علیرضا حاج علی بیگی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در استان مرکزی ۱۸۰ تا ۲۰۰ مرکز قرآنی وجود دارد که با توجه به شیوع کرونا همانند بسیاری از صنوفمتحمل خسارت شدند و تاکنون آن طور که انتظار میرفت مورد حمایت قرار نگرفتند.
وی ادامه داد: اخیراً بنا به اعلام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مؤسسات و فعالان فرهنگی حوزه قرآن و عترت بسته به نوع فعالیت خود میتوانند تا پایان آبان ماه با مراجعه به سایت www.tohfeh.gov.ir نسبت به ثبت نام دریافت تسهیلات قرض الحسنه از مبلغ حداقل ۱۰ تا ۶۰ میلیون تومان با کارمزد چهار درصد اقدام کنند.
معاون امور فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی با اشاره به آسیبهای وارد آمده ناشی از کرونا به مؤسسات قرآنی استان مرکزی بیان کرد: بسیاری از مؤسسات قرآنی با وجود کرونا دچار مشکل شدند به نحوی که تعداد قرآن آموزان آنها کاهش پیدا کرد.
به گفته وی با توجه به اینکه مؤسسات قرآنی بیشتر کلاسهای حضوری برگزار میکردند، سابقه برگزاری کلاس در فضای مجازی را نداشتند اما اکنون با توجه به شرایط کرونا به مرور در فضای مجازی آموزشها را ادامه میدهند.
حاج علی بیگی گفت: کرونا آسیب دیگری بر مؤسسات قرآنی وارد ساخت به طوری که بیشتر این مؤسسات استیجاری هستند و مدیران آنها با وجود تعطیلی این مراکز و عدم امکان برگزاری کلاسهای حضوری بایستی اجاره بهای سنگینی را پرداخت کنند و اخیراً به آنها اعلام شده که میتوانند با ثبت نام در سامانه مذکور از تسهیلات حمایتی کرونا استفاده کنند، البته این گونه راه حلها بیشتر جنبه مسکن گونه دارد و آسیب این مؤسسات جدی تراست.
وی گفت: مراکز قرآنی، فرهنگی و هنری در حوزههای خود خدمت ارائه میکنند و مراکزی هستند که درآمد چندانی ندارند و در شرایط کرونا متحمل خسارات بسیار جدی شدند و انتظار میرود در وهله نخست خود قرآنیان از ظرفیت فضای مجازی و بهره گیری از پتانسیل یکدیگر برای عبور از این بحران استفاده کنند.
نظر شما