۹ مرداد ۱۳۹۹، ۱۰:۵۵

مدیرکل استاندارد استان همدان:

صحت عملکرد ۲۵۰۰ وسیله سنجش و توزین در همدان بررسی شد

صحت عملکرد ۲۵۰۰ وسیله سنجش و توزین در همدان بررسی شد

همدان - مدیرکل استاندارد استان همدان گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون صحت عملکرد دو هزار و ۴۸۱ وسیله سنجش و توزین در همدان شامل ترازوها، نازل سوخت مایع و باسکول، بررسی و آزمون شده است.

محمد مددی در گفتگو با خبرنگار مهر عنوان کرد: به منظور اطمینان از صحت کار وسایل سنجش و توزین و جلوگیری از کم فروشی ناشی از عدم دقیق بودن عملکرد آنها، از ابتدای سال جاری تاکنون دو هزار و ۴۸۱ وسیله سنجش و توزین شامل ترازوها، نازل سوخت مایع و باسکول، بررسی و آزمون شد.

مددی اظهار کرد: از تعداد دو هزار و ۴۸۱ وسیله سنجش و توزین، ۸۰۲ نازل سوخت مایع، ۱۶۱ باسکول وسایل نقلیه چرخ دار جاده‌ای و یک هزار و ۵۱۸ ترازو مورد بررسی و آزمون قرار گرفت.

مدیرکل استاندارد استان همدان گفت: موضوع اوزان و مقیاس شامل بررسی کیفیت کار، صحت عملکرد و رعایت استانداردهای سنجش در وسایلی از جمله انواع ترازو، باسکول‌ها و نازل‌های سوخت و نحوه استفاده صحیح از این وسایل توسط مردم است.

وی با بیان اینکه تمام اوزان و مقیاس‌ها و وسایل سنجش مورد استفاده در داد و ستد عمومی، مشمول مقررات استاندارد اجباری است، گفت: سازمان ملی استاندارد ایران در تدوین استانداردهای اوزان و مقیاس به روز است و سیستم اندازه گیری کشور متریک است.

مددی اضافه کرد: مطابق قانون تولید کالاها و ارائه خدمات مشمول مقررات استاندارد اجباری، بدون دریافت پروانه کاربرد علامت استاندارد ایران و یا تأییدیه آن، جرم محسوب می‌شود و مرتکبان به مجازات‌های تعیین‌شده با حکم دادگاه محکوم می‌شوند.

مدیرکل استاندارد استان همدان ادامه داد: بر این اساس تمامی کارخانه‌های تولیدکننده وسایل سنجش و توزین باید دارای پروانه کاربرد علامت استاندارد باشند و تنها در صورتی می‌توانند تولیدات خود را به فروش برسانند که به وسیله سازمان استاندارد کنترل و پلمب و انگ گذاری شده باشد.

وی با اعلام اینکه این مرحله به آزمون اولیه معروف است، ادامه داد: مرحله دوم آزمون دوره‌ای است که طی آن توسط سازمان استاندارد تمامی وسایل سنجش و توزین مورد استفاده در بازار در فواصل زمانی معین بر اساس روش‌های مندرج در استانداردهای ملی مربوطه مورد آزمایش و یا کالیبره کردن قرار گرفته و در صورت تائید صحت عملکرد با الصاق برچسب ویژه ای بر روی وسیله سنجش و قابل رؤیت برای مصرف کننده اجازه ادامه استفاده از آن وسیله داده می‌شود.

کد خبر 4986572

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • سعید IR ۱۷:۰۷ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۵
      0 0
      باسلام، درآزمون دوره ای وسایل توزین اگر اداره استاندارد واقعا بفکر مردم و جلچگیری از تخلف هستش که نباید مبلغی از مغازه دار دریافت بشه ، بلکهباید متخلف واقعی شناسایی و بعد از تذکر اگر ایراد رفع نشد جریمه بشود، نه اینکه منبع درآمدی برای مجموعه استاندارد باشد پولی بودن این موضوع میتواند راه تبانی
    • علی IR ۱۷:۱۲ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۵
      0 0
      دریافت هزینه برای آزمون دوره ای ترازوی مغازه زمانی معنا پیدا میکند که فرد بازرس در صورت خرابی ترازو بتواند مشکل آن را رفع نماید ، درغیر این صورت دریافت هر مبلغی بنظرم عرفٱ و شرعٱ جایز نیست،زیرا این کار برای منفعت عموم مردم انجام میشود و شاید جز ذات لاینفک وظایف اداره استاندارد باشد