به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، این حسگرهای فیبری تولید شده با چاپگر سه بعدی تا حدی کوچک هستند که با چشم غیرمسلح قابل دیدن نیستند.
این فیبرها در قالب حسگرهای تنفسی قابل حمل نیز قابل استفاده بوده و از آنها میتوان برای تولید حسگرهای ارزان قیمت دیگری نیز با کاربردهای گوناگون استفاده کرد.
برای تولید این حسگرهای از جنس فیبر از پلیمرهای نیمه هادی از جنس نقره استفاده میشود. قطر این پلیمرها تنها چند میکرومتر است که ۱۰۰ برابر باریکتر از موی سر انسان است. با نصب این حسگر بر روی ماسکهای طبی میتوان از آن برای کنترل نحوه تنفس افرادی که بیماریهای تنفسی دارند، استفاده کرد.
از جمله موارد قابل کشف با این حسگرها میتوان به تنفس سریع، تنگی نفس و سرفه اشاره کرد که هر یک میتوانند نشانهای از ابتلای افراد به بیماریهای مختلف باشند.
همچنین میتوان این حسگرها را بر روی ماسکهای طبی مختلف و از جمله ماسک N۹۵ نصب کرد تا از نشت یا عدم نشت آنها مطمئن شد و در صورت نشت این ماسکها را تعویض کرد تا جلوی ابتلای پزشکان، پرستاران و غیره به بیماریهای خطرناکی مانند کرونا گرفته شود.
با توجه به هزینه پایین تولید، سبک بودن و سهولت استفاده انتظار میرود استفاده از این حسگر در آینده نزدیک به طور عمومی در مراکز بهداشتی و درمانی آغاز شود.
نظر شما