۸ آذر ۱۳۹۹، ۱۶:۰۳

معاون استاندار کرمان:

۹ هزار حلقه چاه فاقد پروانه در استان کرمان وجود دارد

۹ هزار حلقه چاه فاقد پروانه در استان کرمان وجود دارد

کرمان - معاون استاندار کرمان از وجود ۹ هزار و ۵۷۶ حلقه چاه فاقد پروانه در سطح استان کرمان خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، سید مصطفی آیت اللهی موسوی پیش از ظهر شنبه در جلسه کارگروه ملی سازگاری با کم آبی در ارتباط ویدئو کنفرانس با اردکانیان وزیر نیرو بیان داشت: کرمان پهناور ترین استان کشور است که دارای ۶۷ محدوده مطالعاتی آب است که از این آمار ۶۱ درصد آنها ممنوعه و ۲۹ درصد در محدوده‌های بحرانی قرار دارند.

وی افزود: طی ۱۰ سال گذشته ۱۳۹ میلیمتر بارندگی در استان کرمان ثبت شده ضمن اینکه وضعیت تبخیر آب در استان کرمان همیشه به صورت صعودی بوده و در ۵۰ سال گذشته دمای استان ۲.۲ درجه افزایش داشته است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمان گفت: بیشترین افت سطح آب‌های زیرزمینی در استان مربوط به مناطق دولت آباد و صوغان است.

آیت اللهی موسوی تصریح کرد: ۸۷.۷ درصد چاه‌های غیرمجاز در جنوب استان کرمان قرار دارند همچنین از سفره‌های آب زیرزمینی ۶.۳ میلیارد متر مکعب آب برداشت می‌شود که مجموعاً میزان برداشت استان از آب‌های سطحی و زیرزمینی ۶.۹ میلیارد متر مکعب است.

وی گفت: ۱۷۸ شهر و روستا با مشکل شوری آب مواجه هستند که در تعدادی از این شهرها و روستاها وجود فلزات سنگین در آب مشاهده شده است.

موسوی یادآور شد: در راستای استفاده از خدمات فاضلاب در استان برای پنج شهر مطالعات اولیه این طرح انجام شده که تعدادی از آنها در حال تکمیل یا اجرا هستند و در حال حاضر ۱۳.۳ درصد جمعیت استان تحت پوشش خدمات فاضلاب قرار گرفته‌اند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمان ادامه داد از جمله مشکلات آبی استان کرمان می‌توان از کاهش شدید سطح آب و نامناسب شدن کیفیت آب خانه‌های تأمین کننده آب شرب و… نام برد.

وی ابراز داشت: از مشکلات آبی دیگر می‌توان به در دسترس نبودن آب آشامیدنی برای ۷۶۰ روستای بالای ۳۰ خانوار با جمعیتی بالغ بر ۱۶۰ هزار نفر و نیز آبرسانی سیار به ۸۱۳ روستای با جمعیت بیش از ۳۶۴ هزار نفر اشاره کرد و باید برای حل مشکلات آن‌ها هر چه سریع‌تر اقدامات اساسی انجام شود.

وی افزود: ۹ هزار و ۵۷۶ حلقه چاه فاقد پروانه در سطح استان وجود دارد که معیشت صاحبان آن‌ها وابسته به این چاه‌ها می‌باشد که این موارد نیز در سند سازگاری با کم آبی در نظر گرفته شده است.

کد خبر 5082571

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha