۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۱۵:۵۷

مجله مهر از برنامه هیئت ها در شب های قدر گزارش می دهد؛

بازگشت به آغوش خدا

بازگشت به آغوش خدا

بسیاری از مساجد برای برپایی مناسک لیالی قدر باز شده اند اما هنوز افرادی ترجیح شان به خانه ماندن و استفاده از هیئت ها و برنامه های تلویزیونی برای انجام مناسک شب های قدر است.

خبرگزاری مهر؛ گروه مجله- فاطمه میرزاجعفری: شاید آن روزها که ویروس کرونا پایش را به سرزمین ما گذاشت فکرش را هم نمی‌کردیم که دو ماه بگذرد و هنوز مهمان سرزده ما باشد میهمانی که به زندگی‌های ما رنگ و رویی متفاوت بخشید و از ما انسان‌های دیگری ساخت.
هرچند که کرونا همراه با از دست دادن عزیزان ما همراه بود اما چراغ مهربانی‌ها را در گوشه و کنار شهرمان روشن کرد؛ کرونا به جان کسب و کارهایمان افتاد ولی در این میان داغ تعطیل شدن اماکن مذهبی و حرم های متبرک از همه بیشتر به داغ این روزهایمان افزود و توانست مساجد، هیئت‌ها و اماکن مذهبی را تعطیل کند هر چند که هیئت و مسجد چراغش خاموش نشد و تبدیل به پایگاهی برای همدلی و کمک مومنانه گشت.
رفته رفته با گذشت زمان به شب‌های با برکت و پر فضیلت قدر رسیده ایم؛ شب‌هایی که سرنوشت و تقدیر یک ساله همگی ما رقم می‌خورد و دیگر طاقت دوری و از دست دادن فیض دعای دست جمعی در خانه خدا نبود تا بلاخره ستاد ملی مبارزه با کرونا روز دوشنبه اعلام کرد که اماکن مذهبی می‌توانند بعد از گذشت حدود سه‌ماه تعطیلی جلسات مذهبی خود را با رعایت پروتکل‌های بهداشتی برگزار کنند و مراسم شب‌های قدر (سه‌شنبه ۲۳، پنج‌شنبه ۲۵ و شنبه ۲۷ اردیبهشت‌ماه) برپا شود. اتفاقی که مدت‌ها توسط بیشتر مردم مؤمن کشور مطالبه می‌شد و دیشب اولین شب از رمضان امسال بود که چنین امکانی فراهم شده و مردم با رعایت این پروتکل‌ها در هیأت‌ها حاضر شدند.
شب قدری متفاوت با هرسال
مردم ایران که هر سال در شب‌های قدر در مساجد و هیئت‌های مختلف با پروردگار خویش به راز و نیاز می‌پرداختند امسال شب‌های قدر متفاوتی را سپری می‌کنند و مراسمی که هرسال به صورت جمعی برگزار می‌شد امسال عمدتاً به مناجات‌های تک نفره تبدیل شده است.
مردم جامعه ما در ماه رمضان به ویژه در لیالی قدر حال و هوای معنوی بیشتری می‌گیرند هرساله در این شب‌ها در محافلی مانند مساجد، صحن امامزاده‌ها، هیئت‌ها و مزار شهدا کنار یکدیگر جمع می‌شدند و مراسم مناجات را برگزار می‌کنند اما امسال میهمان ناخوانده ای به نام کووید ۱۹ شکل و شمایل این مراسم را تغییر داده است و به دستور وزارت بهداشت برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا هیأت‌های مذهبی مجالس خود را تعطیل کردند و صرفاً از فضای مجازی و صدا و سیما برنامه‌هایی را برای مخاطبان تدارک دیدند.
اگرچه چندی پیش اعلام شد که در برخی شهرها که وضعیت سفیدی از ابتلاء و شیوع بیماری دارند مساجد برای شب‌های قدر باز می‌شوند اما حضور در این محافل نیازمند رعایت پروتکل‌های بهداشتی از جمله همراه داشتن مهر، جانماز و قرآن شخصی؛ داشتن حداقل فاصله یک متری از طرفین، پشت سر و جلو برای نمازگزاران و برگزاری مراسم با ظرفیت محدود و ترجیحاً در فضای باز و حداکثر زمان برگزاری مراسم برای دو ساعت بوده.
با همه اینها بسیاری از افراد همچنان ترجیح می‌دهند که در منزل بمانند و شب‌های قدر را به تنهایی سپری کنند و همانطور که از ابتدای شیوع ویروس کرونا با قرار گیری در مناسبت‌های مختلف مذهبی و ماه‌های رجب و شعبان توصیه‌های بسیاری برای برگزاری هیأت‌ها و روضه‌های خانگی شده بود هیئت‌های خانگی را برپا کنند، بنابراین بسیاری از مردم ترجیح می‌دهند بساط روضه‌های خانگی خود را فراهم کنند و در خانه بمانند و از فیض شب قدر به همراه خانواده شأن بهره مند شوند.
کجا احیا بگیریم؟
طبق عادات هر ساله شبکه‌های تلویزیونی نیز برنامه‌های ویژه ای را برای شب‌های قدر تدارک دیده اند هرچند که اکثریت آنها بدون حضور یا با حداقل با تعداد افراد کمی برگزار شده است. البته در کنار شبکه‌های تلویزیونی فضای مجازی و لایوهای اینستاگرامی نیز به عزاداری و برگزاری مناسک شب‌های قدر پرداخته اند که در فهرستی برای شما به معرفی آنان می‌پردازیم:

