به گزارش خبرگزاری مهر، شماره تازه فصلنامه روزنامه نگاری جدید (نشریه تخصصی حوزه رسانه و روزنامهنگاری) منتشر شد. سوژه اصلی شماره دوم درباره «روزنامه نگاری و کرونا» است.
مطالب این نشریه در سه بخش «خبرنویسی»، «کرونا» و «فضای مجازی و روزنامه نگاری» تهیه شده است.
گفتگو با صادق زیباکلام (استاد دانشگاه) با تیتر «تأثیرگذاری فضای مجازی بیشتر از انقلاب مشروطه و انقلاب اسلامی است» و مصاحبه با کامبیز نوروزی (حقوقدان) درباره وضعیت رسیدگی به خبرهای جعلی و کذب در دادگاههای ایران از بخشهای این شماره است.
خبرنویسی در عصر کرونا، منبع ناشناس در خبرهای خاشقجی و جنگ با خبر جعلی در واحد راستی آزمایی تحریریه، از جمله عناوین بخش «خبرنویسی» هستند.
در بخش کرونا نیز این مطالب آمده: «روزنامه نگاری و کرونا؛ روایت پسینی پوست انداختن»، «تحریریه در عصر کرونا»، «کرونا نگاری»، «۹ توصیه برای تنظیم خبرهای کرونا»، «راهنمای پوشش خبری کرونا»، روزنامه نگاری پساکرونا نیازمند تغییر»، «تأثیر کرونا بر رسانه»، «فیک نیوزهای کرونایی از کجا می آیند؟»، «مراقبت در برابر اخبار جعلی کرونا».
همچنین با حمید ضیایی پرور (پژوهشگر رسانه) نیز درباره تأثیر کرونا بر روزنامه نگاری ایران و جهان گفتگو شده است.
در آخرین بخش هم میتوان مطالب " ۱۰ توصیه درباره عکاسی برای روزنامه نگاران تازه کار" و "قواعد تعامل با شهروندخبرنگار در بی بی سی" را مطالعه کرد.
مهرداد خدیر، احسان بیگی، افشین معشوری، هادی عَبیاوی، مهدی حیدری دارانی، مرثا والا و خدیجه حیدری در این شماره مطلب یا ترجمه دارند.
مدیرمسؤول و سردبیر فصلنامه، رضا غبیشاوی (روزنامه نگار) است. نشریه، ۱۹۶ صفحه در قطع A5 است و در کتابفروشی ها و به صورت اینترنتی عرضه میشود.
نظر شما