به گزارش خبرنگار مهر، رضا چمن ظهر یکشنبه در گردهمایی هیئات مذهبی و مداحان شهرستان شاهرود به میزبانی سالن همایشهای هلال احمر شاهرود با اشاره به شیوع موج نخست کرونا از اسفند ماه و تدابیر اندیشیده شده در این راستا، بیان کرد: شاهرود و میامی در زمره نخستین شهرستانهایی بودند که تدابیر شدید از جمله تعطیلی تمام مراکز آموزشی، مساجد و مراکز تجمع مردم را داشتند که در کنار تلاشهای کادر درمانی باعث شد کرونا در اردیبهشت ماه کاهش یابد.
وی افزود: شاهرود و میامی همچنین در زمره نخستین شهرستانهای کشور بودند که در اردیبهشت ماه در وضعیت سفید قرار گرفتند و این امر جز در سایه همراهی مردم، مسئولان استانی و شهرستانی، روحانیان، ائمه جمعه و جماعات و … میسر نمیشد.
تعطیلی مراکز تجمع
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود با بیان اینکه در بدو امر تعطیلی نماز جمعه و جماعات، مراکز تحصیلی و تجمعات مردم کمی دشوار به نظر میرسید اما با درک شرایط جامعه و همراهی اقشار مختلف به وضوح نشان داده شد که پویایی فقه جعفری، اشتهار به زمان و جامعه مکتبی ما در کنار آگاهی روحانیان عالم به مسائل روز میتواند تا چه اندازه در سلامت جامعه مهم تلقی شود.
چمن با بیان اینکه با رشد فزایندهای که کرونا داشت اگر مکانهای تجمع مردمی مانند مدارس، باشگاهها، نمازجمعه و جماعات و … تعطیل نمیشدند با تلفات بسیار سنگینتر از وضعیت موجود روبرو میشدیم، ابراز کرد: از ابتدای بروز کرونا در شاهرود و میامی یک هزار و ۵۰۰ نفر در این منطقه در بیمارستان بستری شدند که یک هزار و ۳۷۰ مورد تست قطعی کرونا در بین آنها به ثبت رسیده است.
وی با بیان اینکه سیل دوم بیماری کرونا به دلیل اینکه تمام مناطق مجاور شاهرود و میامی در حالت قرمز و هشدار درآمدند و این موج به هر حال به دلیل تعاملات اجتماعی به این منطقه نیز میرسید، دوباره آغاز و سبب شد تا بستریها تداوم یابد، گفت: دوباره کرونا از چهار هفته قبل تاکنون اوج گرفته و بازهم مانند اسفند ماه شاهد مرگ افراد و بستری برخی از همشهریان در بیمارستان هستیم.
موج دوم کرونا
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود با بیان اینکه در موج دوم کرونا روزانه به صورت میانگین ۱۰ الی ۱۲ نفر ورودی کرونا به بیمارستانهای شاهرود وجود دارد، تاکید کرد: روزانه به صورت میانگین هشت بیمار از بیمارستان ترخیص میشوند و این نشان میدهد که روند کرونا دوباره مثبت شده است.
چمن با بیان اینکه هم اکنون ۸۰ بیمار کرونایی در بیمارستان امام حسین (ع) شاهرود بستری هستند و ۱۶ نفر از آنها به صورت بسیار بد حال در بخش مراقبتهای ویژه تحت مراقبت قرار دارند، بیان کرد: شرایط اصلاً خوب نیست و اگر چه توفیقاتی در بدو امر با توجه به روند شیوع بیماری در شاهرود و میامی داشتیم اما بازهم باید گفت این بیماری روند رو به افزایش دارد.
وی با بیان اینکه بسیاری از بیمارستانهای کشور با کمبود تخت بستری برای بیماران کرونایی روبرو شدند اما خوشبختانه این مورد در شاهرود با تلاش مسئولان و کادر درمانی رخ نداد، بیان کرد: تنها دو سوم ظرفیتی که پیش بینی کرده بودیم در شهرستان شاهرود محقق شد و یک سوم ظرفیت همچنان برای شرایط بحرانیتر بلا استفاده ماند در نتیجه هرگز این اتفاق رخ نداد که زور کرونا بر کادر درمان در شاهرود و میامی بچربد.
ضرورت فاصله اجتماعی
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود با بیان اینکه کنترل و مدیریت کرونا تا حد امکان صورت گرفت و خوشبختانه شاهد اتفاقات ناخوشایند در شاهرشود و میامی نبودیم، بیان کرد: در برخی مناطق حتی بیماران در راهروها بستری شدند اما این امر در شاهرود رخ نداد.
چمن با بیان اینکه فاصله گذاری اجتماعی میبایست رعایت شود زیرا روند موج دوم کرونا نگران کننده است، گفت: کاهش تماسها و ایجاد فاصله یکی از راهکارهایی است که میتوان برای عدم شیوع بیشتر کرونا در نظر داشت همچنین برای عزاداریهای ماه محرم نیز خوشبختانه با درایت رهبر معظم انقلاب اسلامی حجت بر همگان تمام شد زیرا معظم له فرمودند که من هم به ستاد مقابله با کرونا توجه دارم.
وی با بیان اینکه مصوبات ستاد ملی کرونا میگوید عزاداریها برگزار شود اما باید در آن شرایطی را نیز لحاظ کرد، گفت: محدودیتهای عزاداریها و حداقل آسیب ممکن و محتمل یکی از مسائلی است که امروز نیازمند همکاری روحانیان و ائمه جمعه و جماعات و مبلغان دینی و مذهبی در این باره هستیم.
برگزاری مراسم در فضای باز
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود با بیان اینکه باید عزاداریها در مکانهایی برگزار شود که سقفی نداشته باشند تا هوا در آن جریان یابد، ابراز کرد: باید عزاداریها را به حداقل زمان ممکن کاهش دهیم تا تجمع مردم را بیش از اندازه نداشته باشیم.
چمن با بیان اینکه پذیرایی در عزاداریهای امام حسین (ع) باید لغو شود زیرا دست به دست کردن همین بستههای تغذیه میتواند آلودگی را اشاعه دهد، تاکید کرد: عزاداری ماه محرم یک مراسم در یک مکان نیست بلکه در تمام نقاط شهرستانهای میامی و شاهرود شبهای متعدد مراسم مختلفی برگزار میشود در نتیجه باید مراقبت بیشتری کرد زیرا امکان اشاعه ویروس طی دو دهه عزاداری و روضه خوانی در بسیاری خانهها، مساجد و در تمام کوچهها و خیابانها وجود دارد لذا نگرانی ما در زمینه اشاعه این ویروس بسیار جدی است.
به گزارش خبرنگار مهر، استان سمنان دارای دو دانشگاه علوم پزشکی در شاهرود و سمنان است، روز گذشته رئیس دانشگاه علوم پزشکی سمنان نیز خبر از بستری یک هزار و ۲۰۰ نفر بیماری کرونایی در سمنان داده بود.
نظر شما