کربلای معلی
با سخنرانی آیت‌الله کاظم صدیقی و مدیحه‌سرایی میثم مطیعی، علی مهدوی‌نژاد، مجتبی رمضانی، سیدرضا نریمانی، مهدی رسولی و سعید حدادیان، مراسم احیای شب‌های قدر از ۲۲ تا ۲۷ اردیبهشت (به مدت پنج شب) به صورت پخش زنده از شبکه یک و قرآن سیما برگزار می‌شود.
حرم مطهر امام رضا (ع)
سخنرانی و مداحی دعای جوشن کبیر در حرم امام مهربانی‌ها توسط آیت الله سید احد علم الهدی، محمدرضا غلامرضا زاده و رضا نریمانی انجام می‌گیرد که از سه شنبه شب حوالی ساعت ۲۳ از شبکه یک سیما پخش می‌شود.
هیئت رایۀ العباس (ع)
حاج محمود کریمی نیز که در دهه‌های ابتدایی ماه مبارک رمضان هر شب در حرم امام رضا (ع) به مناجات خوانی و مداحی می‌پرداخت پس از لغو برنامه‌هایش در شب‌های قدر به صورت مجازی از ساعت ۲۴ و در صفحه‌ای به آدرس fotros.ir به مداحی و برگزاری مناسک شب‌های قدر می‌پردازد.
هیئت ریحانةالنبی (س)
برنامه‌ای برای مناجات خوانی در شب‌های قدر توسط محمد حسین پویانفر از شب نوزدهم به مدت پنج شب از ساعت ۲۳ در میدان تجریش و واقع در مسجد گیاهی با رعایت پروتکل‌های بهداشتی در این هیئت برگزار می‌شود.
حسینیه همدانی‌ها
برنامه حسینه همدانی‌ها با سخنرانی استاد حسین انصاریان در شب‌های قدر با رعایت پروتکل‌های بهداشتی برگزار می‌شود، همچنین شبکه سه سیما نیز این مراسم را پخش خواهد کرد و مخاطبان دعای جوشن کبیر و مراسم به سر گرفتن قرآن را با صدای شیخ حسین انصاریان خواهند شنید.
حرم عبدالعظیم حسنی (ع)
آستان مقدسم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) بدون حضور جمعیت به برگزاری مناسک لیالی قدر با سخرانی حجت السلام قاسمیان و مدیحه سرایی حسن شالبافان و امیر نعیمی پرداخته است این برنامه از طریق پخش زنده از شبکه پنج سیما و همچنین صفحه مجازی حرم متبرک به نشانی abdulazim_ir قابل مشاهده است.
مهدیه امام حسن مجتبی (ع)
هیئت محبان فاطمه الزهرا (س) در شب‌های قدر با مداحی حاج سعید حدادیان و محمد حسین حدادیان با رعایت پروتکل‌های بهداشتی از ساعت ۲۳ الی ۱ بامداد در مهدیه امام حسن مجتبی (ع) به برگزاری مناسک شب‌های قدر می‌پردازند.
فرصت را غنیمت شماریم
شب قدر؛ شبی پر رمز و راز در گردونه زمان است که قلم‌ها از وصف آن خارج اند. شبی که به فرموده امام صادق (ع) قلب رمضان است؛ شب رمضان بهترین فرصت برای زلال کردن آئینه دل هاست تا بدی‌ها را جایگزین خوبی‌ها کنیم و دل‌ها را از خصلت‌های دنیوی همچون حرص، حسد و کبر پاک کنیم.
در شب قدر که شب زنده داری می‌کنیم خداوند نام ما را در گروه نیک بختان ثبت می‌کند و آتش جهنم را بر ما حرام می‌سازد بنابراین توفیقی از این بالاتر شاید پیدا نکنیم که در یک شب آتش جهنم را برای خود حرام ساخته و به خدا نزدیک شویم پس فرصت را غنیمت شماریم.
 

کد خبر 4924342

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha