۳۰ آذر ۱۳۹۹، ۱۵:۳۷

سخنگوی ستاد ملی کرونا مطرح کرد:

فضای بسته عامل مهم و تأثیرگذار در انتقال ویروس کرونا

فضای بسته عامل مهم و تأثیرگذار در انتقال ویروس کرونا

رشت- سخنگوی ستاد ملی کرونا با ابزار نگرانی از فرا رسیدن فصل زمستان و برگزاری دورهمی های خانوادگی، گفت: فضای بسته عامل مهم و تأثیرگذار در انتقال ویروس کرونا است.

به گزارش خبرنگار مهر علیرضا رئیسی ظهر یکشنبه در جلسه ستاد مدیریت و مقابله با کرونا دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به اینکه درگیری شدید استان‌های گیلان و قم در پیک اول شیوع ویروس کرونا، گفت: رسانه‌های معاند هجمه سنگینی بر ایران وارد کردند تا وانمود کنند جمهوری اسلامی توانایی مقابله با این بیماری را ندارد.

سخنگوی ستاد ملی کرونا با بیان اینکه با کمک کادر درمان، مسئولین اجرایی و گروه‌های جهادی شاهد مهار پیک اول بیماری در اردیبهشت ماه بودیم، افزود: با کاهش رعایت پروتکل‌های بهداشتی موج دوم کرونا در شهرهای جنوبی کشور آغاز شد که توانستیم با تجربیات موجود به کنترل بیماری بپردازیم.

خدمات دهی به سالمندان و بیماران زمینه‌ای برای کاهش آمار فوتی‌ها

وی با تاکید بر اینکه فضای بسته عامل مهم و تأثیرگذار در انتقال بیماری کرونا است، اظهار کرد: نگرانی ما هم فرارسیدن فصل زمستان و دورهمی های خانوادگی به ویژه در شب یلدا است که اگر پروتکل‌ها رعایت نشود شاهد پیک بعدی بیماری در هفته‌های اول زمستان خواهیم بود.

رئیسی با اشاره به اینکه بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکا در حوزه درمانی هنگام شیوع با کمبودهای زیادی رو به رو شدند، گفت: با توجه به شرایط مطلوب شبکه بهداشت و درمانی کشور شاهد کمبود تخت‌های بیمارستانی به صورت جدی نبودیم.

وی با بیان اینکه در طرح‌های غربالگری با تمرکز بر افراد سالمند و آسیب پذیر در دوره اول بیش از ۸۰ میلیون نفر غربالگری شدند طرح‌های غربالگری با تمرکز بر افراد سالمند و آسیب پذیر در دوره اول بیش از ۸۰ میلیون نفر غربالگری شدند، افزود: در مراحل بعدی غربالگری به دنبال جبران و تکمیل خدمات عقب مانده به افراد مبتلا و در معرض مبتلا بوده‌ایم.

رئیسی با تاکید بر اینکه در مرحله سوم غربالگری مدیران در تلاش هستند با برنامه ریزی مدون خدمات حضوری و غیرحضوری بهتری به شهروندان ارائه کنند، تصریح کرد: کمتر از ۲.۵ درصد در حوزه درمانی عقب افتادگی خدمات بهداشتی داریم که آماری بی نظیر و قابل قبول است.

سخنگوی ستاد ملی کرونا کشور با بیان اینکه در اجرای طرح شهید «حاج قاسم سلیمانی» به دنبال قطع زنجیره انتقال هستیم، ادامه داد: با اجرای شاخص‌های کیفی مراقبتی، نظارتی و حمایتی خدمات رسانی به افراد آسیب پذیر در دستور کار قرار گرفته است.

وی با اشاره به اینکه ۸۸ درصد مرگ و میر ناشی از کرونا در کشور شامل سالمندان و افراد دارای بیماری زمینه‌ای هستند، گفت: در طرح شهید حاج قاسم سلیمانی خدمات رسانی به این قشر در اولویت قرار دارد.

وضعیت نامطلوب زیرساخت‌های بهداشتی در گیلان

رئیسی با اشاره به اینکه گیلان به تازگی از وضعیت قرمز خارج شده و هنوز برخی از شهرهای آن در وضعیت عدم ثبات قرار دارند، خاطرنشان کرد: با استراتژی متمرکز به دنبال قطع زنجیره در سطح شهرها برای نجات استان و کشور هستیم.

سخنگوی ستاد ملی کرونا کشور با بیان اینکه زیرساخت‌های درمانی گیلان به نسبت زیر ساخت‌های درمانی کشور وضعیت خوبی ندارد، تصریح کرد: تعجب آور است که در طول سال‌های گذشته برای ارتقای سیستم درمانی گیلان اقدامات خوبی صورت نگرفته است.

وی با تاکید بر اینکه در تلاش هستیم با رایزنی‌های صورت گرفته پروژه‌های بهداشتی نیمه تمام گیلان که تا اردیبهشت ماه سال آینده قابلیت تکمیل دارند به بهره برداری برسند، ادامه داد: برای تکمیل این پروژه‌ها نیازمند اعتبار ۶۳ میلیارد تومانی هستیم.

رئیسی از جذب اعتبارات ویژه تا چند ماه آینده برای کمبودهای درمانی موجود در گیلان جذب اعتبارات ویژه تا چند ماه آینده برای کمبودهای درمانی موجود در گیلان خبر داد و افزود: وزارت بهداشت نیز در سال آینده اعتبارات قابل قبولی را برای توسعه بخش‌های درمانی کشور در نظر گرفته است.

وی جذب نیروهای بهورز را اولویت اول گیلان دانست که بر اساس گسترش شبکه به ۴۲۴ بهورز در استان نیاز است و افزود: در حوزه نیروهای پشتیبانی علوم پزشکی گیلان با انباشت نیرو مواجه است.

رئیسی با تاکید بر اینکه با توجه به ظرفیت‌های موجود راه حل برون رفت سیستم بهداشت گیلان اجرای طرح پزشک خانواده است، اظهار کرد: با اجرای این طرح بخش عظیمی از کمبود نیروهای انسانی جبران خواهد شد که به ارتقای شاخص‌های بهداشتی در گیلان کمک خواهد کرد.

کد خبر 5100539

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha