۳۱ تیر ۱۳۹۹، ۲۳:۴۸

رئیس شبکه دامپزشکی گلپایگان مطرح کرد:

ضرورت تخصیص اعتبار برای پیشگیری از «تب کریمه کنگو» در گلپایگان

ضرورت تخصیص اعتبار برای پیشگیری از «تب کریمه کنگو» در گلپایگان

گلپایگان- رئیس شبکه دامپزشکی گلپایگان گفت: برای پیشگیری از بیماری‌تب کریمه کنگو در گلپایگان نیازمند تخصیص اعتبار ویژه هستیم.

به گزارش خبرنگار مهر، امیر مسعود شهبازی شامگاه سه‌شنبه در کارگروه فرهنگی اجتماعی شهرستان گلپایگان اظهار داشت: بیماری تب کریمه کنگو یک بیماری مشترک بین انسان و دام است و این ویروس از طریق کنه‌های آلوده از دام به انسان منتقل می‌شود، این بیماری علامتی ندارد و شاید تب جزئی باشد که کار تشخیص و درمان را سخت می‌کند.

وی افزود: کنه‌های آلوده روی بدن دام موجب بیماری دام می‌شود و باید از له کردن کنه روی بدن دام و کشتار غیر مجاز دام که عامل انتقال بیماری است جلوگیری شود، راه پیشگیری این بیماری سمپاشی محل نگهداری دام است و اگر کنه در محل نگهداری نباشد رعایت بهداشت فردی دامداران برای پیشگیری کمک می‌کند.

اهمیت کنترل بیماری‌های مشترک میان دام و انسان

رئیس شبکه دامپزشکی گلپایگان تأکید کرد: بیماری کرونا اهمیت بهداشت در جامعه را به ما ثابت کرد تا بتوانیم بیماری‌های مشترک میان دام و انسان را کنترل کنیم.

وی ادامه داد: ما برای پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو در گلپایگان نیازمند تخصیص اعتبار هستیم و مسئولان امسال باید در تخصیص اعتبار شبکه دامپزشکی نگاه ویژه داشته باشند.

شهبازی تصریح کرد: اهمیت دامپزشکی در بحث بیماری مشترک و سلامت جامعه غیر قابل انکار است؛ در حقیقت شبکه دامپزشکی با حفظ جان مردم سرو کار دارد و در تخصیص اعتبارات باید ویژه دیده شود.

از سال ۹۵ تاکنون بیماری تب کریمه کنگو در گلپایگان مشاهده نشده است

وی گفت: از سال ۹۵ تاکنون بیماری کریمه کنگو در شهرستان گلپایگان مشاهده نشده است اما به معنای این نیست که پیشگیری انجام نشود، سمپاشی محل نگهداری دام جهت پیشگیری در دستور کار است اما در تهیه سم با کمبود اعتبارات مواجه هستیم.

شهبازی با بیان اینکه کشتارگاه دام گلپایگان از صبح روز عید قربان آماده خدمت رسانی به شهروندان جهت کشتار دام به صورت رایگان است، تصریح کرد: اتاق پیش سرد کشتارگاه برای نابودی میکروب‌ها به ویژه ویروس تب کریمه کنگو اهمیت زیادی دارد، در کشتارگاه دام از هر هزار لاشه حدود ۳۰ مورد حذف می‌شود اما در خارج از کشتارگاه دام به این موارد توجه نمی‌شود و به عرضه مصرف می‌رسد.

کد خبر 4980033

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • علی IR ۰۱:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۱
      0 0
      دامداری صنعتی و علمی با رعایت اصول بهداشتی به همراه نظارت واحدهای دامپروری، همچنین آموزش دامداران و افزایش آگاهی روستاییان و احداث کشتارگاهها جدید میتواند در کنترل بیماری های مربوط به دام موثر باشد