۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۱۲:۴۶

اختلاف نظر درباره توزیع کتاب‌های درسی ادامه دارد؛

اتحادیه ناشران متن نامه بدون پاسخش به آموزش و پرورش را منتشر کرد

اتحادیه ناشران متن نامه بدون پاسخش به آموزش و پرورش را منتشر کرد

رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران متن نامه بدون پاسخ به مسئولان بخش تولید کتاب‌های درسی درباره تفاهم برای رسیدن به یک سیستم توزیع عادلانه را منتشر کرد.

خبرگزاری مهر-گروه فرهنگ:

بیست و پنجم فروردین ماه سال جاری در گزارشی که در خبرگزاری مهر منتشر شد، از اقدام وزارت آموزش و پرورش درباره کوتاه کردن دست کتابفروشان از فروش کتابهای درسی پرده برداشته شد و عنوان شد که این رویداد در تکمیل پروسه در اختیار گرفتن این مهم از سوی این وزارتخانه طی سال گذشته انجام می‌پذیرفت (اینجا بخوانید). در ادامه روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش نیز در پاسخی به این گزارش به خبرگزاری مهر اعلام کرد که هدف این وزارتخانه از طراحی و راه‌اندازی سامانه فروش و توزیع مواد آموزشی نظارت نظام‌مند بر فرآیند تولید و فروش و توزیع بر اساس نیاز واقعی، کاهش قیمت کتاب‌های درسی، کاهش مصرف کاغذ، کاهش نرخ کتاب‌های منسوخه، کاهش هزینه‌های مرجوعی و تسهیل دسترسی مخاطبان است و این سازمان به هیچ وجه درصدد تمرکز زدایی، تصدی‌گری و کسب منفعت از فروش کتاب‌های درسی نبوده و نیست. و در ادامه از برگزاری جلسه با اصناف نشر و کتاب‌فروش خبر داده و عنوان کرد که آنها جز تاکید بر سیستم فروش قدیمی و سنتی خود حرفی برای ارائه نداشته‌اند (اینجا بخوانید).

در ادامه عباس اربابی‌نژاد رئیس اتحادیه صنف لوازم التحریر و کتابفروشان شهرری با گروه فرهنگی خبرگزاری مهر گفتگو کرد (اینجا بخوانید) و وزارت آموزش و پرورش را مسبب اصلی گرانی کتاب‌های درسی و نابسامانی در توزیع آن عنوان کرد. وی در این مصاحبه بیان کرد که اصرار آموزش و پرورش به ورود مستقیم به عرصه توزیع کتاب درسی و فروش آن خلاف مصرح قانون اساسی و فعالیت‌های صنفی بخش خصوصی در کشور است. با این همه روز گذشته محمدمهدی کاظمی معاون توسعه منابع و پشتیبانی سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی در گفتگویی با مهر (اینجا بخوانید) عنوان داشت ما مشکلی درباره توزیع کتاب درسی توسط کتابفروشی‌ها نداشتیم و در بخشنامه هم به صراحت آن را اعلام کردیم اما شروطی هم داریم که مهمترینش کاهش سود ناشی از فروش و توزیع کتاب و نیز تعیین وضعیت جغرافیایی توزیع کتابفروشی‌هاست.

در همین زمینه و به دنبال اظهارات کاظمی، هومان حسن‌پور رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران اقدام به انتشار نامه‌ای کرده که در تاریخ ۱۶ بهمن ماه سال قبل خطاب به محمد مهدی کاظمی ارسال شده است و تاکنون بی‌پاسخ مانده است.

در این نامه ضمن معرفی تمامی کتابفروشان این اتحادیه پیشنهادهایی نیز به منظور بهینه‌سازی سیستم توزیع کتابهای درسی ارائه شده است.

حسن پور ضمن انتشار تصویر این نامه بی‌پاسخ درباره برخی اظهارات آقای کاظمی اینگونه توضیح داد: ٨ درصد تخفیف قیمت پشت جلد کتاب که دوستان آموزش و پرورش برای تأمین هزینه‌های توزیع آن پیشنهاد داده‌اند؛ بدون احتساب هزینه امکانات و نیروی انسانی دولتی است که خود آموزش و پرورش دارد و این مساله جای تأمل دارد.

وی همچنین تاکید کرده است دولت بر طبق اصل ٤٤ باید خصوصی سازی کند نه وارد کار بخش خصوصی شود.

حسن پور همچنین عنوان کرد: حداقل یک جلسه خود بنده خدمت دکتر جوادی با دوستان داشته‌ام و قرار بود با همکاران مذاکره کنند اما نامه ارسالی بی‌جواب ماند و در شرایط کرونایی کشور آموزش و پرورش اقدام به فروش کتاب‌ها کرد. این اتفاق در حالی رخ داد که قرار بود مذاکره ادامه پیدا کند و دوستان ما در سایتی برای تشخیص مکان جغرافیایی فعالیت خود ثبت نام کنند ولی اینگونه نشد.

رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران همچنین گفت: ٥٠ سال است که کتاب درسی در کتابفروشی‌ها فروخته شده و این حرکت سال جاری کاملاً حرکت به عقب است کما اینکه پارسال به دلیل کافی نبودن اطلاعات دقیق دوستان از سبک بازار، بعضی از کتب درسی تا ٢٠ برابر قیمت توسط سودجویان به دست خانواده‌ها رسید.

کد خبر 4915671

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha