به گزارش خبرنگار مهر، امین قصمی ظهر یکشنبه در نشست خبری با اشاره به توسعه آب شیرین کن ها و تنوع منابع آبی استان، از تحقق وعده آبفا در خصوص کاهش نیاز آبی کلان شهر بندرعباس از منابع شرق استان (سدهای استقلال، شمیل نیان و دشت میناب) خبر داد.
قصمی افزود: با بهره برداری از آب شیرین کن های یکصد هزار متر مکعبی و ۴۰ هزار متر مکعبی فاز نخست آب شیرین کن یک میلیونی غرب بندرعباس، برداشت از سد استقلال و دشت میناب برای تامین آب بندرعباس به میزان ۱۵ میلیون مترمکعب درسال کاهش یافته که این مهم گامی موثر در کمک به احیاء دشت میناب است.
آغاز عملیات اجرایی طرح تامین آب میناب از سد سرنی
وی همچنین از آغاز اجرای طرح تامین آب شهر میناب از تصفیه خانه آب سد سرنی در روزهای آینده خبر داد و گفت: با تکمیل این طرح نیاز آبی شهر میناب که پیش از این به میزان ۱۵ میلیون مترمکعب از طریق چاه ها تامین می شد، تا سال آینده از تصفیه خانه سد سرنی تامین خواهد شد.
مدیرعامل آبفا هرمزگان با بیان اینکه نیاز آبی شهر بندرعباس ۱۰۰ میلیون مترمکعب در سال است که سالانه ۷۰ میلیون متر مکعب آب از سدهای شرق هرمزگان تامین می شود، تصریح کرد: تا پایان امسال ظرفیت تولید آب شیرین کن های یکصدهزار و یک میلیون مترمکعبی بندرعباس به ۵۲ میلیون مترمکعب در سال می رسد.
وی افزود: با این ظرفیت علاوه بر رفع کمبود آب بندرعباس (۳۰ میلیون مترمکعب)، ۲۲ میلیون متر مکعب آب مازاد داریم که با هدف کاهش برداشت آب از دشت میناب و بی نیاز شدن بندرعباس از سد استقلال به منابع آبی شهر بندرعباس اضافه خواهد شد.
قصمی با اشاره به توسعه آب شیرین کن ها در استان، گفت: در حال حاضر ۴۰ سایت آب شیرین کن فعال با ظرفیت سالانه ۶۲ میلیون متر مکعب در هرمزگان در حال بهره برداری است و ۱۰ سایت آب شیرین کن با حجم سالانه ۳۰ میلیون مترمکعب در دست اجرا داریم.
وی اضافه کرد: همچنین سه پروژه آب شیرین کن با حجم تولیدی ۸ میلیون مترمکعب نیز در مرحله انتخاب سرمایه گذار است.
وی آب شیرین کن یک میلیون مترمکعبی غرب بندرعباس را یک ابر پروژه زیرساختی برای استان دانست و گفت: با توجه به ظرفیت قابل توجه این پروژه علاوه بر تامین کمی و کیفی نیاز آبی شهر خمیر، در حال پیگیری تامین نیاز آبی روستاهای شمال بندرعباس و آبرسانی به شهر رویدر و شهر رضوان از طریق خط انتقال آب بندرعباس- کرمان هستیم.
به دنبال حل مسئله آب در بلند مدت هستیم
به گفته قصمی؛ در کنار این دو پروژه بزرگ، ده پروژه آبرسانی از جمله آب شیرین کن سه هزار مترمکعبی باسعیدو و رمچاه قشم، آب شیرین کن های حمیران و ناهنگ در غرب استان و آب شیرین کن های نانگ و سرخون در مرکز استان با هدف ایجاد پایداری در منابع آبی در حال اجراست.
مدیرعامل آبفا استان با تاکید بر اینکه با اجرای پروژه ها در همه مناطق استان به دنبال حل مسئله آب در بلند مدت هستیم، از بهره برداری ۴ مجتمع آبرسانی روستایی تا بهمن ماه امسال خبر داد و گفت: در این طرح ۴۷ روستا با جمعیت بالغ بر ۳۰ هزار نفر از آب پایدار بهره مند می شوند. همچنین تا شهریور ماه ۱۴۰۰ نیز ۶۱ روستا با جمعیتی بیش از ۴۰ هزار نفر از محل طرح یکپارچه سازی شرکت های آب و فاضلاب تامین آب خواهد شد.
وی گفت: آبرسانی به بستک از آب شیرین کن ۸ هزار مترمکعبی چارک با هدف تامین آب شهرهای بستک، جناح و ۳۶ روستای مسیر، بهره برداری از سه مجتمع آبرسانی در بندرلنگه و طرح تامین آب شهر پارسیان از طریق آب شیرین کن ۱۰ هزار و ۵۰۰ مترمکعبی با هدف تامین آب شهر پارسیان و روستاهای مسیر، از دیگر طرح های مهم در دست اجراست که با تکمیل این طرح علاوه بر پارسیان بخشی از مشکل تامین آب روستاهای بندرلنگه از محل خط انتقال محرم نیز حل خواهد شد.
وی در ادامه به طرح انتقال آب از آب شیرین کن بندرعباس به داماهی اشاره کرد و گفت: این پروژه مصوبه سفر ریاست جمهوری به استان بوده که با هدف اصلی تامین آب بندرعباس اجرا شده است.
وی افزود: این پروژه به طول ۳۳ کیلومتر و با ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی طی سه ماه آینده وارد مدار بهره برداری می شود و امکان انتقال ۷۰ میلیون مترمکعب آب تولیدی آب شیرین کن های غرب بندرعباس به مخازن شهر را ایجاد خواهد کرد.
نظر شما