به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب «فرهنگ دوربین» نوشته هالا بلاف با ترجمه رعنا جوادی بهتازگی توسط انتشارات سروش به چاپ چهارم رسیده است.
در اینکتاب نویسنده با ارائه پاسخ مناسب به سؤال عکس چیست؟ که از سؤالات اساسی هر عکاس است، نشان داده عکسها دربردارنده اطلاعات، زیباشناسی و یا احساسات و عواطف هستند و حضور اینعناصر در جذابیت عکسها مؤثر است. عکاسی جزئی از علم و جزئی از ثبت تاریخ است. عکاسی برای تهیه مدارک شخصی، برای فراهمآوردن اسناد اجتماعی و بهعنوان هنر مورد استفاده قرار میگیرد و در همه جنبههای فرهنگ نقش دارد و میتواند برانگیزنده احساسات مثبت یا خلاف آن باشد.
عکسها قدرت قانعکنندگی دارند و سیاست و ایدئولوژی، آگاهانه یا ناآگاهانه در هر عکس حضور دارد. بلاف با توجه به اهمیت و جایگاه عکس، با پاسخگویی به سؤالات ذهنی عکاسان و با چاپ تعدادی عکس سیاه و سفید از بعضی عکاسان معروف، به فهم بهتر مباحث کتاب کمک کرده است.
مطالب کتاب «فرهنگ دوربین» در ۹ بخش تنظیم شدهاند که عناوینشان بهترتیب عبارت است از: عکس چیست، نقش عکس، مسئله زیبایی، عکاسی به منزله حقیقت و دروغ، عکاسی رادیکال، تصویر چهرهها، عکاسی خانوادگی، تق! عمل عکسبرداری و کاربردهای نوین.
مترجم کتاب، آن را اینگونه معرفی میکند:
درسالهای گذشته نظریات مختلفی درباره عکاسی و کاربردهای آن مطرح شده است که این کتاب از جمله مهمترین آنها محسوب میشود. کتاب «فرهنگ دوربین» رسانه عکس را از نظرگاههای مختلف مورد بررسی قرار میدهد. کار عکاسان کلاسیک و معاصر را مورد تجزیه و تحلیل قرار داده، راجع به جایگاه عکس در جامعه بحث میکند. هالا بلاف با تقسیمبندی عکاسی به سه بخش: عکاس هنری، عکاسی مستند و عکاسی شخصی، بحث خود را پیش میبرد و کتاب را با مبحث «عکاسی از خود» خاتمه میدهد.
چاپ چهارم اینکتاب با ۲۰۰ صفحه مصور، شمارگان ۵۰۰ نسخه و قیمت ۳۰ هزار تومان منتشر شده است.
نظر شما