به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه آمریکایی واشنگتن پُست با انتشار مطلبی در ارتباط با ورود نخستین نفتکش ایرانی به آبهای ونزوئلا نوشته است: در حالی که کشتی نفتکش ایران به سواحل ونزوئلا نزدیک میشود، اما خبری از تهدیدات و تحریمهای آمریکا نیست.
در این گزارش گفته شده با نزدیک شدن اولین محموله سوخت ایران به ونزوئلا که هر دو کشور تحت تحریمهای آمریکا قراردارند، انتظار میرود که به طور موقت بحران سوخت کشور آمریکای جنوبی (ونزوئلا) کاهش یابد.
به گزارش واشنگتن پُست، کشتی حاوی سوخت ایران در حالی از دریای کارائیب عبور میکند و به سواحل ونزوئلا نزدیک میشود که هیچ خبری از دخالت آمریکا نیست و مقامات ونزوئلا نیز ورود کشتی سوخت ایران را جشن میگیرند.
اواخر شب گذشته، رسانههای محلی به نقل از منابع رسمی گزارش دادند نفتکش ایرانی فورچون (Fortune) لحظاتی پیش وارد محدوده «منطقه ویژه اقتصادی» ونزوئلا شده است.
صفحه توئیتری «آئرونوتیسیاس ونزوئلا» که بر ترددهای هوایی و دریایی در این کشور نظارت میکند، گزارش داد نفتکش فورچون اولین شناور حامل سوخت ارسالی از ایران است که وارد حریم آبهای سرزمینی ونزوئلا شده است.
خبرگزاری رویترز نیز به نقل از شرکت اطلاعاتی «رِفِنِتیو ایکان» تأیید کرد که نفتکش فورچون وارد آبهای ونزوئلا شده است.
از سوی دیگر شبکه راشاتودی گزارش داد که به نظر میرسد حداقل یک فروند کشتی آمریکایی با نام «آدام جوزف» در تعقیب نفتکش ایرانی بوده که بعد از وارد شدن به منطقه ویژه اقتصادی ونزوئلا، دست از تعقیب برداشته است.
بر اساس این گزارش، هشتگ اسپانیایی #GraciasIran (به معنای متشکریم ایران)، توسط کاربران ونزوئلایی در شبکه اجتماعی توئیتر ترند شده و آنها از همکاری تهران و کاراکاس در ایستادن مقابل محاصره دریایی آمریکا قدردانی کردند.
همچنین همزمان با وارد شدن نفتکش حامل سوخت با پرچم ایران به آبهای ونزوئلا، «طارق الایسامی»، وزیر جدید نفت این کشور شنبه شب در یک پیام توییتری نوشت: «ممنون برادران.»
الایسامی در صفحه توییتری خود نوشت: «همکاری میان ایران و ونزوئلا در زمینه انرژی علاوه بر اینکه ما را به عنوان کشورهای عضو اوپک متحد میکند، مبتنی بر تبادل علمی و توسعه تولید صنعت هیدروکربن است. ممنون برادران»
الایسامی در پیام دیگری نوشت: «به نمایندگی از نیکلاس مادورو و همه شهروندان ونزوئلا به کشتیهای جمهوری اسلامی ایران که قصد ورود به بنادر ما را دارند، سلام میگوئیم و به آنها ادای احترام میکنیم. این همکاری انرژی با هدف توسعه همه جانبه به نفع مردم ما است».
نظر شما