به گزارش خبرگزاری مهر، «بهای حقیقت: چگونه پول بر هنجارهای علم تأثیر میگذارد؟» عنوان اثر تازهای است که به قلم دیوید بنجامین رسنیک و با ترجمه طالب جابری منتشر شده است. این کتاب که ترجمه فارسی آن برای نخستین بار منتشر میشود، از مجموعه «اخلاق عملی و حرفهای» انتشارات دانشگاه آکسفورد است.
رسنیک که آثار متعددی در زمینه اخلاق علمی به چاپ رسانده، در این اثر میکوشد به مقوله روابط مالی و اقتصادی حاکم بر هنجارهای تولید علم بپردازد. این نویسنده در مقدمه «بهای حقیقت» علم را به مثابه یک «کسبوکار» تلقی میکند که به اعتقاد او، «مانند هر کسبوکار دیگری تحت تأثیر نیروهای اقتصادی و منافع مالی قرار دارد.»
رسنیک در فصل نخست کتاب خود مقدمهای را درباره اقتصاد علم مدرن مطرح میسازد و در فصلهای بعدی به مبانی بحث خود با محوریت هنجارهای علم و عینیت علمی میپردازد. پول و هنجارهای علم، تضاد منافع، مالکیت فکری، انتشار اثر و تأمین بودجه پژوهش از جمله عناوینی است که در فصلهای مختلف بهای حقیقت، توجه نویسنده را جلب کرده است. رسنیک در پایان با توجه به مباحث مطرحشده، توصیههایی را در راستای بهبود مدیریت پیوند میان پژوهش علمی و منافع اقتصادی مطرح کرده است.
رسنیک نویسنده آثار متعددی از جمله «اخلاق سلامت محیطزیست»، «اخلاق علم»، «انجام مسئولانه پژوهش»، «اخلاق پژوهش روی سوژههای انسانی» و «سیاست بازی با علم» است. ترجمه «اخلاق علم» این نویسنده پیش از این توسط دفتر نشر معارف (وابسته به نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها) منتشر شده است.
بهای حقیقت در چارچوب مجموعه «اخلاق حرفهای» سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی منتشر میشود. از این مجموعه پیشتر آثاری همچون «اخلاق در فناوری شبیه سازی انسان»، «اخلاق تدریس»، «سایهنویسی و اخلاق اصالت» و «به سوی دانشگاه فضیلتمند» منتشر شده است.
این اثر با ترجمه روان طالب جابری روانه بازار نشر شده است. از این مترجم پیشتر آثار دیگری نظیر «هستی و زبان در اندیشۀ هایدگر»، «جهان و زبان در اندیشه ویتگنشتاین»، «اصل بنیاد» و «مبانی علم حساب: پژوهشی منطقی-ریاضیاتی درباره مفهوم عدد» به چاپ رسیده است.
کتاب بهای حقیقت در ۳۸۵ صفحه و ۹ فصل در قطع وزیری توسط سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی با قیمت ۶۵۰ هزار ریال منتشر شده است. علاقهمندان برای تهیه این اثر میتوانند به فروشگاه سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی به آدرس تهران، خیابان انقلاب، خیابان فخررازی، تقاطع ژاندارمری، ساختمان منشور دانش، طبقه همکف، پلاک ۶ مراجعه کنند و یا با شماره تلفن ۰۲۱۶۶۴۸۷۶۲۵ تماس بگیرند.
نظر شما