۱۵ شهریور ۱۳۹۹، ۲۳:۲۵

معاون سابق فرماندار شاهرود:

فعالیت معدن بوکسیت تاش از سال ۸۹ غیر قانونی آغاز شد

فعالیت معدن بوکسیت تاش از سال ۸۹ غیر قانونی آغاز شد

شاهرود- معاون سابق فرماندار شاهرود با بیان اینکه فعالیت معدن بوکسیت تاش از سال ۸۹ غیر قانونی آغاز شده است ، گفت: این فعالیت‌ها تخریب قله آبساز و حیات بخش شاهوار را به دنبال داشته است.

به گزارش خبرنگار مهر، گلچهره محمدی عصر شنبه در گردهمایی مردمی حمایت از شاهوار به میزبانی امامزاده محمد (ع) بسطام با حضور گروه‌های مردمی و دوستداران محیط زیست، ضمن بیان اینکه مرکز پژوهش‌های مجلس در سال ۹۷ گزارشی از معدن کاری در شاهوار منتشر کرده که در آن قید شده فعالیت‌های این معدن بر اساس شواهد و مدارک موجود سبب ایجاد چالش‌های جدی زیست محیطی و اجتماعی می‌شود، بیان داشت: مدیرکل صمت استان سمنان ادعا کرده بود که این معدن الزامات را رعایت کرده و این در حالی است که در همان گزارش نیز عنوان شده در تمام نقاط دنیا حتی بوسنی و هرزگوین هم بوکسیت را به روش تونلی استخراج می‌کنند و نه پاک تراشی قله آب ساز و حیات بخش

وی افزود: مسئولان قبل از اینکه شکایت پدر شهید مسعود شهری از معدن‌کاران را بدون توجه، بایگانی کنند لازم است تا حداقل گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس را مطالعه کنند تا بدانند در شاهوار چه اتفاقی رخ داده است، تاکید کرد: بعد از سفری که سرقینی معاون وقت وزارت صمت و سرپرست کنونی وزارت خانه به شاهوار داشت اعلام کرد که در اولین زمان با دو کارشناس زبده مثل محمد درویش و حسین آخانی نشستی را برگزار و مسائل شاهوار را بررسی می‌کنیم اما بد نیست که امروز بگویند این نشست به کجا انجامید؟

خانه باغ‌ها تخریب می‌شوند اما تخریب شاهوار دیده نمی‌شود

معاون سابق فرماندار شاهرود گفت: معدن بوکسیت تاش از سال ۸۹ فعالیت غیر قانونی داشته است زیرا طبق ماده ۲۴ آئین نامه داخلی صمت که معادن نیاز به دریافت مجوز خارج از حوزه چهارگانه محیط زیست را ندارند مصوب سال ۹۲ است پس باید بوکسیت استعلام محیط زیست را دریافت می‌کرده است. از سوی دیگر نخستین شکایات از این معدن از سال ۹۰ عنوان می‌شود و در سال ۹۷ نیز کمیته معادن استان الزاماتی را بیان می‌کند که معدن مکلف به اجرای آنها می‌شود اما به اذعان خود مسئولان، شرکت آلومینا به هیچیک از تعهدات خود در آن سال عمل نکرده است لذا باید پرسید یک شرکت چند سال مهلت می‌خواهد تا تعهداتش را اجرایی کند؟ چرا صنعت معدن استان سمنان به متخلف جایزه می‌دهد؟

محمدی ضمن بیان اینکه شکایت منابع طبیعی استان سمنان از معدن بوکسیت به دلیل تصرف عدوانی اراضی ملی موجود است، ابراز داشت: چطور وقتی مردم یک خانه باغ چند متری در زمین خود می‌سازند دستگاه قضائی و مسئولان به سرعت آن را تخریب می‌کنند مانند آنچه هفته گذشته در بسطام شاهد آن بودیم اما هکتارها هکتار اراضی ملی تصرف عدوانی می‌شوند اما دستگاه قضائی هیچ عکس العملی نشان نمی‌دهد؟

وی با بیان اینکه هیچ رسانه شاهرودی نیست که در موافقت معدن سخن بگوید، گفت: برخی در رسانه‌های استیجاری درباره معدن مسائلی مطرح کرده‌اند اما خودشان هم اذعان دارند که نقش انفجارها در منابع آبی نیازمند مطالعه بیشتر است این یعنی می‌خواهند از زیر بار مسئولیتی که دارند خود را رها کنند ما اعلام کرده‌ایم کسانی که اسناد موافقت معدن را امضا می‌کنند باید مسئولیت عواقب آن را نیز بپذیرند.

این عضو کمیته موثران شاهرود با بیان اینکه خود کارشناسان استخدام شده معدن می‌گویند میزان بارندگی در شاهوار سالانه ۵۱۸ میلیمتر است لذا مسئولان استان سمنان بگویند در کجای این استان خشک چنین میزان بارندگی وجود دارد؟ افزود: شاهوار با چنین حجم آب و بارندگی چرا باید مورد تخریب قرار گیرد؟

حیات شاهرود فدای سود بیشتر یک شرکت دولتی

دبیر جمعیت دیده‌بان طبیعت نیز در این مراسم ضمن بیان اینکه میلیاردها تومان در همین استان سمنان که یکی از خشک‌ترین استان‌های کشور است، صرف پروژه‌های آب می‌شود اما شاهوار که کانون آب ساز شرق استان محسوب می‌شود به راحتی مورد تخریب قرار می‌گیرد، گفت: شاهوار بزرگترین کانون آب ساز است اما سوال ما از مسئولان استان سمنان این است که تخریب این منبع عظیم آب باید تا کی ادامه یابد؟

امیرحسین ولیان با بیان اینکه مردم در گروه‌های مختلف در کنار امامان جمعه خود ایستاده‌اند و به دنبال پایان تخریب‌ها در شاهوار هستند، گفت: چطور می‌شود که دادستان مرکز استان سمنان به شاهوار می‌رود تا تخریب‌ها را مشاهده کند اما هیچکس به‌جز مسئولان معدن همراه او نیست؟ ما از قوه قضائیه گلایه داریم زیرا اگر قرار است قضاوتی صورت گیرد باید صحبت‌های دو طرف شنیده شود مسلماً وقتی یک طرف داستان حضور داشته باشد، ماجرا به گونه‌ای دیگر رقم می‌خورد.

وی افزود: معدن بوکسیت تاش یک و نیم درصد کل بوکسیت مورد نیاز کشور را تأمین می‌کند از سوی دیگر معدن دیگری در میامی وجود دارد که به بهانه دو درصد خلوص کمتر از آن بهره‌برداری نمی‌شود یعنی جان و مال و منابع آبی مردم شاهرود اندازه دو درصد سود یک شرکت می‌ارزد؟ این کجای عدالت است که حیات ۳۰۰ هزار نفر در یک سرزمین با تمدن چند هزار ساله باید فدای سود یک شرکت دولتی شود؟

کد خبر 5016400

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha