۲۰ آبان ۱۳۹۹، ۱۰:۲۶

مراسم نکوداشت «مهدی محقق» برگزار می‌شود

مراسم نکوداشت «مهدی محقق» برگزار می‌شود

تماشای خورشید؛ مراسم نکوداشت بنیان‌گذار دایرةالمعارف تشیع، مهدی محقق برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی کمیسیون ملی یونسکو- ایران، این نکوداشت در راستای وظایف کمیسیون ملی یونسکو- ایران در بزرگداشت مروجان علم و فرهنگ و آموزش، صورت می‌پذیرد.

کمیسیون ملی یونسکو- ایران طی سال‌های گذشته با راه‌اندازی برنامه‌ای به‌نام تماشای خورشید، ثابت‌قدمی و تلاش نام‌آوران حوزه فکر، قلم، اندیشه و هنر را همواره گرامی داشته است.

در سال ۱۳۹۷ در مراسمی باشکوه، استاد محمدعلی موحد مولوی‌پژوه در نخستین برنامه تماشای خورشید تجلیل و نشان عالی کمیسیون ملی یونسکو- ایران در دانشگاه تهران به این استاد اهدا شد. در تیر ۱۳۹۸، استاد یدالله کابلی خوانساری اسطوره خط شکسته ایران از سوی کمیسیون ملی یونسکو در دومین مراسم تماشای خورشید در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران مورد تجلیل قرار گرفت.

آبان امسال نیز در سومین مراسم تماشای خورشید با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری دکتر منصور غلامی، دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو- ایران دکتر حجت‌الله ایوبی و رئیس دانشگاه تهران دکتر محمود نیلی احمدآبادی از استاد مهدی محقق چهره نامدار علم و فرهنگ ایران، تجلیل خواهد شد. همچنین در این رویداد از نشان عالی کمیسیون ملی یونسکو- ایران ویژه استاد محقق و تمبر یادمان نکوداشت هفت دهه خدمات فرهنگی و ادبی استاد رونمایی می‌شود.

همچنین در این مراسم از مجموعه داستان‌های الهام‌گرفته از آثار و اندیشه فیلسوف بزرگ ایرانی- اسلامی شیخ شهاب‌الدین سهروردی، تألیف فریدون عموزاده خلیلی نویسنده و پژوهشگر، رونمایی و تندیس این اندیشمند بزرگ به شهر سهرورد تقدیم می‌شود.

بزرگداشت این استاد، ساعت ۱۰ روز یکشنبه ۲۵ آبان ۱۳۹۹ به شکل بسیار محدود و با رعایت حداکثری شیوه‌نامه‌های بهداشتی در تالار وحدت تهران برگزار می‌شود و اساتید درباره مهدی محقق سخن می‌گویند.

مهدی محقق متولد ۱۰ بهمن ۱۳۰۸ خورشیدی، بنیان‌گذار دایره‌المعارف تشیع و عضو سابق هیئت امنای بنیاد دایره‌المعارف اسلامی، نویسنده، علامه، ادیب، فقیه، مجتهد، نسخه‌پژوه و پژوهشگر تاریخ پزشکی اسلامی، مصحح و شارح کتب ادبی و فلسفی و فقهی و استاد دانشگاه تهران است که جوایز و افتخارات بسیاری از جمله درجه استاد ممتاز فلسفه اسلامی از سوی مؤسسه بین‌المللی اندیشه و تمدن اسلامی کوالالامپور مالزی در سال ۱۹۹۳، نشان درجه یک ادب فارسی در سال ۱۳۸۲ و جایزه بنیاد البرز به‌عنوان دانشمند برتر در سال ۱۳۹۳ را کسب و دریافت کرده است.

در این مراسم تنی چند از بزرگان و اساتید همچون محمدعلی موحد (به‌شکل مجازی) حضور دارند.

کد خبر 5067961

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha