امروز انجام شد؛

توافق ریاض و بغداد برای همکاری در ۱۳ زمینه از جمله امنیتی

توافق ریاض و بغداد برای همکاری در ۱۳ زمینه از جمله امنیتی

عربستان سعودی و عراق در راستای توسعه همکاری‌های مشترک در ۱۳ زمینه از جمله امنیتی و نظامی توافق کردند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بغداد الیوم، عربستان سعودی و عراق در راستای توسعه همکاری‌های مشترک در ۱۳ زمینه توافق کردند.

کمیته سیاسی-امنیتی-نظامی شورای هماهنگی عراق و عربستان سعودی نشست خود را به ریاست «فؤاد حسین» وزیر خارجه عراق و «فیصل بن فرحان» همتای سعودی او و با حضور اعضای کمیته یادشده به صورت ویدئوکنفرانسی برگزار کرد.

وزارت خارجه عراق در بیانیه‌ای اعلام کرد که طرفین در ۱۳ زمینه شامل موارد زیر توافق کردند؛

-ادامه همکاری و هماهنگی در موضوعات سیاسی، امنیتی و نظامی

-کار بر روی ایجاد یک چشم انداز مشترک برای مهمترین موضوعات مورد توجه دو کشور در زمینه‌های مختلف

-ارائه حمایت برای افتتاح وابسته تجاری عربستان در بغداد

-تسریع در گشودن گذرگاه مرزی عرعر با توجه به اهمیت آن برای تقویت همکاری تجاری میان دو کشور

-تسهیل اقدامات مربوط به مجوزهای ورود بازرگانان دو کشور

-بررسی امکان امضای تفاهم نامه برای معافیت دارندگان گذرنامه‌های دیپلماتیک، خدماتی و ویژه از ویزای ورود به هر دو کشور، به استثنای فصل حج

- رایزنی و هماهنگی در مورد پشتیبانی متقابل در مجامع بین المللی

-تقویت همکاری امنیتی و اطلاعاتی در زمینه امور جنایی و قاچاق

-تسریع در امضای تفاهم نامه امنیتی میان وزارت کشور عراق و عربستان

همکاری در زمینه‌های نظامی از طریق برگزاری رزمایش مشترک در چارچوب تفاهم نامه نظامی میان دو کشور و افتتاح وابسته نظامی در دو کشور و تبادل دوره‌های تمرینی و آموزشی و کارشناسی در زمینه‌های مطالعاتی و برنامه ریزی راهبردی

-ادامه حمایت از تلاش‌های عراق با همکاری ائتلاف بین المللی در مبارزه با داعش

-تلاش برای ایجاد یک چشم انداز مشترک در قبال موضوعات منطقه شامل فلسطین، سوریه، ترکیه، لیبی و یمن

-تامین حمایت از مسیر تجاری ارتباطی میان دو کشور

این در حالی است که عراقی ها مخالف همکاری بغداد با ریاض هستند. اخیرا،شمار زیادی از شیوخ و شخصیت‌های برجسته استان کربلاء، طی کنفرانسی که در مهمانسرای شیخ «عادل مکی آل جباس» شیخ قبیله بنی حسن برگزار شد، حضور یافتند و اعلام کردند که به منظور محکوم کردن دخالت‌های عربستان سعودی در اراضی عراق به بهانه سرمایه‌گذاری گرد هم آمده‌اند.

بنا بر این گزارش، حاضران در این کنفرانس تاکید کردند که طرح عربستان مبنی بر سرمایه‌گذاری در اراضی عراق یک طرح استعماری است و سایر طیف‌ها و گروه‌های عراقی نیز باید این اقدام را محکوم کنند و مقابل آن بایستند.

آنها تاکید کردند: کلیه شیوخ عراق و گروه‌های سیاسی باید با روند ورود شرکت‌های سعودی به بهانه سرمایه‌گذاری در خاک عراق مقابله کنند زیرا این روند به ضرر سرنوشت عراق و عراقی‌ها است. اگر این توافق حتی یک گام در مسیر اجرا، پیش رود، ما مقابل آن خواهیم ایستاد و با برگزاری تظاهرات از اجرای آن جلوگیری می‌کنیم.

«قیس الخزعلی» رئیس جنبش «عصائب اهل الحق» عراق از نخستین افرادی بود که درباره اجرای پروژه سعودی‌ها در جنوب عراق هشدار داد و یک هفته پیش (۱۰ آبان) از تقلای عربستان سعودی برای تسلط بر مناطقی از استان‌های عراق به بهانه سرمایه‌گذاری خبر داد و از دانشگاهیان، دانشجویان، بزرگان، شیوخ عشایر، گروه‌ها و شخصیت‌های سیاسی و ملی عراق خواست این پروژه را رد و اجازه اجرای آن را ندهند.

وی تصریح کرد: ما تلاش‌های نظام سعودی در تسلط بر مناطق وسیعی از اراضی استان‌های الانبار، النجف، المثنی و البصره به بهانه سرمایه گذاری را رد می‌کنیم.»

پس از او سایر نمایندگان و شخصیت‌های سیاسی عراقی، همچون «عباس العطافی» عضو کمیسیون خدمات پارلمان عراق، «رسول راضی» از رهبران ائتلاف دولت قانون به ریاست «نوری المالکی» در استان «المثنی» عراق، «حسن سالم» عضو فراکسیون «صادقون» در پارلمان از دیگر افرادی بودند که مخالفت آشکار خود با این طرح عربستان سعودی را اعلام کردند.

مخالفان با پروژه کشاورزی عربستان در جنوب عراق معتقدند که این اقدام تهدیدهای امنیتی بسیار خطرناکی به همراه دارد؛ زیرا توسط رژیمی قرار است عملی شود که سوابق متعددی در آسیب زدن به امنیت و ثبات عراق دارد و ضمن صدور فتواهای تکفیری، صدها انتحاری به عراق فرستاده است و خصومت آن با عراقی‌ها عیان است.

یکی دیگر از دلایل مخالفت با این پروژه، نوع کاشت‌هایی است که قرار است در اراضی جنوب عراق انجام شود و کارشناسان معتقدند که اجرای این پروژه، خسارات اقتصادی سنگینی به ذخایر آب‌ زیرزمینی در مناطق مذکور می‌زند و به هدررفت این آب‌ها منجر خواهد شد. ضمن اینکه اساسا، اقبال سعودی‌ها به ویژه به صحرای «السماوه» در استان «المثنی» عجیب است زیرا این کشور خود دارای اراضی بیابانی وسیعی است و دلیل این اصرار بر سرمایه‌گذاری در این استان سوال‌برانگیز است.

کد خبر 5067677

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha