت از ورزش پیاده روی، استفاده از دوچرخه برای ارتقای سلامت و حضور شهروندان در نقاط دیدنی حریم شهر اجرا می‌شود. عملیات عمرانی «دیارگاه تیناز» به طول ۴ کیلومتر و با طراحی ویژه و استفاده از مصالح طبیعی در حال اجراست و نیمه نخست سال به بهره برداری می‌رسد. همچنین این مسیر کوهستانی یکی از نقاط چشم نواز شهر محسوب می‌شود. زیرا از این نقطه کوهستان می‌توان نشان‌های خاص شهر مانند برج میلاد، میدان آزادی، دریاچه شهدای خلیج‌فارس و… را دید. همچنین در این مسیر از آثار حجمی و نمادهای بصری طبیعی متعددی مانند آب، آبشار و مبلمان شهری از جنس سنگ استفاده شده است.

بزرگترین رینگ دوچرخه سواری خاورمیانه

منطقه ۲۲ در مقایسه با سایر مناطق شهر تهران بیشترین مسیر دوچرخه سواری را دارد و به زودی با بهره برداری از مسیر دوچرخه سواری استادیوم آزادی که ۸/۸ کیلومتر وسعت دارد، همه رینگ‌های دوچرخه سواری منطقه به هم متصل می‌شود تا عنوان بزرگترین رینگ دوچرخه سواری خاورمیانه را از آن خود کند. استفاده از دوچرخه و گسترش فرهنگ دوچرخه سواری در بین شهروندان منطقه به سرمایه زیادی نیاز ندارد و با توجه به شرایط اقتصادی و اجتماعی جامعه می‌تواند به سیستم حمل و نقل عمومی کمک کند. شاید به همین دلیل است که شهرداری منطقه ۲۲ بین فعالیت‌های عمرانی و خدماتی خود در منطقه، توسعه و ساخت مسیرهای متعدد دوچرخه سواری را گنجانده است. بهره برداری از بزرگترین رینگ دوچرخه سواری خاورمیانه در اطراف ورزشگاه آزادی در نیمه نخست سال هم به همین منظور در دستور کار معاونت حمل و نقل و ترافیک این منطقه قرار گرفته است. اکنون بیش از ۳۲ کیلومتر مسیر دوچرخه سواری در منطقه ۲۲ ایجاد شده که با اجرای مسیر دوچرخه سواری استادیوم آزادی به ۴۱ کیلومتر افزایش پیدا می‌کند. با اجرای این طرح رینگ استادیوم آزادی به رینگ‌های ایستگاه مترو چیتگر، حاشیه آزادگان، خرگوش دره، صدرا و دریاچه شهدای خلیج فارس متصل می‌شود. اگر متراژ این مسیر را با سرانه استاندارد مسیر دوچرخه سواری در مناطق شهر تهران مقایسه کنید اکنون سرانه منطقه ۲۲ از حد استاندارد بسیار بیشتر است. این اقدام می‌تواند کاهش معضلات ترافیک، حمل و نقل، آلودگی هوا و کاهش سفرهای درون منطقه‌ای را به دنبال داشته باشد.

ساخت دریاچه طبیعی در مسیر رودخانه کن

ساماندهی مسیر روخانه کن از جمله اقداماتی است که شهرداری منطقه این روزها با جدیت آن را دنبال می‌کند و تصمیمات مهم دیگری هم برای این بخش از منطقه در ادامه این فعالیت پیش بینی کرده است. رودخانه کن یکی از شاخه‌های رودخانه کرج است و از دامنه قله ۳ هزار و ۹۳۳ متری توچال در شمال شهر تهران سرچشمه می‌گیرد. برای ساماندهی مسیل کن برنامه‌ریزی شده است که با همکاری معاونت خدمات شهری و معاونت فنی و عمران شهرداری منطقه، دریاچه‌ای در این مسیر به بهره برداری برسد. به همین علت این دریاچه طبیعی در ادامه مسیر رودخانه کن و در بخش شمالی بزرگراه شهید همت ساخته می‌شود. دریاچه طبیعی کن نزدیک به ۴ و نیم هکتار مساحت دارد و برای پرکردن آن از آبی که از بالادست وارد مسیر کن می‌شود استفاده خواهد شد. این محدوده از مسیل کن در طرح جامع به عنوان فضای تفرجگاهی در نظر گرفته شده است. به همین دلیل بعد از اتمام فعالیت‌های عمرانی و فنی، عملیات ساخت بخش‌هایی مثل پهلوگاه، مسیر پیاده‌روی و آماده سازی فضای سبز در محدوده این دریاچه توسط معاونت خدمات شهری منطقه آغاز می‌شود. با ساماندهی و انجام عملیات عمرانی در این محدوده می‌توان این رودخانه را به یکی از نقاط گردشگری شهر تهران تبدیل کرد.

دومین دهکده مهربانی

دومین دهکده مهربانی (پناهگاه سگ‌های بدون صاحب) منطقه ۲۲ به همت شهرداری منطقه در وردآورد به بهره برداری می‌رسد. منطقه ۲۲ برای سگ‌های بدون صاحب به عنوان منطقه امن نامگذاری شده است. زیرساخت‌های نخستین دهکده مهربانی در این منطقه طی روزهای پایانی سال گذشته و با توجه به اقدامات شهرداری منطقه و دریافت مجوز شامل داروخانه، کلینیک و فضای نگهداری ساخته و تجهیز شده و به بهره برداری رسیده. این مکان بیش از ۵ هزار مترمربع مساحت دارد و به پناهگاهی برای قریب به ۵۰۰ قلاده سگ تبدیل شده. همچنین قرار است دومین محل نگهداری از سگ‌های بدون صاحب در فضای دیگری به وسعت ۹ هزار مترمربع در محدوده وردآورد ساخته شود. این پناهگاه هم مانند دهکده مهربانی به امکاناتی شامل داروخانه و کلینیک مجهز است و می‌تواند نیازهای درمانی حیوانات را رفع کند.

ساخت ۴ بوستان محلی تا پایان فصل بهار

بیست و دومین تکه پایتخت در مقایسه با سایر منطقه‌های شهر تهران از جنگل و فضای سبز بسیاری برخوردار است و همچنان توسعه و گسترش فضای سبز به عنوان یکی از مهمترین اولویت‌های شهرداری منطقه ۲۲ محسوب می‌شود. در همین زمینه تا پایان فصل بهار ۴ بوستان در محله‌های منطقه از جمله محله کوهک در ناحیه ۲، محله دریاچه واقع در خیابان میرکمالی در ناحیه ۴ و ۲ بوستان هم در ناحیه ۳ و شهرک الهیه غرب ساخته می‌شود و به بهره برداری می‌رسد. خاکبرداری، آب پاشی، تحکیم پهنه، نصب المان‌ها، نصب سنگ فرش، نخاله برداری، کفپوش زمین بازی و ساخت معابر بوستان از جمله کارهای انجام شده برای ساخت بوستان هاست. همچنین این بوستان‌ها دارای امکانات مناسب تفریحی و زیست محیطی مانند ست وسایل بازی کودکان، ست بدنسازی، آلاچیق، نیمکت، مخازن زباله و فضای سبز برای استفاده کودکان و سایر شهروندان است.

باغ میوه «ناز طبیعت»

قرار است در ضلع غربی چیتگر در میان درختان همیشه سبز این محدوده از منطقه ۲۲، باغی از درختان میوه به بهره برداری برسد. این باغ میوه حدود یک هکتار وسعت دارد و بیش از ۳۵۰ اصله درخت در آن کاشته شده است. با افتتاح این باغ، شهروندان در کنار سایر بخش‌های متنوع و زیبای این محدوده مانند باغ راز هستی و دریاچه شهدای خلیج فارس می‌توانند به تماشای شکوفه دهی درختان آلبالو، گیلاس و دیگر میوه‌ها بنشینند. علاوه بر این درختان میوه، بیش از هزار و صد اصله درخت سرو نقره‌ای هم در این فضا کاشته شده است. به واسطه موقعیت جغرافیایی و آب و هوایی، ظرفیت‌های بسیاری در منطقه ۲۲ وجود دارد که می‌تواند نقش بسزایی در ارتقای کیفیت زندگی شهروندان داشته باشد. به همین دلیل حفظ، نگهداری و توسعه بوستان‌های محله‌ای و جنگلی، کاشت گل، گیاه و درخت و ساماندهی وضعیت فضاهای موجود برای مدیران شهری این منطقه از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

طرح‌های بهارانه

معاونت‌های مختلف شهرداری منطقه ۲۲ برای نیمه نخست سال و به ویژه فصل بهار عملیات‌های متعددی را پیش بینی کرده و در حال اجرای آنهاست. انجام اصلاحات هندسی در تقاطع بلوارهای مظفر و جوزانی، میدان ساحل و دوربرگردان چوگان، نصب چراغ هوشمند بلوار شهید اردستانی - شهید همدانی و مسقف سازی پایانه مترو وردآورد از جمله فعالیت‌های معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری منطقه در این فصل است. همچنین ساخت معابر نسیم ۷،۹ و دسترسی نسیم ۱۶ به بزرگراه آزادگان و رینگ جنوبی مروارید شهر، ساخت پیاده رو نسیم ۱۶ غربی و شرقی و روکش آسفالت معابر زاگرس، الوند و خادمین و روکش مکانیزه معابر تهران، همدانی، اردستانی، کوهک، علوم و فنون، ضلع غربی استادیوم، ساخت و روکش آسفالت معابر شاهد و شاهدهای ۳، ۸، ۹، ۱۰، شاهین و ساخت پیاده رو تندرستی هم از دیگر پروژه‌های در دست اقدام معاونت فنی و عمران شهرداری منطقه است.

کد خبر 4909981

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha