خبرگزاری مهر - گروه استانها؛ ۱۹ مهر ماه سال ۹۱ خراسان شمالی غرق در هیجان بود؛ هیجانی پر استرس، جذاب و به یاد ماندنی. در این روز خاص رهبر انقلاب، وارد خراسان شمالی شد و این استان را از حضور خود بهره مند ساخت. حضوری با برکت که ورای موضوعات زیرساختی، در حوزههای فرهنگی نیز مطالب بسیار مهمی را برای اسلام، ایران و خراسان شمالی مطرح کردند.
اینک پس از گذشت ۸ سال از آن روز با عظمت برای خراسان شمالی، مدیران به ارائه میزان دریافت بودجه و بررسی مسائل عمرانی اکتفا میکنند و خبری از موضوعات فرهنگی مطروحه نیست. موضوعاتی که هر کدام یک باب برای ایجاد تحول در فرهنگ دینی ایرانیان است.
حضرت آیت الله خامنهای برای خراسان شمالی نیز نسخههای فراوانی داد؛ از نسخههای فرهنگی و اجتماعی گرفته تا موضوعات اقتصادی که بررسی آنها نیازمند چندین میزگرد و کرسی آزاد اندیشی است؛ نیازمند بررسی دقیق کارشناسی و بیان تحلیل است؛ اتفاقاتی که تاکنون آنچنان در خراسان شمالی رخ نداده.
تشریح تمدن سازی در بین دانشجویان خراسان شمالی
میتوان علمداری این کرسیها و بررسیهای کارشناسی را به دانشجویان استان سپرد. دانشجویانی که خود نیز در مهر ۹۱ با رهبر انقلاب دیدار داشتند و ایشان سخنان بسیار مهمی را در بین آنها بیان کردند.
حضرت آیت الله خامنهای در آن دیدار پر شور و نشاط به تبیین واژه «پیشرفت اسلامی» پرداختند و در این خصوص بیان کردند: پیشرفت دارای ابعادی است؛ و پیشرفت در مفهوم اسلامی با پیشرفت یک بُعدی یا دو بُعدی در فرهنگ غربی متفاوت است؛ چند بُعدی است.
ایشان افزودند: ما اگر پیشرفت همه جانبه را به معنای تمدن سازی نوین اسلامی بگیریم - بالاخره یک مصداق عینی و خارجی برای پیشرفت با مفهوم اسلامی وجود دارد؛ این طور بگوییم که هدف ملت ایران و هدف انقلاب اسلامی، ایجاد یک تمدن نوین اسلامی است؛ این محاسبه درستی است - این تمدن نوین دو بخش دارد: یک بخش، بخش ابزاری است؛ یک بخش دیگر، بخش متنی و اصلی و اساسی است. به هر دو بخش باید رسید.
رهبر انقلاب در ادامه به تشریح تمدن سازی پرداختند و گفتند: تمدن نوین اسلامی - آن چیزی که ما میخواهیم عرضه کنیم - در بخش اصلی، از این چیزها تشکیل میشود؛ اینها متن زندگی است؛ این همان چیزی است که در اصطلاح اسلامی به آن میگویند: عقل معاش. عقل معاش، فقط به معنای پول در آوردن و پول خرج کردن نیست، که چگونه پول در بیاوریم، چگونه پول خرج کنیم.
امام خامنهای نکات بسیار ارزنده و راهبردی را در دیدار دانشجویان خراسان شمالی مطرح کردند (متن کامل سخنان رهبر انقلاب را اینجا بخوانید). موضوعاتی که تاکنون به ندرت به تشریح پرداختند و این موضوع نشان دهنده آن است که جوانان و نخبگان، در هر جا و نقطه از کشور میتوانند برای ایجاد تمدن اسلامی قدم بردارند؛ نباید فقط منتظر نخبگان تهران و اصفهان و مشهد ماند تا آنها حرکتی کنند.
دانشجویان بدون سانسور نظرات خود را مطرح کردند
اما در آن دیدار خاص که در اذهان تمام دانشجویان آن زمان نقش بسته است، نخبگان و دانشجویان نیز نکاتی برای عرضه داشتند.
محمود رضا یزدانی، مسئول سابق بسیج دانشجویی خراسان شمالی که عهده دار هماهنگی آن جلسه بود در گفتگو با مهر اظهار کرد: تمام مدت خدمتم یک طرف و آن ۴۰ روزی که بنده متولی آن برنامه بودم، یک طرف؛ خندهای که بر لبان امام ما نشست و نشان از پویا و پرمغز بودن جلسه داشت، بسیار لذت بخش بود.
وی در ادامه به سخنان راهبردی و مهم رهبر انقلاب در آن روز اشاره کرد و افزود: تقریباً ۴۰ روز کار شناسایی، مصاحبه، بررسی و هماهنگی نخبگان را در دستور داشتیم و نهایتاً به آن رسیدیم که ۱۱ نفر در محضر رهبر انقلاب صحبت کنند؛ اما در همانجا اتفاقی رخ داد که مجبور شدیم ۶ نفر را حذف کنیم؛ با این حال سخنان بسیار پرمحتوا و جذاب بود.
یزدانی در ادامه از آزادی دانشجویان برای بیان نظرات خود بدون هیچ گونه سانسوری خبر داد و گفت: البته با دانشجویان منتخب هماهنگ کرده بودیم که هر فرد در چه حوزهای صحبت کند تا تمام دغدغهها پوشش داده شود.
وی افزود: در نهایت لیستی را برای مدیر اجرایی دفتر رهبر انقلاب بردم اما گفتند با توجه به زمانی که داریم، ممکن نیست همه افراد صحبت کنند و باید ۵ نفر انتخاب شوند و این اتفاق ناراحت کنندهای برای ۶ نفر دیگر بود که این افراد گریهکنان نزد بنده و امام جمعه آمدند.
یزدانی در انتها گفت: استرسها و هیجانات آن مدت بسیار برایم جذاب بود؛ در پایان نیز از مقام معظم رهبری یک چفیه و انگشتر هدیه گرفتم که بسیار خوشحال شدم.
رهبر انقلاب تحلیل دانشجویان در خصوص انتخابات را تأیید کردند
میلاد حسین پور، یکی از دانشجویانی بود که در آن دیدار نزد رهبر انقلاب صحبت کرد. او میگوید: من آن دوران ترم ۳ بودم که بنا شد به نیابت از تشکل بسیج دانشجویی فردی انتخاب شود؛ آن زمان افراد باتجربه و سابقهای نیز در مجموعه حاضر بودند که برای انتخاب آن فرد بین ۵ نفر قرعه کشی کردیم و من قرعه را برداشتم و نام خودم روی آن قرعه نوشته شده بود.
این دانشجو ادامه داد: آن موقع برخی کاندیداها تبلیغات زودهنگام و غیر قانونی انجام میدادند که بعضاً مسئولیت نیز داشتند که در محضر رهبر معظم انقلاب همین مسئله را به آنان تذکر دادیم که مبادا جاذبه انتخابات آنها را از خدمت به مردم غافل کند.
وی میگوید: در ادامه یک گزارش کوتاه از اردوهای جهادی دانشجویان استان در مناطق محروم خراسان شمالی ارائه دادیم که شامل مشکلات عدیده این قشر مستضعف در گوشه کنار استان بود که بعضاً از ابتداییترین امکانات زندگی محرومند.
حسین پور در خصوص چگونگی نگارش متن نیز گفت: متن نهایی را خودمان بستیم و حتی به جایی برای تأیید ندادیم؛ تنها محدودیت وقت بود که ۵ دقیقه تعیین شد.
حسین پور در انتها گفت: یک لحظه بسیار فراموش نشدنی و یادگاری از آن مراسم برایم ماند و آن لحظهای بود که هنگام ارائه تحلیل در خصوص فضای انتخابات نیم نگاهی به آقا کردم و دیدم ایشان به نشانه تأیید دارند سر مبارکشان را تکان میدهند و خرسند هستند؛ همچنین در لا به لای سخنان خود بسیاری از حرفهای دانشجویان را تأیید کردند.
اینک پس از ۸ سال بار دیگر نیاز است دانشجویان دیروز و امروز دور هم جمع شوند و به دور از گزارشهای آماری مسئولان، به بازخوانی سخنان رهبر انقلاب بپردازند تا راه کاریهای برون رفت از مشکلات در سطح استان و کشور را احصا کنند.
نظر شما