به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام والمسلمین سعید روستا آزاد در گفت و گو با خبرنگار ما با اشاره به اهمیت گرامیداشت ایام عزاداری محرم اظهار داشت: موضوع محرم و پاسداشت حضرت سید الشهدا (ع) جز جدانشدنی حیات فردی و اجتماعی مسلمانان و مردم عزیز ایران اسلامی است.
وی پاسداشت حضرت سید الشهدا (ع) را از عوامل مهم انسجام اسلامی در ایران اسلامی است، گفت: بر اساس گزارشها و نظرسنجیهای متعدد، بیش از ۷۰ درصد مردم ایران به لحاظ مالی در مراسم امام حسین (ع) مشارکت دارند و این آمار بسیار قابل توجه است و اختصاص به شیعیان هم ندارد و حتی افرادی که مسلمان هم نیستند، علاقه و ارادت خاصی به ساحت قدسی حضرت اباعبدالله (ع) دارند.
معاون فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با بیان اینکه مجالس اباعبدالله (ع) از عوامل مؤثر در حرکتهای اجتماعی خیرخواهانه است، تصریح کرد: این مجالس پیشران حرکتهای خیرخواهانه و کمکهای مؤمنانه است و همه حرکتهایی که در دوران کرونا شاهد بودیم، ریشه در فرهنگ عاشورا دارد و فرهنگ عاشورا از طریق مجالس به مردم منتقل میشود.
وی با اشاره به اینکه همه ما موظف به پاسداشت و گرامیداشت یاد و نام حضرت اباعبدالله (ع) و یاران باوفایشان هستیم، افزود: رعایت نکات بهداشتی، هم امری عقلانی و هم دستور دینی و هم مورد تأکید همه مراجع عظام تقلید است؛ در کتابهای متعددی فرمودند که اگر فردی به خاطر عدم رعایت نکات بهداشتی دیگران را به بیماری واگیردار مبتلا کند، مورد ضمان قرار میگیرد و مدیون است و باید تعهدش را انجام دهد.
حجت الاسلام والمسلمین روستا آزاد با اشاره به نکاتی که مراجع عظام تقلید درباره افراد مبتلا به کرونا و عدم حضور در مجالس بیان کردند، اظهار داشت: اگر کسی مبتلا به ویروس است، حق ورود به مجالس عزاداری را ندارد و عدم توجه به نکات بهداشتی، موحب وهن مجالس اباعبدالله (ع) است.
وی گفت: وجه جمع پاسداشت مجالس سید الشهدا (ع) و توجه به نکات بهداشتی این است که به امر مقام معظم رهبری و پروتکلها و شیوه نامههای ابلاغی عمل کنیم.
معاون فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با بیان اینکه مجالس عزاداری میتواند در فضای باز برگزار شود و به جای شرکت در مجالس بزرگ به تکثیر هیأتها و مجالس خانوادگی تن داده و آن را ترویج دهیم، تصریح کرد: ان شاءالله شاهد شکوه و عظمت مجالس اباعبدالله (ع) باشیم و عزاداران آن حضرت به این بیماری مبتلا نشوند.
وی از کاهش درخواست اعزام مبلغ در ایام محرم خبر داد و افزود: در خصوص وضعیت تبلیغ امسال با همه محدودیتهایی که ویروس کرونا ایجاد کرده، طبیعی است که درخواستهای اعزام مبلغ از سوی نهادهای مختلف از جمله سازمان تبلیغات اسلامی، ستاد ائمه جمعه و… در سراسر کشور به شکل قابل توجهی کاهش پیدا کرده است، زیرا برگزاری مراسم و دعوت از مبلغ، اقتضائات، الزامات و مقدماتی را دارد که با توجه به شرایط موجود، سخت است.
حجت الاسلام والمسلمین روستا آزاد اظهار داشت: برنامههای دفتر تبلیغات اسلامی از قبیل نشستهای مقدماتی تبلیغ، مرتبط با بحثهای اعتقادی در خصوص کرونا و شبهات عزاداری و مسائلی از این دست به صورت مجازی برگزار شد.
وی انتشار آماده سازی ره توشه محرم ۹۹ خبر داد و گفت: امسال نیز همانند سالهای گذشته ره توشهای برای مبلغین تهیه کردیم که امسال به صورت محدود و کاغذی منتشر شد و به لحاظ دیجیتالی نیز در اختیار همه مبلغین سراسر کشور قرار داده شد.
معاون فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم تصریح کرد: هر سال قریب به ۱۲ هزار مبلغ از دفتر تبلیغات اسلامی اعزام میشدند اما امسال تا کنون ۴ هزار نفر ثبت نام شده و احکام را دریافت کردند و پیش بینی میشود که تا پایان مدت زمان ثبت نام، هزار نفر دیگر به این تعداد افزوده خواهند شد.
حجت الاسلام والمسلمین روستاآزاد با اشاره به نحوه اعزام مبلغ اظهار داشت: مبلغین در قالب اعزامهای فردی، نخبگانی و گروهی اعزام میشوند که بخش قابل توجهی از این افراد از دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم و بخشی هم از شعب دفتر تبلیغات اسلامی در اصفهان، مشهد و دیگر شعب و نمایندگیها به رسالت تبلیغی خود عمل خواهند کرد.
وی با تأکید بر استفاده از ظرفیت فضای مجازی برای توسعه و زنده نگه داشتن یاد و نام حضرت اباعبدالله حسین (ع) با بیان اینکه گروههای جهادی و تبلیغی با خلاقیتها، ابتکارها و نوآوریها محرم باشکوهی رقم خواهند زد، خاطرنشان کرد: در حال حاضر گروههای مختلفی نسبت به برگزاری مجالس خانگی و خانوادگی و تلاش برای برگزاری مجالس در فضای باز و فضای مجازی اعلام آمادگی کردند.
نظر شما