به گزارش خبرنگارمهر، علیرضا رزم حسینی پیش از ظهر شنبه در نشست بررسی موانع و مشکلات ترخیص کالاهای اساسی و مواد اولیه در بنادر و گمرکات که در سالن جلسات بندر شهید رجایی برگزار شد، بیان داشت: کالاهایی که مدتها در گمرکات و بنادر کشور مانده بود بر اساس بخشنامه دولت در حال رفع مشکل است. هدف از سفر به بندرعباس ارزیابی اجرای ابلاغیه دولت برای ترخیص کالا بود.
وی عنوان کرد: هم اکنون بر اساس آمار مسئولان گمرک ایران و بنادر و دریانوردی از مجموع هشت میلیون و ۳۰۰ هزار تن کالا در بنادر شهید رجایی، شهید باهنر، امام خمینی، نوشهر و امیرآباد حدود ۸۰۰ هزار تن از کالاهای اساسی ترخیص شده است و سه میلیون و ۵۰۰ هزار تن از کالاهای اساسی در حال ترخیص است.
رزم حسینی خاطرنشان کرد: چهار میلیون تن مواد اولیه کارخانجات و کالاهای تولیدی که مورد نیاز خط تولید کارخانجات کشور است در حال طی کردن مراحل ترخیص از گمرکات کشور است. با این حرکت خوبی که در کشور شکل گرفته است امیدواریم این روند ادامه پیدا کند.
وی تاکید کرد: البته طبق مقررات اعلام شده کسانی که نیاز به ارز ندارند و از طرق مختلف ارز مورد نیاز را تأمین کردهاند و در اظهارنامه هم اعلام میکنند برای آنها هم امکان ترخیص کالا وجود دارد و خوشبختانه در قیمت ارز داخلی هم تأثیری نخواهد گذاشت. این سیاست میان وزارت اقتصاد، وزارت صنعت، معدن و تجارت، بانک مرکزی و وزارت جهاد کشاورزی با دستور رئیس جمهور اتخاذ شده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اهمیت سامانه جامع تجارت اظهارداشت: سامانه جامع تجارت چندین ماه به صورت آزمایشی فعال شد و دستگاههای اجرایی را به هم مرتبط کرده بود. تجار و بازرگانان میتوانند از این مسیر میتوانند اظهار ثبت سفارش، درخواست ارز، تأمین ارز و ترخیص کالای راحت تری داشته باشند. در ارزیابی صورت گرفته اشکالاتی در این سامانه شناسایی شد که باید هماهنگی بیشتری بین دستگاههای مسئول صورت بگیرد. امیدواریم تا تاریخ نهم آذر ماه ۹۹ طبق ابلاغ رئیس جمهور فعالیت رسمی سامانه جامع تجارت هم آغاز شود.
وی اظهار امیدواری کرد با توجه به شرایط خاص کشور که در یک جنگ اقتصادی قرار داریم و همه باید کمک کنیم تا از این مرحله عبور کنیم، نیاز است تا بروکراسی اداری که به مثابه آفت و مصیبتی که در کشور اقتصاد را هم در محاصره قرار داده است با همکاری تمام دستگاههای مسئول در روان سازی بروکراسی اداری تلاش و کمک کنند.
رزم حسینی افزود: با همت و تلاش دولت بروکراسی اداری در گمرکات و بنادر تا حدودی اصلاح شد و کمک شایانی به ترخیص کالاهای رسوبی در بنادر کرد. در چند ماه آینده آثار این حرکت در اقتصاد ایران خواهد گذاشت. تولید و صادرات افزایش خواهد یافت و با توجه به روان سازی واردات، صادرکنندگان هم رغبت بیشتری برای صادرات کالاهای خود خواهد داشت.
نظر شما