حسین مسافرآستانه دبیر سی و نهمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر درباره وضعیت برگزاری بخش بینالملل این دوره از جشنواره با توجه به شرایط کرونایی موجود در جهان، به خبرنگار مهر گفت: در دوره سی و نهم جشنواره تئاتر فجر بخش بینالملل وجود ندارد زیرا اکثر کمپانیهای تئاتر در کشورهای مختلف دنیا تعطیل هستند. بینالمللی بودن تعریفی دارد و باید همه وجوهش نیز وجود داشته باشد که این امر در شرایط کنونی میسر نیست.
وی ادامه داد: ارتباط بینالمللی تا حدی وجود دارد و شاید به برگزاری ورک شاپ و حتی اجرای یک یا ۲ اثر در جشنواره سی و نهم ختم شود، ولی اینها نمیتواند به معنای بینالمللی بودن این دوره از جشنواره باشد.
مسافرآستانه درباره وضعیت بخشهای داخلی جشنواره سی و نهم با توجه به شرایط نامناسب اجراها و همچنین روند تولید تئاتر، یادآور شد: از سال ۸۴ به بعد جشنواره تئاتر فجر برآیند وضعیت سال تئاتر کشور بوده است در حالی که قبل از آن جشنواره به تولید آثار یک سال آینده تئاتر میپرداخت. با مدل قبلی، برگزاری جشنواره معنایی نداشت زیرا جشنواره تئاتر فجر باید برآیند بهترین کارهایی باشد که در طول سال اجرا میشوند.
دبیر سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر تأکید کرد: طبیعتاً در شرایط کرونایی وضعیت تولید و اجرای آثار نمایشی مناسب نیست و جشنواره نیز با توجه به وضعیت موجود سال ۹۹ برگزار میشود. به همین دلیل نباید جشنواره سی و نهم را با دورههای قبلی مقایسه کرد و باید وضعیت موجود در سال جاری را مدنظر قرار داد.
وی درباره اینکه آیا احتمال جدایی بخش بینالملل جشنواره تئاتر فجر و برگزاری آن به صورت مستقل وجود دارد یا نه، اظهار کرد: فعلاً در این خصوص بحثی در شورای سیاستگذاری جشنواره و بین مدیران و مسئولان مطرح نیست.
مسافرآستانه در بخش پایانی سخنان خود درباره وضعیت بودجه جشنواره سی و نهم نسبت به دوره سی و هشتم تصریح کرد: طبیعتاً بودجه جشنواره بر اساس برنامههای آن تصویب میشود. ما در دوره سی و نهم بخشهایی را حذف کردیم و در عین حال بخشهایی نیز به جشنواره اضافه شد. برآیند کلی این است که بودجه این دوره نیز در حد سی و هشتمین جشنواره تئاتر فجر باشد.
نظر شما