به گزارش خبرنگار مهر، آیتالله محمدرضا ناصری صبح امروز در جلسه شورای حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس با اشاره به خدمات روحانیت در جبههها در دوران دفاع مقدس و برگزاری مراسمی در اسفندماه به همین مناسبت اظهار داشت: خاطرات طلبهها و روحانیون در دوران دفاع مقدس بسیار حائز اهمیت و اثرگذار است و لازم است برای ثبت و ضبط آن اقدام جدیتری انجام شود.
وی با اشاره به اینکه بارها بر جمعآوری آثار هنری طلاب و روحانیون، اشعار و خاطرات آنها تاکید کردهایم، افزود: خدمات این قشر همچنین آثار هنری آنها در صورتی که در فضای مجازی منتشر شود میتواند منشأ اثر باشد.
امام جمعه یزد با اشاره به فیلمسازیهایی که در زندگی علما انجام شده یا فیلمهایی که به زندگی یک طلبه یا روحانی پرداخته شده است، بیان کرد: شایسته است از ظرفیت طلاب و روحانیون در این زمینه استفاده شود.
ناصری عنوان کرد: حوزه هنری ترتیبی اتخاذ کند که برخی طلاب و روحانیون با استعداد در عرصه بازیگری شناسایی و آموزش داده شوند تا در آثار تلویزیونی و سینمایی برای بازی در نقش علما یا روحانیون از آنها استفاده شود.
وی با اشاره به اینکه طلاب در دوران دفاع مقدس اقدامات بسیار خوب و ماندگاری در جبههها انجام دادند، افزود: علاوه بر اینکه بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس باید خاطرات این افراد را جمعآوری کند، باید از ظرفیت آنها در اجرای نقش خودشان در آن دوران نیز استفاده شود.
امام جمعه یزد تاکید کرد: حتماً نیاز نیست از این موارد فیلم و سریالهای طولانی ساخته شود بلکه گاه یک فیلم چند دقیقه ای کوتاه می تواند اثرگذاری بسیار خوب و ماندگاری داشته باشد.
ناصری با اشاره به اینکه علما و روحانیون ما در زندگیشان لحظات ارزشمند بسیاری داشتهاند، افزود: باید با شیوهها و سبکهای جدید فیلمسازی، روی این لحاظ مهم و ارزشمند کار شود.
وی با اشاره به اینکه پاسداران نیز میتوانند در این عرصه نقشآفرین باشند و چه بسیارند پاسدارانی که ظرفیت و استعداد بازی در نقش خود را دارند، اظهار داشت: تیپ الغدیر مملو از خاطرات ارزشمندی است که قابلیت تبدیل به فیلم کوتاه یا مستند را داراست.
امام جمعه یزد به بیان خاطرهای از عملیات والفجر مقدماتی و حضور سه گردان در این عملیات پرداخت و بیان کرد: ۷۰۰ نفر از این گردان شهید، اسیر و مجروح شدند و افرادی که زنده ماندند و همان شب بهرغم اینکه برای استراحت به پشت جبههها هدایت شدند، دوباره برای شرکت در عملیات اعلام آمادگی کردند، حرفهای بسیاری برای گفتن دارند که بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس باید روی آنها کار کند.
ناصری همچنین به بیان خاطرهای از شهید دانشجو پرداخت و اظهار داشت: در دوران جنگ از شهید دانشجو به واسطه قلم خوبی که داشت درخواست کردیم که به ثبت خاطرات رزمندگان در سنگرها بپردازد و دوربین و وسایل کار نیز برای او خریداری کردیم که کارهای ارزشمندی نیز انجام داد که اکنون قابل بازخوانی است.
وی تاکید کرد: بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس این موارد را پیگیری کند زیرا ارزشمند است و حیف است که از بین برود.
ناصری از حوزه هنری و سازمان تبلیغات اسلامی نیز خواست پای کار بیایند و در مستند کردن و ثبت خاطرات و تبدیل برخی خاطرات به فیلم کوتاه و مستند با همکاری خود روحانیون یا پاسداران همراهی و همکاری کنند.
وی همچنین خواستار اختصاص بخشی از موزه دفاع مقدس یزد به علما و شهدای روحانی شد و گفت: با شیوه ها و ابزار نوین و جذاب به معرفی شهدای روحانی و علمای یزد پرداخته شود.
نظر شما