۴ شهریور ۱۳۹۹، ۱۲:۱۶

با پیام وزیر بهداشت معرفی شدند؛

برگزیدگان مسابقه کارتون «ما کرونا را شکست می‌دهیم»/اختتامیه مجازی

برگزیدگان مسابقه کارتون «ما کرونا را شکست می‌دهیم»/اختتامیه مجازی

مسابقه بین‌المللی کارتون «ما کرونا را شکست می‌دهیم» شب گذشته ۳ شهریورماه با معرفی برگزیدگان و پیام وزیر بهداشت به کار خود پایان داد.

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم پایانی معرفی برگزیدگان مسابقه بین‌المللی کارتون «ما کرونا را شکست می‌دهیم» شب گذشته ۳ شهریورماه با اعلام برگزیدگان و قرائت پیام سعید نمکی وزیر بهداشت و سیدمسعود شجاعی طباطبایی دبیر این مسابقه بین‌المللی برگزار شد.

بر این اساس، در متن پیام سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی آمده است:

«هنر شیوه‌ای از بیان زیبایی در درون احوالات و احساسات پاک انسانی ست. هنر از دیر باز در ایران زمین با حسن و عشق و خلق نیکو عجین بوده و این پیوند با زیبایی قرن‌هاست که جزئی جدایی ناپذیر از تجربه زیستی مردمان این اقلیم پهناور است. امروزه توان فرهنگی یک ملت در ایجاد دوام و قوام ماهوی آن بر کسی پوشیده نیست. گرچه همه ملت‌های جهان از پشتوانه فرهنگی خود بهره می‌برند اما خورشید تابان فرهنگ ایرانیان قرن‌هاست که با انسانیت و انسان دوستی اصیل خود، همواره مروج عشق و دوستی در جهان بوده و خواهد بود.

ریشه‌های فرهنگ غنی و پرصلابت ایران زمین که با اندیشه اسلامی و تعالیم و تراوشات فرهنگی آن آبیاری می‌شود همواره تأمین سلامت جسم و جان بشر را اولویت و رسالت خود پنداشته و گستره‌ای وسیع و لطیف از آموزه‌های انسانی را برای ایران عزیز به ارمغان آورده است. گذری بر مصائب تاریخ بشری، نشان می‌دهد که بسیاری از کژی‌ها و بدسگالی‌ها، ناشی از دوری انسان از اخلاق و فرهنگ و انسانیت است؛ و چنین است که هرکجا علم از اخلاق و فرهنگ تهی گردد، پای علم گلوی انسانیت را می‌فشارد و فتنه‌ای تازه رقم می‌خورد.

بی گمان؛ شیوع ویروس کرونا در جهان به انسان و جوامع انسانی ثابت کرد که راه شکست این ویروس منحوس نه قدرت سیاسی و قدرت اقتصادی است و نه تفکرات نژادپرستانه رایج در بعضی از فرهنگ‌های سیاست زده غربی، بلکه راه رهایی از آن تنها ارتقای فرهنگی جامعه به ویژه فرهنگ سلامت و اخلاق سلامت است و بی گمان برای توسعه‌ی فرهنگ انسانی یکی از راه‌های میانبر و اثر بخش، زبان صریح و جهان شمول هنر است.

مسابقه بین‌المللی کارتون «ما کرونا را شکست می‌دهیم» به عنوان بزرگ‌ترین رویداد هنری جهان با موضوع ویروس کرونا در بحبوحه مقابله جهانی با این ویروس توانست به خوبی در میان هنرمندان و مردمان وحشت زده جهان ایجاد ارتباط نماید و برقراری این ارتباط موجبات انبساط خاطر مردمان جهان و ترویج روحیه دستگیری از طریق مشاهده آثار فاخر خلق شده را فراهم کند. حضور و مشارکت هنرمندان از ۸۸ کشور دنیا ثابت کرد که عبور از سختی‌ها در تمام عرصه‌ها تنها در وحدت و نوع دوستی ساکنان زمین خلاصه می‌شود.

شایسته است که از تلاش‌های تمامی دست‌اندرکاران این رویداد عظیم در مجموعه بزرگ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، حوزه هنری و دیگر سازمان‌ها که این اتفاق بزرگ را همراهی کردند، سپاسگزاری کنم.»

گزارش دبیر رویداد

همچنین، سیدمسعود شجاعی طباطبایی دبیر مسابقه بین‌المللی کارتون «ما کرونا را شکست می‌دهیم» نیز با ارائه گزارشی از روند اعلام فراخوان تا داوری آثار گفت: فراخوان مسابقه بین‌المللی کارتون و کاریکاتور «ما کرونا را شکست می‌دهیم» تنها چند روز پس از شیوع آن در ایران اطلاع رسانی شد. این مسابقه، چند موضوع را در بر می‌گرفت؛ روحیه بخشی به مردم برای مبارزه با کرونا، توجه و ادای دین نسبت به مدافعان سلامت یعنی پزشکان، پرستاران و کادر درمانی، رعایت مسائل بهداشتی و بخش چهارم هم سیاسی بود.

وی بیان کرد: از همان روزهای اول، استقبال گسترده هنرمندان جهان بی سابقه بود، به طوری که ظرف ۴۰ روز بیش از چهار هزار و ۲۰۰ اثر از ۹۲۳ هنرمند از ۸۸ کشور جهان به دبیرخانه این مسابقه از طریق فضای مجازی رسید. این تعداد، یک آمار بی نظیر در سطح جهان است و حضور هنرمندان جهان در این اتفاق بشردوستانه، ستودنی است.

شجاعی طباطبایی در این باره توضیح داد: این مساله که ایران به عنوان اولین کشور برای بازنمایی موضوع جهانی شیوع ویروس کرونا در عرصه هنر ورود پیدا کرد نیز جای تأمل داشت. نگاهی به آمار شرکت‌کننده‌ها نیز نشان می‌دهد که بیشترین آنها از ایران با ۴۳۶ هنرمند، هنرمندان ترکیه با ۸۳ هنرمند، و در رتبه سوم هنرمندان چینی با ۷۴ هنرمند حضور مؤثری داشتند، در عین حال از آمریکای لاتین این مسابقه شاهد حضور پرتعداد هنرمندان برزیل، کلمبیا و مکزیک بودیم و از اروپا نیز حضور هنرمندان روسیه، صربستان، اسپانیا، اوکراین و ایتالیا بسیار قابل توجه بود، بنابراین با توجه به همین نکته یعنی مشارکت پر تعداد هنرمندان برخی از کشورهای جهان، تیم داوری معرفی شد.

دبیر مسابقه «ما کرونا را شکست می‌دهیم» در پایان درباره تیم داوران این مسابقه گفت: اری اوزبکِ کارتونیست و نویسنده از ترکیه به واسطه سابقه و نگاه مؤثر در عرصه کارتون به عنوان رئیس هیأت داوران انتخاب شد. لیویی وانگ رئیس مسابقه بین‌المللی کارتونUYACC از چین، نیکلاو ورونتسوف کارتونیست و تصویرساز از روسیه و مارسیو لیته کارتونیست و رئیس سایت برزیل کارتون از برزیل و اسپیرو رادولویچ کارتونیست و مسئول انجمن کارتونیست های اروپا در صربستان دیگر اعضای هیأت داوران خارجی این مسابقه را تشکیل دادند. از ایران نیز آقایان محمدحسین نیرومند، بهرام عظیمی و سیدمسعود شجاعی طباطبایی به همراه سلمان مهذبیه به نمایندگی از وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی شیراز کار داوری را انجام دادند.

اعلام برگزیدگان مسابقه

بر این اساس، جوایز اصلی مسابقه کارتون «ما کرونا را شکست می‌دهیم» به شرح زیر اهدا شد:

نفر اول: علی رادمند برنده ۱۵۰۰ یورو به همراه تندیس و لوح تقدیر

نفر دوم: کائو گومز از برزیل برنده ۱۰۰۰ یورو به همراه تندیس و لوح تقدیر

نفر سوم: استفان پرویژن از بلژیک برنده ۵۰۰ یورو به همراه تندیس و لوح تقدیر

همچنین، به دلیل مشارکت ویژه هنرمندان ایرانی به ۷ نفر مبلغ دو میلیون تومان به همراه لوح یادمان و تقدیر نامه اهدا شد که اسامی آنها عبارت است از:

طراوت نیکی، سهیل محمدی، محمود آزادنیا، سجاد رافعی، منصوره دهقانی، علیرضا پاکدل و مهناز یزدانی.

اثر طراوات نیکی

کارتون سهیل محمدی

اثر محمود آزادنیا

کارتون سجاد رافعی

اثر منصوره دهقانی

اثر علیرضا پاکدل

کارتون مهناز یزدانی

جایزه ویژه مردمی این مسابقه نیز شامل دو میلیون تومان به همراه لوح یادمان و تقدیرنامه به مجید امینی اهدا شد.

کتاب نمایشگاه «ما کرونا را شکست می‌دهیم» نیز با مقدمه وزیر بهداشت و به شکل نفیس منتشر شده است که بیش از ۴۳۰ اثر در آن از هنرمندان به چاپ رسیده است.

کد خبر 5007856

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۱۲:۱۰ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۳
      0 0
      کرونا، اژدهایی نیست که تبلیغات هدفمند و مغرضانه جهانی، از یک بیماری معمولی ساخته اند و با مطرح کردن جهشها و سویه های مختلف تلاش میکنند به حیات این اژدهای توخالی تداوم بخشند و زندگی افراد را در بحرانهای بدتر از کرونا گرفتار کنند.