۵ خرداد ۱۳۹۹، ۱۳:۴۸

مهر گزارش می‌دهد+فیلم و عکس

اجرای عملیات مرمت اضطراری قلعه تاریخی «فلک‌الافلاک»

اجرای عملیات مرمت اضطراری قلعه تاریخی «فلک‌الافلاک»

خرم‌آباد- به‌دنبال وقوع زلزله ۱۷ اردیبهشت و ایجاد ترک‌هایی در دیواره قلعه «فلک‌الافلاک»، مرمت اضطراری این اثر آغاز شده است که توضیحات مدیر این پروژه را در این ویدئو می‌توانید دنبال کنید.

به گزارش خبرنگار مهر، عملیات مرمت ترک ایجاد شده در دیواره قلعه فلک‌الافلاک از سوی شرکت نمایندگی استاتیکال آغاز شده است.

در جریان زلزله ۵.۱ ریشتری ۱۷ اردیبهشت ماه امسال، قلعه تاریخی «فلک‌الافلاک» متحمل خسارت شد؛ ایجاد ترک در دیواره این اثر تاریخی و ریزش آجرهای کنگره و همچنین آسیب به قسمتی از موزه قلعه فلک‌الافلاک از جمله این خسارات بود.

سید امین قاسمی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان در این رابطه گفت: با توجه به زلزله ۵.۱ ریشتری در لرستان، ترک‌ها و آسیب‌هایی به قلعه فلک الافلاک وارد شد که با عنوان پروژه مرمت اضطراری در دستور این اداره کل قرار گرفته و حداکثر تا یک ماه آینده بحث مرمت و مقام‌سازی قلعه فلک‌الافلاک به اتمام خواهد رسید.

وی، اظهار داشت: ترمیم آسیب‌های وارده این بنای ارزشمند را باید جدی گرفت چراکه اگر مرمت نشوند در صورت تکرار پس لرزه‌های بعدی ترک خوردگی‌ها عمیق‌تر و خطر بیشتری این بنای ارزشمند را تهدید خواهد کرد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان با بیان اینکه شرکت نمایندگی استاتیکال به صورت تخصصی پروژه مرمت قلعه فلک الافلاک را بر عهده دارد، افزود: این عملیات به نحوی انجام می‌شود که ترمیم ترک خوردگی‌ها با کمترین دخل و تصرف در سازه بنا اتفاق بیفتد واجرای این پروژه هیچ گونه آسیب جانبی و تغییری برای بنا ایجاد نمی‌کند.

قاسمی با اشاره به اینکه در پی وقوع زلزله قسمتی از موزه نیز آسیب دیده، وسایل آن جمع آوری و به گنجینه انتقال داده شده است، گفت: مرمت و بازسازی این موزه، راهرو و دو سالن و همچنین نمازخانه در این فصل از مرمت اضطراری قلعه فلک الافلاک انجام می‌شود.

مدیر فنی نمایندگی شرکت استاتیکال جهانی کشور جمهوری چک در ایران نیز پس از بازدید بنای قلعه فلک الافلاک و ترک‌ها و آسیب‌های ناشی از زلزله اخیر بیان کرد: سازه این بنا به دلایل ناشی از قدمت، رانش تپه و در نهایت زلزله اخیراً ترک‌هایی دارد که با استفاده از میله‌های فولادی که خواص شاخص آن ضد زنگ و با فرم خاص مارپیچی است و با ملاتی مخصوص به نام گروت در نقاط آسیب دیده ترمیم می‌شود.

حسین جعفر بکلو، بیان داشت: شرکت مهام بنای افق که به صورت انحصاری، نمایندگی استاتیکال جهانی کشور چک در ایران را دارد به صورت تخصصی کار مقام سازی بناهای تاریخی را انجام می‌دهد.

کد خبر 4933755

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha